Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Kapalı Spor Salonu inşaatında meydana gelen heyelanın ardından eğitim ve öğretime 1 gün ara verilen Bahçelievler İlköğretim Okulu’nda öğretmenlerin ek derslerinin neden kesildiğini sordu.

Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Zonguldak Site Bölgesinde kapalı spor salonu inşaatından doğan heyelan nedeniyle Bahçelievler İlköğretim Okulu’nda 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmesinin öğretmenlerin ek derslerinin kesilmesine neden olduğunu vurgulayarak, “Heyelanı biz yapmadık, neden ek dersimiz kesiliyor?” dedi.
Kahveci konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Öğretmenlerin kendilerinden kaynaklanmayan bir günlük tatil edilişinin sonucunda ek dersleri kesilerek (7 saat) haksız yere mağdur edilmişlerdir. Bu durum öğretmenler arasında tartışma konusu olmuş suçlunun öğretmenlerin olmadığını ifade edilerek yetkililerin bu soruna çözüm getirmelerini istemişlerdir.  Öğretmenlerin bu talebi doğrudur ve bir özlük problemidir. Eğitim İş olarak bu konunun takipçisi olmakla birlikte yönetmelikten doğan uygulamanın düzeltilmesini talep ederek sorunun bir an önce çözülerek birçok okullarda ve bölgelerde bu uygulamanın önlenmesini sağlamaya çalışacaktır.  Oysa ek ders yönetmeliği bizzat derse giren ya da görevlendirilen kişilere tanzim edilir denilirse de afet, hava durumu vb olaylar karşısındaki yorumların değişmesi gerekmektedir.  Yönetmelik kapsamında bakılsa bile derse girmeyen birçok bakanlık personelinin ek ders aldığını hepimiz biliyoruz Ve hatta izinli raporlu olanlarında ek dersten yararlandıklarını daha önceden duyumlarımız arasındadır. Her ne olursa olsun ek ders bir iş karşılığı veriliyorsa o zaman öğretmenlerde okullara çağrılarak görevlendirme kapsamında ya da bakanlığa ait bir birimde toplanılarak (görevlen-dirme)  değerlendirilebilinir görüşü ağır basmaktadır. Bu arada ek ders yönetmeliği bizzat eğitim öğretimle bağlantısı olması isteniliyorsa, ek ders yönetmeliğinin baştan sona doğru değiştirilmesi gerekmektedir. Öğretmenin dışındaki meslek gurupları ek ders adı altında değil de başka bir kaynak adı altında maaşlarına yansıtılması sağlanarak ek dersinde amacının dışında kullanılmaması (sadece öğretmenlere) sağlanarak özlük hakkı sorunlarına neden olabilecek uygulamaların önüne geçilmelidir diyoruz” görüşlerine yer verdi.