Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, ilçe merkezi ve köylerde yaşanan sıkıntıların çözümü için siyasilerden destek beklediklerini söyledi.

Alaplı Devlet Hastanesinin vatandaşın gözün de dispanser olarak hizmet verdiğine dikkati çeken Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Yapar, kaza ve hastalık durumunda Alaplı'daki vatandaşların Ereğli, Zonguldak ve Düzce'de ki hastanelere gittiğini belirterek, "Sağlık Bakanlığı Alaplı'yı es mi geçiyor?" dedi.

Alaplı'daki Kadastro ve Telekom Müdürlüklerinin Kdz.Ereğli'ye taşınması ile vatandaşların mağdur duruma düşürüldüğüne vurgu yapan Başkan Başkan Yapar, Alaplı'nın giderek küçüldüğünü hatırlatarak siyasilere ve yöneticilere çağrıda bulundu.

Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, ilçe merkezi ve köylerde yaşanan sorunları ve sıkıntılar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Köylerde elektrik ve aydınlatma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ilçe merkezindeki Kadastro ve Telekom Müdürlüklerinin Kdz. Ereğli'ye taşınması nedeniyle sorunların meydana geldiğini belirten Yapar, Alaplı'nın giderek küçüldüğünü siyasilerden de bu konuda somut çalışma yapmalarını beklediklerini kaydetti.

"TAŞIN ALTINA ELİNİZİ SOKUN"

Alaplı'nın cazibe merkezi haline gelmesi için herkesin elini taşın altına sokması gerektiğinin altını çizen Yapar, "Başkent Elektrik Dağı tım Şirketi (BEDAŞ) özelleştirildikten sonra köylerde muhtarlarımız bu konuda büyük sıkıntı çekmektedir. Armatör sıkıntısı, ampul sıkıntısı ve değişik değişik armatörler olduğundan dolayı balans sıkıntısı oluyor. Zaman zaman muhtarlarımız kendi imkanları ile balans ve ampul almak zorunda kalıyorlar. Bu sorunun acil olarak çözülmesi gerekiyor. Özelleştirme yapılmadan önce böyle sıkıntılar yaşanmıyordu. Özelleşmeden sonra bu sıkıntılar yaşanmaya başladı. Derneğimize muhtarlarımız bu konuda şikayetlerini dile getiriyor. Bizlerde muhtarlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını BEDAŞ işletme şefliğine ve il müdürlüğüne iletiyoruz. Halkımız bizden hiz met bekliyor. Bizler milletvekillerimizden hizmet bekliyoruz. Acilen bu sorunun çözümü için Milletvekillerimizden destek bekliyoruz" dedi.
"ALAPLI'DAN EREĞLİ'YE
KADASTRO İŞLEMİ"
İlçede Kadastro ve Telekom Müdürlüğünün Ereğli'ye taşındığını bu durumun vatandaşında tepkisini çektiğini ifade eden Yapar, "İlçe merkezimiz ve köylerdeki diğer en büyük sıkıntı ise Kadastro Müdürlüğünün özelleştirilmesinin ardından buradaki kadastro müdürlüğü Ereğli'ye taşındı. Ereğli'ye taşınması dolayısıyla vatandaşlarımız kadastro işlemlerini yapabilmeleri için Ereğli'ye gitmek zorunda kalıyorlar. Daha önce vatandaşımız kadastro tespiti için Ziraat Bankasına 35 TL yatırıyordu ve 1-2 gün sonra kadastro ölçümü işlemleri yapılıyordu. Şimdi Ereğli'ye giderek 125 TL para ödeyerek kadastro ölçüm işlemlerini yaptırabiliyorlar. Kadastronun Ereğli'ye taşınmasını anlamakta güçlük çekiyorum.
"ALAPLI'NIN NÜFUSU AZ MI?"
Acaba Alaplı'nın nüfusu az mı geliyor? Alaplı'nın nüfusu köyleri ile birlikte 60 bin'i buluyor. Kadastronun ilçeye tekrar geri dönmesini istiyoruz. Çünkü zaman zamanda bu sıkıntılar baş ağartacak. Biz istiyoruz ki; Alaplı'da bir belediye, kaymakamlık ve bütün daire müdürleri varsa kadastro da olsun. Halkımızı Ereğli'ye kimsenin gönderme hakkı yok. Ayrıca Telekom Müdürlüğümüz de Ereğli'ye taşındı. Vatandaşımız telefonunu kapattırmak isteyecek Ereğli'ye gidecek. Telefon almak ve açtırmak isteyecek Ereğli'ye gidecek biz bu konuda bu kurumların ilçeye geri dönmesini istiyor yöneticilerimizden hizmet bekliyoruz" diye konuştu.
HASTANE GERÇEĞİ
Alaplı Devlet Hastanesi'nin vatandaşın gözünde dispanser olarak hizmet verdiğini kaydeden Yapar, "Alaplı Devlet Hastanesi'nde uzman doktorlarımız var. Çocuklarımız rahatsızlandığı zamanda Ereğli'ye, kırık olaylarının meydana gelmesi ve dikiş atılacak küçük ameliyatlar ile hastalar sürekli Ereğli'ye sevk ediliyor. Ben buradan soruyorum. Alaplı Devlet Hastanesi'ni dispanser olarak mı kullanıyoruz? Sağlık Bakanlığımız 60 bin nüfuslu ilçemizi es mi geçiyor acaba diye düşünüyoruz. Alaplı Devlet Hastanesi'nin bu durumu çok üzücü olay, Kurban Bayramı'nda iki patpat kazası meydana geldi.  Yaralılar Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevk ediliyor. Vatandaşımız hastanedeki eksiklikleri bildikleri için daha çok Ereğli'ye, Zonguldak'a ve Düzce'ye gidiyor. Has-tanemizdeki ihtiyaç olan araç ve gereçlerin bir an önce kazandırılması ve hastanedeki hizmetin iyileştirilmesi gerekiyor. Bu konuda siyasilerimizden de somut çalışma yapılmasını bekliyoruz" dedi.