Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve AKP'li Meclis Üyesi Mehmet Erdoğdu, Cumaspor ile ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Sever: Hem plaket veriyorlar desteklerimiz için hem de eleştiriyorlar bunu anlamak mümkün değil. Belediye olarak görevde bulunan yönetim ile uyum sorunu yaşadık. Cuma Belediyespor için düzenlemiş oldukları gecede yaşananları Ormanlı halkı çok iyi bilmektedir. Kontrolümüz altında olmayan bir spor kulübünde yarın farklı olaylar olsa belediyemiz zan altında kalacaktır. Arkadaşlarımız ile bu konuyu oturduk görüştük tartıştık ve şuan devam eden yönetime kulübü yeniden geri verdik, kulüp onlarındır istediklerini yapabilirler, belediyemizi bağlamaz.

Erdoğdu: Bizleri birileri ile karşı karşıya getirmek için ısmarlama haberler yapılıyor. Biz bunların peşinde değiliz, biz Ormanlı'ya belediye iktidarının imkanlarını yansıtıp hizmetin peşindeyiz. Ormanlı'da sünnet şöleni yapıldı bu sünnet şölenine dönemin milletvekili Fazlı Erdoğan 50 sünnet çocuğuna içerisinde 20 TL olan zarflar ve bunun yanında oyuncaklar gönderdi ancak ne hikmetse bu hediyeler dahi bu çocuklarımıza ulaşmadı. Garibanlara yardım eden insanlar ya da hizmet yardımlarını plaket almak için ya da şov yapmak için yapmamalarını öneriyoruz, yapılan bağışlar yardımlar kul ile Allah arasındadır.

Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve AKP'li meclis üyesi ve partinin Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu, gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret etti Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü. Kamuoyunda Cumaspor ile ilgili ortaya atılan iddialar bulunduğunu belirten Sever ve Erdoğdu yaşanan süreci değerlendirdi.

HEM PLAKET VERİYORLAR HEM ELEŞTİRİYORLAR

Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, belediye olarak sadece Cumaspor'a değil diğer köy takımlarına dahi ellerinden geldiğince destek verdiklerini söyledi. Sever yaptığı açıklamasında şunları söyledi: Cumaspor'a desteklerimden ötürü tarafıma verilen plaketlere laf edilmiş. Bizde bu lafların ardından bu plaketleri geri gönderdik. Hem plaket veriyorlar desteklerimiz için hem de eleştiriyorlar bunu anlamak mümkün değil. Ormanlı Belediyesi olarak 2006 yılında Cumaspor olan kulübümüzün adını Cuma Belediyespor Kulübü yaptık.

CUMASPOR İÇİN DÜZENLENEN

GECEDE OLANLARI HERKES BİLİYOR

Belediye olarak görevde bulunan yönetim ile uyum sorunu yaşadık, bazı konularda anlaşamadık hatta bunların Cuma Belediyespor için düzenlemiş oldukları gecede yaşananları Ormanlı halkı çok iyi bilmektedir bunun detaylarına da inmiyorum. Bizde kontrolümüz altında olmayan bir spor kulübünde yarın farklı olaylar olsa belediyemiz zan altında kalacaktır. Arkadaşlarımız ile bu konuyu oturduk görüştük tartıştık ve şuan devam eden yönetime kulübü yeniden geri verdik, kulüp onlarındır istediklerini yapabilirler, belediyemizi bağlamaz.

UFAK HESAPLARIN ADAMI DEĞİLİZ

Biz ufak hesapların adamı değiliz. Biz beldemize hizmet etmek için mücadele eden insanlarınız. Bizim çalışmalarımızı halkımız biliyor, bize laf söyleyen verdiği plaketlere laf edenlerin de halk kim olduklarını çok iyi biliyor. Beldemizin çeşitli sıkıntıları var bu sıkıntıların çözümü için biz zaman harcıyoruz. Ormanlı birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeli ve sorunlarını ortak çözmeli. Bu tür polemikler kişilere değil beldemize zarar vermektedir.

ALKOL TUTSAĞINDAN KURTARACAK

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu'da süreci başından sonuna kadar çok iyi bildiğini belirterek başladığı konuşmasında, Türkiye Taşkömürleri Kurumu'ndan kulüp için aylık 500 TL para kesildiğini de vurgularken gençleri spora yönlendirecek, spor ahlakını aşılayacak onları kahve ve alkol tutsağından kurtaracak yeni bir oluşum olursa her türlü desteği vermeye de hazır olduklarını söyledi. Erdoğdu'nun da açıklamaları şu şekilde:

HEPSİ DE BELGELİDİR

Kulübe 2004 yılından beri Ormanlı Belediyesi'nin sağlamış olduğu destekler ortadadır. Bunlar hepsi de belgelidir. Cumaspor Kulüp Başkanı olan kişi meclis üyesi olduğu dönemde yani 2006 yılında bize geldi kulübün belediye imkanlarından yararlanabilmesi için birleşme teklifi getirdi bizde bunu gerekli yerlere sorduk, belediyelere bu tür kulüplerin maddi anlamda sıkıntıya sokacağını bildiğimiz halde biz kulübümüze sahip çıktık. O gündür bugündür kendisine halen Cumaspor'un Cuma Belediyespor olarak federasyonda isminin değiştirilmesini defalarca söylediğimiz halde bu belirli bir maddi külfet olduğu için yani 450 TL olduğu için bunu yapmadı.

2006 YILINDA 500 TL PARA GİRDİSİ

Oysa 2006 yıllarında TTK'da çalışanlardan Cumaspor Kulübüne 500 TL aylık para geliyordu. Buna rağmen yıl 2012 ve halen Kulübü Cuma Belediyespor olarak ismini değiştirmedi. Bizim sıkıntımız bu olduğu için ben şahsım bir meclis toplantısında verdiğim önerge ile kendisine Cumaspor Kulübünün Cuma Belediyespor olarak değiştirilmesini son kez uyardık son toplantıda da meclis kararı ile Cumaspor olarak kendi isteği doğrultusunda Cumaspor Kulübü olarak yaptık.

4 BİN 500 TL'LİK SÖZLEŞMEYİ BEN İMZALADIM

Cumaspor olarak 2006-2007 yıllarında yapılan konserde Cumaspor'un 4.5 milyarlık sözleşmesini bizzat ben imzaladım. O dönemde parayı biz ödedik. Gecede kulüp başkanı rahatsızlığını gerekçe göstererek konserden ayrıldı gitti sanatçı sahnede şarkı söylerken biz kulübümüzün onurun ayaklar altına alınmasın diye esnaftan para topladık. Halen Ak Parti Belediye Meclis üyesi olan Esra Alpago'dan kulübe 2 bin TL'lik spor malzemesi yardımı aldık. Belediye Meclis Üyelerimiz özlük haklarından fedakarlık yaparak antrenman ve maçlara oyuncuların gitmesi için para verdik. Bizler bunları ne plaket için ne de şov için yaptık. Burada Cumaspor ismi vardı biz bu ismin mağdur duruma düşmemesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik ancak yöneticiler ile yaşanan maalesef uyum sorunu nedeniyle bu iş askıda kaldı.

ISMARLAMA HABERLER

Bizleri birileri ile karşı karşıya getirmek için ısmarlama haberler yapılıyor. Biz bunların peşinde değiliz, biz Ormanlı'ya belediye iktidarının imkanlarını yansıtıp hizmetin peşindeyiz. Bugün de olduğu gibi Ormanlı Sarıkaya Sanayi Caddesi'ne yapılan asfalt çalışmalarını Valimiz ve İl Genel Meclis Üyelerimiz katkıları olduğu için Valimize gittik ve belediye başkanımız ile teşekkür ettik. Bizim işimiz siyaset biz siyasetimizi yapıp hizmeti getiriyoruz herkes kendi işini yapsın. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Beldemizin tek takımı olan 1986 yılında kurulan Cumaspor maalesef istediğimiz noktada değil. Bunun nedenlerini kamuoyuna bırakıyoruz şunu da açıkça söyleyelim biz gençlerimizi spora yönlendirecek, spor ahlakını aşılayacak onları kahve ve alkol tutsağından kurtaracak yeni bir oluşum olursa yine her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha buradan kamuoyuna açıklıyoruz.  Yine söylemeden geçemeyeceğim hatırlanacağı gibi Ormanlı'da sünnet şöleni yapıldı bu sünnet şölenine dönemin milletvekili Fazlı Erdoğan 50 sünnet çocuğuna içerisinde 20 TL olan zarflar ve bunun yanında oyuncaklar gönderdi ancak ne hikmetse bu hediyeler dahi bu çocuklarımıza ulaşmadı. Bizler birilerinin garibanlara yardım ettiği için kulübü belediye spor olmaktan çıkardılar diye asılsız atıfta bulunanlara şunu söylüyoruz garibanlara yardım eden insanlar yardımlarını plaket almak için ya da şov yapmak için yapmamalarını öneriyoruz, yapılan bağışlar yardımlar kul ile Allah arasındadır ve bu konuyu bir yerlere bağlamak isteyenlere son olarak şunu söylüyorum. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar doğrunun mumu hiç sönmez.