** Kdz Ereğli Ormanlı Belde Belediye Başkanı Yaşar Sever, 2009 yılında yapılan Belediye seçimleri öncesi yaşanan olaylar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sever, "AKP İl ve İlçe yöneticileri yerel seçimlere 25 gün kala başka bir aday belirlediler. Bizim adayımız sensin diyerek beni oyaladılar. Benim tekrar seçilmemem için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Ama beceremediler" dedi.

Bir dönem AKP 'den Belediye Başkanı olan 2009 yılında yapılan Belediye seçimlerinde AKP 'den aday gösterilmeyen ve CHP saflarına katılarak Ormanlı Belde Belediye Başkanı seçilen Yaşar Sever, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Sever, "AKP İl ve İlçe yöneticileri yerel seçimlere 25 gün kala başka bir aday belirlediler. Bizim adayımız sensin diyerek beni oyaladılar. Benim tekrar seçilmemem için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Benim seçilmemem için böyle bir taktik uyguladılar" diyerek AKP'yi suçladı. Belediye sınırları içinde bulunan benzin istasyonuna ruhsat vermediğini bu yüzden beni AKP İlçe binasına almadıklarını ifade eden Sever, "Belediye sınırları içinde bir benzin istasyonu vardı. Onunla ilgili ruhsat sorunu çıktı. Ben ruhsat vermedim. Benzinlik yapılması düşünülen yerde bizimle ilgili sorun yok aslında, ben o kişilere karayolundan geçiş izninizi alın bende size ruhsat vereyim dedim. Bunlar karayolundan geçiş iznini alamadılar ama ısrarla haksız yere benden akaryakıt açma iznini istediler. Doğal olarak bende ruhsat vermedim. Karayolları 100 metrelik bir görüş mesafesi istiyor. Fakat bunların yapacakları yerde böyle bir görüş açısı ve mesafesi olmadığından karayolları izin vermemiş. Karayollarının izin vermediği yere ben nasıl ruhsat veririm. Ben Ormanlı Belediye Başkanlığı olarak, "Bizim için her hangi bir sakıncası yoktur". Yazısı yazacakmışım, var mı böyle keyfi uygulama, benim vatandaşlarıma ve halkıma karşı sorumluluğum var" dedi.
Prosedürleri kim yerine getirirse benzin istasyonu için ruhsat vereceğini söyleyen Sever, "O zamanlar bu şahıslar AKP hakkında kötü konuşan şahıslardı. Sonra çıkar ve menfaatleri için bir baktım AKP'li oluvermişler. O şahıslar orayı daha sonra sattılar. Şimdi o araziyi benim kendi arkadaşlarım aldı. Ama ben yinede oraya ruhsat veremiyorum. Şimdi ki arkadaşlarımı da aynı şeyi söylüyorum. Prosedürü yerine getirin, karayollarından geçiş iznini alın, ben de size ruhsatı vereyim diyorum ama onlarda alamıyorlar. O süreçte ben seçimler için parti seçim bürosunu o arkadaşlar tutmuşlar masrafını da onlar karşılamışlar. Ama Ak Parti il ilçe teşkilatına bir şart koşmuşlar "Belediye başkanı Yaşar Sever ve Mehmet Özdoğdu parti binasından içeri girmeyecek demişler. Ben partimin Belediye başkanıyım ve ben partimin seçim bürosuna giremeyecekmişim. Zihniyete bakar mısınız? Ama en üzücü olanı partililer bunu kabul etmişler ve bizi onlar seçim bürosu açmaları yüzünden dışlamışlar" dedi.

NE HIRSIZLIK YAPTIM NEDE YOLSUZLUK
Sever, "Görev yaptığım süre içinde hırsızlık, yolsuzluk, yüz kızartıcı her hangi bir olayım olmadı.  Ben belediye hizmetlerinde kendi iş makinemle çalıştım. Operatör tutmuştum oda çalışmadı. Sonra iş makinesinin üstüne ben çıkarak çalıştım. Halkıma mahcup olmak için verdiğim sözleri yerine getirmek için işçi gibi amele gibi çalıştım. Bu çalışmamın karşılığını AKP bilemedi. Ama halkım ve seçmenim beni takdir etti. Tekrar başkan seçerek beni hem onurlandırdılar hem de ödüllendirdiler. Ben kendi özel aracımı en az üç yıl makam aracı olarak yakıtını kendi cebimden koyarak kullandım. Asla vatandaşımın hakkını yemedim.  Beni bu gibi olaylarla dışlamıyorlar da birilerine haksızlığına ortak olmadığım için suçladılar. Ve beni onun yüzünden AKP den belediye başkan adayı yapmadılar.  Ben doğru bildiğim konularda taviz vermem. Bu şahıslar yüzünden milletvekilleriyle de ters düştüm. Onlarla da tartıştım. Benim doğru bildiğim konularda taviz vermeyen tavrım AKP Milletvekillerini de rahatsız etti. "Bu dik kafalı  biz buna istediğimiz yaptıramayız" diyerek beni aday göstermediklerini daha sonra duydum.Burada O benzinlik sahibi arkadaşlar, gerek il başkanına gerekse AKP milletvekillerine beni kötü göstermek için ne gerekiyorlarsa yaptılar. AKP İl ve İlçe yöneticileri son zamana kadar adayımız sensin dediler. Yerel seçime 25 gün kala başka aday belirlediler beni sadece adayımız sensin diyerek oyaladılar. Benim seçilmemem için böyle bir taktik uyguladılar. Aslında ben seçimlere bir yıl varken aday olmayacağımı açıklamıştım. Belediye başkan adayı olmayı düşünmüyordum. Ama sonrasında şartlar bir an da değişti" diyerek görüşlerini ifade etti.

CHP'DEYKEN HACCA GİTTİM GELDİM
Halkın isteği ile CHP’den Belediye Başkanı adayı olduğunu ifade eden Sever, "Vatandaşlarımız bana sen başkanlığı 5 yıl boyunca gayet güzel yaptın. Biz senden memnunuz neden aday olmuyorsun dediler. Başkanlıkta acemilik devreni tamamladın, belediyeye zarara sokmadın. Çalmadın çırpmadın senden daha iyisimi gelecek. Şimdi başkanlık yapma zamanın bırakma bizi başkanımız olman için aday ol biz seni istiyoruz dediler. Halkımdan yoğun istek ve teklif gelince ben tekrar aday olmak zorunda kaldım. Fakat son anda AKP beni aday göstermedi. Zannettiler ki beni partisiz kalacak seçime giremeyecek. Oysa Ormanlıda sokakta kimi görsem başkan sen aday ol partin hiç önemli değil istersen bağımsız ol biz seni seçeceğiz. Dediklerinde bizde arkadaşlarla tabanı olan ve bize en uygun parti olarak CHP seçtik ve seçime girdik. Halkımızda bize verdiği desteğini çekmeyerek bizi mahcup etmedi bizi başkan olarak seçti. Küçük belediyelerde parti fazla etkili olmuyor. Sadece büyük projelerde köprü yol ve dere ıslahları gibi büyük projelerde iktidar partisi mensubu olmanın bazı avantajları var doğal olarak. Ben şimdi CHP mensup bir başkanım bende hiçbir değişiklik yok ki. Partiler bir araç, CHP deyken ben hacıya gittim geldim.
Benim belediye başkanlığı tekrar düşünmemde bir diğer etken de, biz Ormanlı'da ticaret yapıyoruz. Buranın sorununu bizden başka bilen kimse olmaz" dedi.