CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP'nin İl Yöneticileri ile Kdz.Ereğli İlçe Örgütünü ziyaret etti, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkenin dinamosu olan TTK ve Erdemir'de taşeronlarlaşma ve özelleştirmeler de yaşandığını söyleyen Köktürk, İstihdam açısından baktığımızda Kdz.Ereğli'nin gelecekteki umudu olan tersaneler sektöründe şok yaşanıyor. 6-7 bin olan çalışan sayısı 300'lere düşmüş durumda. Zonguldak'ta pek çok il müdürlükleri kapandı başka illere taşındı. Zonguldak, AKP'nin kendisini yüzünü değil sırtını dönmesi nedeniyle açıkçası unutulan geriletilen yok edilmeye çalışılan bir İl konumuna düşürülmüş. Zonguldak'a hizmet eden bürokratlar kazandıkları mahkeme kararlarına rağmen yeni tayinlerle ülkenin en ücra köşelerine sürülüyor dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furat, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ile CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütünü ziyaret etti gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mecliste görüşülen ve onaylanan yasalara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak sözlerine başlayan Köktürk, Siyasal iktidar özel yetkili mahkemelerde özellikle MİT yasasından sonraki oluşan kontrolsüzlüğü ve hakimiyetsizliği telafi etmek ve iktidar yargısını yaratmak mutlak iktidara bağımlı özel görevli ağır ceza mahkemeleri oluşturmak için böyle bir yasayı parlamentodan çıkardı. Bu yasanın amacının demokratikleşme olmadığı hukuk devleti ilkelerinin yaşama geçirilmesinin sağlamı olmadığı tam tersine yargı erklerine bağımsızlığı ortadan kaldıracak yargıyı yürütmenin kuyruğuna takacak şekilde iktidar yargısını yaratma amacı ile gerçekleştirdiğini parlamentoda gördük. CHP olarak ilk akşam 16, ikinci akşam 26 saat hiç uyumaksızın hiç dinlenmeksizin hiç ara vermeksizin her türlü ağır koşullara direnerek yasanın her maddesinde çıkıp konuşarak yasaya tavrımızı çok net koyduk. CHP Meclis Grubu basına fazla yansımıyor ama özellikle son dönemlerdeki 4+4 ile başlayan, yargı reformu, kadına uygulamalar ile ilgili yasa tasarısında bütün insani gereksinimlerimizi bir tarafa bırakarak olağanüstü bir irade örneği göstererek üstlerine düşen sorumluluğu emin olun ki yerine getirmeye çalışıyor. 26 Saat Adalet ve Kalkınma Partili milletvekilleri arka sıralarda uyuklarken açıkçası ellerini neye kaldırdıklarını bilmezken CHP'li milletvekilleri aralıksız 26 saat süren tartışmalarda her maddede çıkarak Türkiye'nin hukuk devleti olması, insan haklarına saygılı bir devlet olma konusundaki çabasını kararlılıkla ortaya koydu dedi.

GÜNAH TOKİ'NİN
Samsun'un Canik ilçesinde Mert Irmağı'nın taşması sonucu Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarındaki apartmanların zemin katlarını su basmasının ardından 5'i çocuk 9 kişinin hayatını kaybetmesinde günahın TOKİ'ye ait olduğunu belirten Milletvekili Köktürk, Askeriyenin ekonomik harcamalarının Sayışday denetime tabi tutulması konusunda öneriler getirildiği dönemde TOKİ Sayışday denetimi dışında tutuldu. Türkiye'de her kurumu denetleyen Sayışday TOKİ'yi denetlemiyor. Neden denetlemiyor, TOKİ nerelere kaynak aktarıyor, TOKİ hangi amaçlarla kullanılıyor? TOKİ'nin günahı büyüktür. O günahları bedellerini ödeyemeyecek kadar büyüktür.
TOKİ bu ülkeye hizmet etmek amacı için değil tamamen siyasal iktidara finans yaratma, siyasal iktidarın amaçlarına aracı olmak amacıyla kurulmuştur. CHP olarak özellikle geçtiğimiz günlerde tüm çıplaklığı ile ortaya çıkan vatandaşı acıya boğan uygulamaların kararlı takipçisi olacağız ve sonuna kadar hesap sormaktan vazgeçmeyeceğiz sözleri ile konuştu.

ZONGULDAK GERİLİYOR
Zonguldak'ın ilçeleri ile ayrılmaz bir bütün olduğunu 1980 yılından önce Zonguldak'ın Türkiye ekonomisinde gelişmişlik düzeyi açısından 6. Sırada, 12 Eylül darbesinin ardından özeleştirme politikasından sonra 20'nci sıralara gerilediğini söyleyen Köktürk, Şuan baktığımız noktada Kdz.Ereğli'nin de içinde bulunduğu Zonguldak 29'ncu sırada. Zonguldak AKP ile 9 basamak yükselmiştir. Zonguldak'ın değil ülkenin de dinamosu olan TTK'da, Erdemir'de, taşeronlar özelleştirmeler yaşandı. İstihdam açısından baktığımızda Kdz.Ereğli'nin gelecekteki umudu olan tersaneler sektöründe şok yaşanıyor. 6-7 bin olan çalışan sayısı 300'lere düşmüş durumda. Zonguldak'ta pek çok il müdürlükleri kapandı başka illere taşındı. Zonguldak, AKP'nin kendisini yüzünü değil sırtını dönmesi nedeniyle açıkçası unutulan geriletilen yok edilmeye çalışılan bir İl konumuna düşürülmüş. Zonguldak'a hizmet eden bürokratlar kazandıkları mahkeme kararlarına rağmen yeni tayinlerle ülkenin en ücra köşelerine sürülüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü vardı tayini çıktı daha önce mahkeme kararı ile geri döndü mahkeme kararına rağmen yeniden Ardahan'a tayin edildiğini öğrendik. Siyasal iktidar Zonguldak'a hizmet eden herkesten adeta intikam alıyor. Meclis tatile girmesinin ardından bölgemize ağırlık vereceğiz. Mümkün olduğu kadar Ereğli'de daha çok bulunmaya çalışacağız. Zonguldak'ın çok çalışmaya ihtiyacı var halkın doğruları öğrenmeye ihtiyacı var dedi.

HAKİMİN İKİ DUDAĞININ ARASINDA
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozbağ'ın tutuklu vekillere ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Köktürk şunları söyledi: Bekir Bozdağ'ın açıklamaları var. Sanki tahliye yolu açılmış gibi bu zaten dün de vardı.
Hakim isterse tahliye etmesindeki engel yoktu. Biz bunları hakimlerin takdirine bırakmamak için gerek milletvekilleri gerek parasız eğitim isteyen üniversite öğrencilerinde, halka gerçek bilgiyi ulaştırmak isteyen basın mensuplarında bu ağır haksız tutuklamaların önüne geçmek için hakimin takdir hakkını sınırlayan kanuni ilkesi uygun yasal düzenlemeleri yargı paketinden geçirmek istedik. Tutuklama sürelerini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini öngördüğü sürelere çekmek istedik bunların hiçbir tanesi kabul etmedi. Hakimin iki dudağının arasında çıkacak bir karara bağlandı. Bir hakim isterse bir insanı bir sanığı, şüpheliyi soyut iddialarla 10 yıl içeride yatırabilir özel yetkili mahkemelerde.