AKP Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu, yönetim kurulu ve AKP'li Belediye Meclis Üyeleri, beldeye hizmet noktasında üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını açıkladı.

*** Ormanlı'da memurların da faydalanabileceği toplu konut yapımı için TOKİ ile olumlu bir görüşme yapıldığını, beldenin su probleminin çözümü konusunda da önemli bir adım atıldığını belirten Başkan Erdoğdu, kapanan banka şubesinin yerine de bankamatik konulacağını söyledi. Ormanlı'ya bir ilköğretim okulu yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı'nın arazi beklediğine dikkati çeken Erdoğdu, beldenin yıllardır konuşulan sorunlarının birer birer çözüldüğüne vurgu yaptı.

AKP Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu, Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Başol, Belediye Meclis Üyeleri Rıfat Üstün, Ahmet Güney gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret ederek belde de yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardılar. Erdoğdu birlik ve beraberlik içerisinde beldeye en iyi hizmeti getirebilmek için mücadele verdiklerini belirttiği konuşmasında özellikle belde halkının büyük beklentisi olan banka şubesi probleminin konulacak ATM ile çözüme kavuşacağına vurgu yaptı.

ORMANLI'DA TOPLU KONUT ATAĞI
Erdoğdu, "Belediye meclis toplantısını gerçekleştirdik, belediyemiz ile ilgili kararlar alındı. Belediyenin Ormanlı ile ilgili alacağı her türlü olumlu kararda yanında olacağımızı, yanlış bir durumda önce belediye başkanını uyaracağımızı ardından da bu yanlışlık devam etmesi durumunda kamuoyuna duyuracağımızı daha önce de söylemiştik. Geçtiğimiz hafta Ankara'ya giderek önceki Meclis Başkanımız Köksal Toptan ve Fazlı Erdoğan ile görüştük. Gündem maddelerimiz arasında Ormanlı'ya toplu konut yapımı konusunda Toplu Konut İdaresine başvurumuz oldu. Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan bu konuda sağolsun yakınen ilgilendi ilgililerle görüştü. Yapılan ön görüşmenin ardından bizim ile irtibata geçtiler. Toplu Konut İdaresi tarafından belediyemiz arandı ve araziyi bulun formları doldurup talebinizi iletin denildi. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hız verdik. Ormanlı'da bulunan memurlarımızın büyük bir çoğunluğu Kdz.Ereğli'den gelip gitmektedir. Memurlarımızın Ormanlı'da kalması gerekir. Ormanlı'da binalar yaşlandı gurbetçilerin zamanında yaptığı binalar artık yeterli gelmiyor. "Ormanlı'yı ilçe yapalım" söylemleri konuşuluyor Ormanlı'nın ilçe olabilmesi için beldenin alt yapılarını şimdiden hazırlaması gerektiği düşüncesindeyiz.
SU VE YOL ÇALIŞMASI
Kızılcapınar Barajından Delihakkı'ya giden su hattından Ormanlı beldemizin de yararlanması konusunda Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan'ın yoğun gayretleri oldu kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum inşallah Ormanlı'da su anlamında yaşanabilecek sıkıntıların da önüne geçmiş olacağız. Şuanki durumda Ormanlı'da vatandaşımız su ücretini pahalı ödüyor çünkü su temininde pompalarda ciddi elektrik kullanılıyor bu yüzden de pahalı oluyor. Yine Kızılcapınar'da yapılan köprüden Ormanlı merkezine kadar olan yol güzergahında önümüzdeki yıl Mart ayından itibaren genişleme çalışması başlatılacak. Belirli noktalarda yapılacak genişleme çalışmalarının ardından Ormanlı yolu daha güvenli daha güzel olacaktır.
KAPANAN
BANKANIN DURUMU
Ormanlı'da vatandaşlarımızın banka şubesinin kapanmasından ötürü yaşamış olduğu sıkıntı var. Gerek beldemize siyasiler geldiğinde gerekse başka yerlerde vatandaşlarımız banka şubesinin kapanmasından duydukları rahatsızlıkları iletiyorlar. Şuanda hükümetimizin kapanan banka şubelerini açmaya yönelik bir politikası yok. Bizim kategorideki beldelerde öyle açılan bir banka şubesi de yok. Biz banka şubesinin kapanmaması için mücadele verdik yine banka yöneticilerine Ormanlı Belediyesi'nin hizmet binasından yer bile önerdik. Yine burada bir kez daha teşekkür ediyorum Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan'a çünkü bu konuda ciddi bir çalışma içerisine girdik. Bankanın tekrar açılması zor bu yüzden bankamatik konulması yönünde karar alındı önümüzdeki Ocak ayında muhtemelen ATM Ormanlı Beldemize konulacak ve vatandaşımızın banka ile olan işlemlerini bu sayede yapmış olacak. Postane ile ilgili de bir çalışma görüşme içerisindeyiz bu sorunun da ortadan kalkması için çalışmamız sürüyor.
HİZMET NOKTASINDA VARIZ
Ormanlı'da AKP olarak yerel seçimleri kaybettik. Kazansakta kaybetsekte halka hizmet görevimizi sürdürüyoruz. Halkımıza hizmeti bir vazife gördük, eksikliklerin giderilmesi konusunda taşın altına elimizi değil vücudumuzu koymaya her zaman hazırız. Örneğin beldemizde yaşanan çöp sorununun ortadan kalkması için arayışlarımız var, çöp arabası için talebimiz olacak. Yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ormanlı'da ilköğretim okulu yapımına yönelik bir talebi var. Mevcut ilköğretim okulumuz bulunduğu yer açısından sıkıntılı. Gerek giriş çıkışlarda gerekse çevresi anlamında yeterli düzeyde değil. Okullar merkezlerin biraz daha uzağına kaydırılıyor. 6-7 Dönümlük bir arazi bulunursa ilköğretim okulunun yapılması için çalışmalar başlayacak, bu araziyi bulmak için ise arayışlarımıza başlıyoruz.
YILLARDIR
KONUŞULUYORDU
Ormanlı'ya bir lise binası kazandırıldı, gayretlerimiz ile yapıldı, pek çok hükümetler geldi ne kurbanlar kesildi ne sözler verildi ama hiçbiri hayata geçirilemedi köprü olayı da aynı şekilde. Köprü ile okul 1975 yılında konuşuluyordu, 2001 yılında Almanya'dan döndüm 26 senedir aynı şeyler konuşulup konuşulup duruyor şuan bu eksiklikler giderildi, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Yapılan hizmetler İl bazında fazla görülmeyebilir ama bizim için son derece büyük ve önemli bir çalışmadır. Yine söylemek istediğim Ereğli-Devrek arasındaki yol güzergahı tamamlandığında Ormanlı ile Kdz.Ereğli arasındaki ulaşım 15 dakikaya kadar düşecektir.
Biz beldemizin hizmet alması noktasında köprü görevi görmeye devam ediyoruz, biz kimseyi ayırmıyoruz, kavgalar ile işimiz yok, hizmet edebilmek için Ormanlı'ya çivi çakılması için üzerimize düşeni yapmaya dün olduğu gibi bugünde hazırız"