CHP İl Genel Meclisi Üyeleri, bir araya gelerek yaşadıkları sorunları dile getirdi.

CHP Zonguldak İl Binası'nda düzenlenen toplantıya, CHP İl Başkanı Tümer Peker, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun'un yanı sıra partililer ve CHP'li İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Tümer Peker, Arkadaşlarımız İl Genel Meclisi'nin 2012 bütçe çalışmaları hakkında bilgi aktaracaklar. Zonguldak halkı da burada bilgilenmiş olacaktır. Onun için bu toplantı çok önemlidir dedi.
Ardından konuşan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Seyfettin Ceylan, 20 günlük bir çalışma sonucu İl Genel Meclisi tamamladı. Bütçede bir artış görülmüştür ama sonuçta ben bir artış göremedim. Sonuçta işçi giderleri yani aşağı yukarı 6 trilyon olan işçi giderleri 9 trilyon civarına çıkartıldı. Daha önceden Özel İdare'ye Bakanlık kaynaklı gelen işçi ikramiyeleri ve kıdem tazminatları kesilmişti. Bu da 2012 bütçesine yüklenmiştir. Onun için yüzde 18 gibi artış görünüyor ama yeterli değildir dedi.
CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Umut Başoğlu, Geçen yıl biliyorsunuz şu anda Zonguldak'ın 372 köyünün tamamında çöp toplama ile ilgili bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma aslen 2010 yılında CHP olarak bizim önergesiyle gündeme alınmamıştı. Ama tabii bu alanda da eksik var. Köylerimizde öncelikle araçlar alındı ama çöp konteynırları eksiktir. Bizim bidon, fıçı dediğimiz materyaller kullanılıyor. Çöp konteynırlarının bulunması gerekiyor. Bir başka konu da Özel İdare'nin araç parkuru konusuydu. Araç parkurunu yenilersek sıfır araçlar alırsak yedek parça gibi sorunlarla karşılaşmayıp masraflarda azalma meydana gelecekti. Yedek parça alımı yine aynı seviyelerde, araç ortalaması 30'lu yaşlardan 12'li yaşlara çekilmiş. Fakat yine 1 milyon 150 bin TL gibi yedek parça alımı ile karşı karşıyayız. Köylerdeki kanalizasyon projeleri ile ilgili alt yapılarla ilgili çok büyük bir eksik var. Çok az bir ödenek. Bunun bakanlık noktasında en azından kanalizasyon yapımından mutlaka desteklerin olmasını bekliyoruz. Bizler alt yapıları yapmadan üst yapıyı seven bir hal almışız. Yarın bir boru geçireceğinize maalesef yapmış olduğumuz yolu sökmek zorunda kalıyoruz. Her yıl kestane kanseri için ödenek ayrılıyor. Ancak kestane kanseri için ayrılan para neden kestane kanseri için kullanılmıyorsa neden ödenek ayrılıyor dedi.
CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Bekir Kayaaltı ise spora ödenek ayrılması gerektiğini vurgulayarak şöyle dedi:
İki yıl Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görev yaptım. Bolu Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde Devrek'ten bir şube müdürü arkadaşımız çalışıyor. Bolu Özel İdaresi Bolu'da her ilçeye her yıl bir saha kazandırmak amacıyla pay koyuyor. Bolu Özel İdaresi şu ana kadar 4 tane sentetik saha yapmış. Ben bunu Spor Komisyonu Başkanımızla görüştüm. Bolu'da böyle bir düzenleme varken, her yıl bir sentetik saha yapmayı önerdim. 38 milyon TL'lik bir bütçede koskoca Zonguldak Özel İdaresi 250 bin TL ayrılmıyorsa bu bizim ayıbımızın olduğunu söyledim. Bu işin peşini bırakmayacağız. Zonguldak Özel İdaresi her yıl saha yapabilir. Bu konuda sıkıntımız var. Kamuoyunu harekete geçirmek açısından bunların duyurulması ve sorunların çözümü gerekir.