Kdz.Ereğli'de pazar akşamı meydana gelen kazada, bir aracın Turgut Reis İlköğretim Okulu bahçesine uçması, okulda öğrenim gören öğrencilerin velilerini harekete geçti. Veliler, aracın uçtuğu yol başta olmak üzere, okulun giriş ve çıkışının yapıldığı caddeye önlem alınmasını istediler.

 

 

Kdz.Ereğli’de geçtiğimiz pazar günü meydana gelen kazada, Özgür Can Gürel’in kullandığı araç, korkulukları yıkarak 12 metrelik yükseklikten Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun arka bahçesine uçmuştu. Yaşanan kaza sonrasında harekete geçen öğrenci velileri, gerek okulun giriş çıkışlarında, gerekse aracın uçtuğu yolda ilgili yetkililerin önlem almasını istedi. Okul bahçesinde toplanan veliler, çocuklarının can güvenliği için gerekli çalışmaların ve önlemlerin alınmasını istedi.

 

ÇÖZÜM BULUNSUN

Tek girişi olan ve yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında müdahale imkanının bile olmadığını savunan veliler, okul giriş ve çıkışları başta olmak üzere yaşanan sıkıntıları dile getirmeye çalıştı. Veliler yaptıkları konuşmalarda, okul çıkışlarında yaya geçidi ve ışıkların olmamasından dolayı kazaların meydana geldiğini, bunun için de belediye yetkililerinden soruna çözüm bulmalarını istediklerini ifade ettiler. Tek girişi olan okulun merdivenlerinin de dik olması sebebi ile özürlü öğrencilerin ailelerinin de büyük sıkıntı yaşadıkları ifade edildi. Olası bir yangında itfaiye ekiplerinin de yangına zamanında müdahale edemediğini kaydeden öğrenci velileri, söz konusu kazanın pazar günü olmasının büyük bir nimet olduğunu, büyük bir aracın düştüğünü düşünmek bile istemediklerini kaydettiler.

 

ENGELLİLERİN ÇİLESİ

Öğrenci velilerinden Sunay Kayacık (52), yaşananları veliler adına anlattı. Kayacık, “Okulumuzun önünde yaya geçidi yok. Trafik lambaları çalışmıyor. Her okul giriş ve çıkışlarında yüreğimiz ağzımıza geliyor. Buraya bir üst geçit istiyoruz. Bununla ilgili gerekli başvuruları okul yönetimimiz yaptı. Ancak hiçbir gelişme olmadı. Turgut Reis İlköğretim Okulu, Ereğli’nin en eski okullarından bir tanesi olmasına rağmen gerekli ilgiyi görmüyor. Okulun sadece bir çıkışı var. Burada herhangi bir yangın olsa itfaiye okulun önüne kadar gelemiyor. Çıkacak yangında öğrencilerin panik yaptığını da düşünürsek kaçacak yerleri yok. Acil bir sağlık olayı olsa ambulans görevlilerinin müdahalesi bile zor oluyor. Merdivenlerin dik ve uzun olması burada okuyan engelli öğrencilerin ailelerine de sorun yaşatıyor. Veliler, öğrencilerini kucaklarında çıkartıyorlar. Bu öğrenciler şimdi küçük. Ama 7. ya da 8. sınıfa başladıklarında kucaklarında da götüremeyecekler.” dedi.

SİYASİLER BİRBİRLERİ İLE KAVGA ETMESİNLER

Öğrenci velilerinden Ayla Öztürk ise siyasilerin birbirleri ile kavga etmek yerine yaşanan sorunlara çözüm bulmalarını istedi. Öztürk, şöyle dedi: “Sorunlar halledilmesi gerekirken tartışma yoluna gidiliyor. Sorunlar kavga edilerek değil, çözümle üretilmeli. Her gün korku ile çocuklarımızın eve dönmesini bekliyoruz.” dedi.

Öğrenci velilerinden Özlem Sesli (33), Yasemin Yapıcı (38), Sabriye Uzun (43) da sorunların bir an önce çözümlenmesi için yetkililere seslendiler.

OTOMOBİL DEĞİL DE KAMYON UÇSAYDI

Okul önünde konuşma yapan veliler, daha sonra aracın uçtuğu caddeye yürüdü. Burada kazanın nasıl olduğuna bakan veliler, kazanın pazar günü olmasının ve aracın yan düşmesinin olası bir faciayı önlediğine şükür ettiklerini kaydettiler. Necip Çelik, yaşanan olayın kendini göstere göstere meydana geldiğini, burada okuyan öğrencilerin verilmiş sadakaları olduğunu söyledi. Çelik, “Buraya uçan otomobil değil de kamyon olsaydı? Bu kamyon da direk olarak okul binasına çarpsaydı ve hafta içi bir gün olsaydı? Öğrenciler yaralansa ya da hayatlarını kaybetselerdi? Bunun hesabını kim verecekti? Buraya yapılacak olan çözüm, bahçeden duvarın üstünü 1.5 metre geçecek kadar istinat duvarı yapılmasıdır. Bunun yapılmasını istiyoruz” dedi.