AKP İl Başkanı Hamdi Uçar,  genel seçimler için milletvekili aday adaylıklarıyla ilgili yapılan istifaların ardından boşalan koltuklara getirilen ilçe başkanlarının kamuoyuna tanıttı. Partide istifaların yanında bir takım yenilikler yapıldığını belirten Uçar, göreve seçilen isimlere başarılar diledi. Göreve getirilenlerin koltuk sevdalısı değil, hizmet sevdalısı olacağını belirten İl Başkanı Uçar, “Referandum sonrasında teşkilatımızın içerisinde bulunan bir takım aksaklıkları kısa sürede giderilmesi konusunda çalışmalarımız oldu. Bu anlamda Kilimli Belde Teşkilatımızı yeniden yapılandırdık. Kadın Kollarımızı ve Gençlik Kollarımızı yeniden yapılandırdık. 2011 genel seçimleriyle ilgili görevlerinden istifa eden arkadaşlarımız oldu.
Bu istifalar nedeniyle boşalan ilçe başkanlıklarıyla ilgili genel merkezimizin görevlendirdiği il ve bölge milletvekillerimizin çalışmaları neticesinde görevler belirlendi. Yapılan görüşmeler neticesinde görevler oluşturuldu. Yapılan atamalarda arkadaşlarımızı 2011 yılı genel seçimlerin önemi vurgulandı. Burada Ereğli İlçe Başkanlığına Avukat Adem Öztürk, Çaycuma İlçe Başkanlığına eski milletvekili adayı arkadaşımız Günyamin Bostancı ve Merkez İlçe Başkanlığına Metin Karaduman arkadaşımız getirildi. Bu arkadaşlarımız amaçlarının koltuk sevdalısı olmadığını hizmet sevdalısı olduklarını biliyorum. İnşallah bu süreç içerisinde bu arkadaşlarımızla bütünlük sağlayarak daha verimli işler yapacaklarına inanıyorum. 2011 seçimlerinde de partimize hak ettiği yere getirmek için çalışacaklarına biliyorum. Bu arkadaşlarımızı başarılar diliyorum” dedi.
AKP Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Akbaş da teşkilatı en iyi yere taşıyacaklarının sözünü vererek şunları söyledi: “Bir hafta önce bu göreve başladım. AK Partinin gençlik Kollarını daha iyi yere taşıyacağımızın sözünü verdik. Biz çalışmalarımızı Ak Partiyi Zonguldak’ta daha iyi nasıl getirebiliriz araştırmalarını yaptık. Bizim amacımız bütün arkadaşlarımızı aktif hale getirip seçimlerde partimizi başarıya ulaştırıp tekrar aday olmak. Bu konuda hassasız. Herkes buraya ismini yazdırmış ise partiye bir emek harcamak zorunda. Ana kademeyi oluştururken çalışkan arkadaşları seçmeye özen gösterdik.
Gençlik Kolları Zonguldak’ta çok çok iyi olacağına inanıyorum. Bu anlamda bize güvenen il başkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah Allah bizi utandırmaz.” 
Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Ereğli İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ve Çaycuma İlçe Başkanı Günyamin Bostancı da partiye seçimlerde başarıya ulaştıracaklarını belirterek, “Allah yüzümüzü kara çıkarmasın” dediler.