AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

 

ADAYLIK SÜRECİ: 20 Yıldır millet, halk, hak adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Başarabildik, başaramadık, ölmeden açıkça bir kez daha görebilme imkanımız olacak bu yapılanları. Bu bir nöbet değişimi. 21 Arkadaşımız adaylık için başvurmadı, bende başvurmayanlardan birisiydim son anda yüzde 51’e eşim taşıdı, ben eşimi çok seviyorum, o da beni çok seviyor.

 

ÜNİVERSİTE HEDEFİ: Ereğli’de iktidar ile muhalefet yerel bazda hiç buluşmadı. Kısa bir dostlukla DDY arsası Kdz.Ereğli’ye kazandırıldı, bizde dedik ki bir anaokul yaptıralım bütçemiz ona yetiyor, bu bile sorun oldu. Benim bir sevdam var eğitim sevdası, hizmet sevdası, insanlara karşı sevgi sevdası. Bunun için buraya üniversite kurmak hedefindeyim ama özel olur ama vakıf olur.

 

BU ÇOK ÇİRKİN: Benim babamın kemiklerinin DNA testine kadar indiler fırsat olsa çıkarıp acaba hangi özelliğe sahip diye test etmeye kalkanlar oldu bu çok çirkin. Niye çirkin biliyor musunuz? Başbakanımızın AKP’nin bir düsturu var etnik, dinsel, bölgesel kimliğe dayalı bir siyaset bizde yasak.

 

HESABA ÇEKİLECEK: Kadere bak Gümüşhaneli milletvekili burada olmaz dediler, Bayburt kökenli bir hanımefendiyi Ereğli seçerse milletvekili olacak. Kader beni burada konuşturdu, benden hak alma noktasında Allah onların önüne bir gerçeği koydu. Herkes söylediğinden yaptığından hesaba çekilecek.

 

ÖZGÜRLÜK VARYA: 20 Senedir neyim var neyim yok ortada. Elekten, kalburdan geçirdiler, kulağımın dibinde bir boşluk vardı orayı da deldiler, arkamdan hançerlediler, ayağıma pranga da vurmak istediler. 20 Yıldır bir şeyler yapmaya çalıştık mensubu bulunduğum partiye veya şahsıma oy istedim şimdi bu özgürlük denen şey varya biri benden gelip oy isteyecek o zevki o tadı bende buldum, hamdolsun.

 

 

Büyük Anadolu Oteli toplantı salonunda kahvaltılı toplantı düzenleyen AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan görev süresi içerisinde yapılan hizmetleri anlattı, kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Slayt gösterisi eşliğinde İl genelinde gerçekleştirilen hizmetlerin bir bölümü anlattı. AKP Zonguldak Milletvekili aday adaylarından Celil Uzun, Erol Şahin, İrfan Yazıcıoğlu, Dr. Muharrem Erdem, Hasan Yılmaz, AKP Kdz.Ereğli ve Alaplı İlçe Başkanları ile yöneticileri, Gençlik ve Kadın Kolları Yöneticileri, Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Milletvekili Erdoğan yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

 

FARKLI GELİŞMELER OLDU

20 Yıldır millet adına, halk adına, hak adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Başarabildik, başaramadık, ölmeden açıkça bir kez daha görebilme imkanımız olacak bu yapılanları. Bu bir nöbet değişimi. Mahkeme kadıya mülk değildir. İki dönem üst üste milletvekilliği yapanlara üçüncü dönemde de yedek olsun düşüncesiyle farklı gelişmeler oldu. 167 Tane arkadaşımızı liste dışında görüyoruz. Onun yanında 21 arkadaşımız adaylık için başvurmadı. Bende başvurmayanlardan birisiydim, son anda yüzde 51’e eşim taşındı, ben eşimi çok seviyorum arkadaşlar, o da beni çok seviyor.

 

“GÖZYAŞI KABUL OLDU”

Ailesi ile insan mutlu olmazsa sokakta dahi yüzü gülmüyor, içim yanıyordu kıpır kıpırdım, eşim bana su serpti. Hizmet için siyaset için birilerinin memnuniyetine çalıştım ama şimdi “ohh” dedi, bizi de memnun etmeye zaman kaldı dedi. Allah O’nun gözyaşını kabul etti, ona Allah’a inandığım gibi inandığım için söylüyorum. Siyasetçi, teşkilatçı çok kolay yetişmiyor. Samimi olarak söylüyorum muhtarlarımızda sivil toplum örgütlerimizde bu işin içerisinde herkes koşuyor.

 

“GÜZEL ŞEYLER YAPILDI”

Hani, “Bir şey yapamadı, Başbakan gelip neyi görecek” diyenler vicdanlarına dönüp bir baksınlar, gerçekten çok güzel şeyler yapıldı. Eksiğimiz kusurumuz yok mu, elbette var. Ereğli-Devrek yolu hiçbir şey engellenemeyecek noktaya getirildi. Devlet Demir Yollarının yeri vardı 379 dönüm bir alan. Buraya bir Adalet Sarayı Mayıs’ın 15 veya 20’sinde ihalesi yapılacak, 12 bin metre kare büyüklüğünde. Kdz.Ereğli 128 senedir belediye var bir spor salonu yoktu. Mübarek Kutlu Doğum Haftasını yeni yapılan kapalı spor salonunda kutladık, ona kavuştuk.

 

YERELDE BULUŞAMADIK

Ereğli’de iktidar ile muhalefet yerel bazda hiç buluşmadı. Kısa bir dostlukla bu arsa Kdz.Ereğli’ye kazandırıldı, bizde dedik ki bir anaokul yaptıralım bütçemiz ona yetiyor, bu bile sorun oldu. Çok şükür 16 yıldan sonra Kdz.Ereğli Vakfı’na eşim ve ben üye olarak kabul edildik ve yönetim kuruluna da seçmişler. Benim bir sevdam var eğitim sevdası, hizmet sevdası, insanlara karşı sevgi sevdası. Bunun için üniversite kurmak ama özel ama vakıf. 15 Yıldır bu vakıf vardı dün itiraf ettiler 5 yıldır toplanma noktasında bir araya gelemedik, aidat 50 TL onu dahi yatırmamışlar, bu paralarla bu işler olmaz.

 

“ERCAN CANDAN İÇİN

ELİMİZDEN GELENİ

YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Buraya gelen arkadaşlarımız kim olursa olsun Ercan Candan kardeşimizi ben Karabük Üniversitesi’nde rektör olabilmesi için çok görüşmelerimiz oldu, başaramadık. Geldi, gitti, Kdz.Ereğli’de bir profesör olan Ereğli’nin nüfusuna kayıtlı olan bir arkadaşımız için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ereğli’den, Zonguldak’tan, Alaplı’dan gelen 621 bin nüfusu 441 bin seçmeni olan Zonguldak’ın her insanını ayırt etmeksizin o küçük oda da onları büyük bir kalple bağrımıza bastık ama ne garip ki Ereğli’de doğmamıştım.

 

BABAMIN KEMİKLERİNİN

DNA TESTİNE KADAR İNDİLER

Benim babamın kemiklerinin DNA testine kadar indiler fırsat olsa çıkarıp acaba hangi özelliğe sahip diye test etmeye kalkanlar oldu, bu çok çirkin. Niye çirkin biliyor musunuz? Başbakanımızın AKP’nin bir düsturu var etnik, dinsel, bölgesel kimliğe dayalı bir siyaset bizde yasak.

 

BAYBURTLU HANIMEFENDİ

Yasakları bile bile bunların üzerinden muhalefet başını vuruyor, kadere bak Gümüşhaneli milletvekili burada olmaz dediler, Bayburt kökenli bir hanımefendiyi Ereğli seçerse Milletvekili olacak. Kader beni burada konuşturdu, benden hak alma noktasında Allah onların önüne bir gerçeği koydu. Herkes söylediğinden yaptığından hesaba çekilecek. Ben herkese insan muamelesi yaptım.

 

“BÜROKRASİDEN ÇEKTİK”

Amacımız Ereğli’de eğitime katkıda bulunmak, büyük düşünceyle büyük hizmetler yapmak. Ama bizim için eksik noksan olan şeyler var, Ereğli-Kandilli yolu da var. Bürokrasiden çok çektik. Herkes bir şeyleri yazıp çiziyor, ara dönemler olabilir ama insan sevgisi, hizmet sevgisi bizde devam edecek. Benim 350’ye yakın çalışanım var 3 fabrikam dilerim 4 olur çalışanım da bin olur. Siyasette olmadığım için düşünenler inşallah yakamı bırakır fabrikalarım adına bana madalya verecekleri dönem olacak. İstihdama katkı verenlere Başbakanım dahi madalya veriyor. 20 Yıldır bir şeyler yapmaya çalıştık mensubu bulunduğum partiye veya şahsıma oy istedim şimdi bu özgürlük denen şey varya biri benden gelip oy isteyecek o zevki o tadı bende buldum, hamdolsun.

 

“BAZI ADAY ADAYLARI

ŞAHSIMI İNCİLTTİLER”

Görev icabı Ercan Candan kardeşimin burada olmasını istedim. Görev icabı şehir dışında olduğu için gelemedi o bizim kardeşimiz. Bende burada bir değerim diğer aday adaylarımızda bir değer. Bu partide 6 bine yakın bir aday adayı olmuşsa bunların hepsi AKP’nin zenginliği. Ereğli’de Zonguldak’ta 35 tane aday adayı olduysa bu AKP’nin zenginliğidir. Kader kime nasip ettiyse o olmalı. Aday adayları arkadaşlarım benim yerimi hedefleyerek bazen şahsımı incilttiler. Ama bu yer bana ait değildi, yerimin suçuydu, ikiye gelmek için ikidekini yemek gerekiyordu ama yemek kendini oraya getirmek isteyenler oldu ben onlara hakkımı helal ediyorum. Siyaset bizim işimiz değil, biz siyaset ile ilgilenmeyiz, bizim işimiz sadece hizmet çok güzel ama şimdi siyaset ile ilgilenenler dün siyaset yapanları aptal ve enayi yerine koymasınlar. Neticede küçücük bir odaya gidip oy kullanıyorsun sende siyaset yapıyorsun” sözleri ile konuştu.

 

ARKAMDAN HANÇERLEDİLER

Yaygın basına da yansıyan Milletvekilliğinin düşmesinin ardından yargılanacak haberleri ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Seçim yasaklarına 1 saat muhalefet etmişim milletvekili olduğum için dosyam açıldı, kapanmadı. 2004 yılında açılan bir davadır bu. 20 Senedir neyim var neyim yok açık seçik ortada. Elekten geçirdiler, kalburdan geçirdiler, kulağımın dibinde bir boşluk vardı orayı da deldiler arkamdan hançerlediler, ayağıma pranga da vurmak istediler, ekonomik olarak da bir dosyam yok. Celil Uzun ile aramızda siyasi bir dosya var birde son dönemde bana hakaret ettiği gerekçesi ile bir kişiyi daha mahkemeye vermiştim” dedi.

 

“HABERAL

BİLİM ERBABIDIR”

Bir gazetecinin, “Haberal’ın adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Erdoğan, “Türkiye bir süreçten geçiyor. Bir taraftan İtalya´da olduğu gibi bir örgüt var. Bunun derinliği konumu adresi durumu devletin yargısının önünde bütün boyutları ile belli. Her ne kadar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu örgütü üye olmak için bulamamış olsa da bulunca üye olacakmış. Oda onun kendi sorunudur. Kılıçdaroğlu’nun üye olamadığı örgüt yargıda. Geçmişte Güneydoğuda bir milletvekili seçildi. Hapishaneden çıktı geldi ve şu anda parlamento da. CHP Mehmet Haberal’ a öncülük yaptı. MHP’de bir arkadaş var. Elbette millet seçerse, Yargı oturacak milletin seçtiği noktada dosyayı öne çıkaracak. Bunun kararını yargı tekrar verecek. Milletimiz takdirini 12 Haziran’da ortaya koyacaktır. Milletin önünde her şey açık seçik konuşulacaktır. Bu bölgeden de bir bilim erbabı, Sayın Haberal aday olmuştur. Kendisi yakinen tanıdığımdır.

 

“HABERAL’IN PEK ÇOK

KONUDA HİZMETİ VARDIR”

Haberal ailesi Rize’den Zonguldak’a gelmiştir. Birçok konuda hizmetleri vardır. Haberal’ın kimliği ile ilgili de bir şey söyleyemem. Yanında çalışan Ali Uzun’da bizim çok yakın tanıdığımız, kardeşimizdir. Oda bağımsız aday olmuştur. Farklı şeyler var. Kendileri ile ilgili gerekli açıklamaları kendileri yapacaktır. Biz ne yaptık? Yanlışla ilgili ne varsa yargının önüne koyduk. Yanlışın içinde olanları Ak Parti’ den Aday göstermedik. Milletin önüne de seçime giderek koyduk. Durumun Ak mı kara mı olduğu Milletin özgür iradesi ile ortaya çıkacağını düşünüyorum. Millet onu sandıkta mahkûm ederse yargının eli biraz daha rahatlar. Millet CHP’yi iktidar yaparsa yargı içeridekileri çok daha erken dışarı bırakır. Bunu da bilmek lazım. Milletimiz bu işin en doğrusunu bilir. Ben milletimizin sağ duyusuna özgür iradesine inanıyorum”