Zonguldak Valiliğinden Gaziantep Valiliği görevine atanan Erdal Ata,  Alaplı 'Kaymakamı Aydın Memük  ve Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'na  veda ziyaretinde bulundu.

Veda ziyaretinde bulunmak üzere Alaplı'ya gelen Zonguldak valisi Erdal Ata , Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, ilçe Müftüsü Hüseyin Baş, Emniyet Müdürü İsmail Baş, daire amirleri ve il genel meclis üyeleri karşıladı.
Veda ziyaretinde konuşan Zonguldak Valisi Erdal Ata, 3 yıllık görev süresinde ilçeye hizmet etmek için çalıştıklarını belirterek, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Meclis Üyeleri, daire müdürleri ile birlikte Alaplı'ya hizmet etmeye gayret ettik. Belki istediğimiz kadar hizmet edemedik ama bunun çeşitli sebepleri var. Bazı konularda ödenek yetersizliği, bazı konularda da devletin programına girip ihale süreçlerin aksaması gibi olumsuz faktörler rol aldı. Ama buna rağmen her geçen gün ilimizdeki kamu hizmetlerinin daha iyi seviyeye gittiğini rahatlıkla söyleyebilir. En basit örnek olarak yollardaki çalışmaları görüyoruz. Tünellerdeki çalışmaları görüyorsunuz.  Bunun yanı sıra KÖYDESD ile ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor. İçme su, yol, köy kanalizasyonları ve köy düzenlemeleri meclis üyesi arkadaşlarımız bu çalışmaları çok yakından takip ediyorlar. Temennimiz bundan sonrada aynı çalışmaların ve yatırımların devam etmesi ve bu dönem zarfı içerisinde sizlerin gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı sizlere teşekkür ediyorum dedi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük'de konuşmasında Zonguldak Valisi Erdal Ata'ya ilçeye yapmış olduğu destek ve hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini belirterek Zonguldak Valimiz Erdal Ata ile 3.5 yıldır birlikte görev yapıyoruz. Gerçekten Alaplı'nın yatırımlarına, tüm sorunlarına en yakın ilgiyi kendileri göstermiştir. Sürekli gözü ve kulağının Alaplı'da olduğunu düşünüyorum.  Duble yol, liman, tersaneler, OSB, Hükümet Konağı, Diyaliz ünitesi yapılacak olan Çok Programlı Lisesi, ilköğretim okulları, KÖYDES yatırımları gibi birçok alanda bizlere büyük destek oldu. Bizler kendilerinden çok şeyler öğrendik. Ben bu vesile kendilerine yeni görev yerinde başarılar diliyorum dedi.
Son Valiler Kararnamesi ile Gaziantep Valiliği'ne atanan Zonguldak Valisi Erdal Ata, Alaplı Belediyesi'ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Meclisi Üyeleri ve Belediye birim müdürleri ve amirleriyle vedalaştı.
Alaplı Kaymakamlığı'nın ardından Alaplı Belediye Başkanlığı'na veda ziyaretinde bulunan Vali Erdal Ata'yı, Belediye binası önünde Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Meclisi üyeleri ve Belediye birim müdürleri ve amirleri karşıladı. Belediye Başkanlığı odasında ağırlanan Vali Erdal Ata'nın ziyaretine Kaymakam Aydın Memük de eşlik etti. Zonguldak Valisi Erdal Ata, görev yaptığı süre içerisinde Zonguldak'a elinden gelen hizmeti vermeye çalıştığını bildirdi. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu da başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Erdal Ata, Belediye Başkanımızı takdir ettiğimi her zaman söyledim. Belediyesinin imkanları ölçüsünde, büyük bir heves ve heyecanla,  en nitelikli hizmeti vermenin uğraşını veriyor.  Kendisini bir kez daha kutluyorum ve başarımlı çalışmalarının devamını diliyorum. Keza Kaymakamımız Aydın Memük de, başarılı çalışmalarıyla bize hep güven verdi. İlçeden, bize herhangi bir sıkıntı getirmedi. Sayın Kaymakamımızı da kutluyorum dedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, Vali Erdal Ata'nın  tayininin çıkmasından dolayı üzüntülü olduklarını ifade ederek, Valimizle, burada görev yaptığı süre içerisinde,  uyum içinde, verimli ve nitelikli bir çalışma dönemimiz oldu. Hiçbir zaman belediyelere ve belediye başkanlarına desteğini esirgemedi ve bize her konuda yardımcı oldu. Çevreye olan duyarlılığıyla İlimize önemli tesisler kazandırdı.  Zonguldak'taki tüm yerleşim birimleri çöpten kurtuldu. İlimizde, çok modern, çöp depolama ve tıbbi atık bertaraf tesisleri yapıldı.  Bugüne kadar İlçemize ve Zonguldak'a yaptığı hizmetlerden dolayı ben kendisine bir kez daha teşekkürlerimi ve sonsuz şükranlarımı sunuyorum dedi.