Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, hakkındaki eleştirileri yanıtladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kanalizasyon ve atık su inşaatının halka zarar verdiği söylentilerini değerlendirerek, eleştirilere açık olduğunu ve her düşünceye saygı duyduğunu ifade etti. Polemiğe girmeyeceğini belirten Akdemir, kanalizasyon ve atık su inşaatının halka zarar verdiği söylentileriyle ilgili şunları söyledi;
“VATANDAŞ GECE SU SESİNDEN BİLE RAHATSIZ OLUYOR, İNŞAATI NASIL YAPACAĞIZ?”
“Biz geceleri geç saatlerde mahalleleri yıkarken, vatandaş su sesinden rahatsız olduğunu dile getirerek ‘bu saatte mi yapılır?’ diye çıkışıyor. O inşaat çalışmasını gece yaptığımızı düşünsenize, çarşıdaki ses, Bağlık Mahallesi’ne kadar gider. Bu durumda bu çalışma gece nasıl yapılır veya yapmayalım mı? Ben her zaman eleştirilere açığım, düşüncelere her zaman saygı duyarım. Biz görev aldığımızdan bu tarafa yaptığımız çalışmalar bellidir. Bunu halkın takdirine sunuyorum. Tabi eksik vardır-yoktur o tartışılır. Biz eleştirilere yaptığımız işlerle cevap vermeye çalışıyoruz. Mahallelerdeki kanalizasyon sorunlarına gelince; aynı anda mahallelerden kanalizasyonlarla ilgili çok şikayet gelebiliyor. Bir anda 4-5 yerden kanalizasyon patlağı ihbarı geldiğini biliyorum. Hepsi de ters istikametlerden geldi. Ben bunu yaşamasam, ben de inanmam.
Ekiplerin de bir işi bitirmeden başka bir işe koşturması büyük sıkıntı yaratır. Zonguldak’ın altyapısı eski, evler sıkışık, evler kaldırmıyor. Müteahhit arkadaşlarımızın da buna pek dikkat etmediklerini düşünüyoruz.”
Başkan Akdemir, kendisine ait birkaç proje olduğunu ve zamanı gelince de bunları açıklayacağını ifade ederek, şunları söyledi;
“BİZ OTURMUYORUZ, GECE-GÜNDÜZ HALKIMIZIN HANGİ İHTİYAÇLARI VAR, ONU DÜŞÜNÜYORUZ”
“Ben başkanlık koltuğuna oturmadan bile projeler hazırlatmıştım. O projelerin işlemleri bitmeden ben açıklamam. Hepsi hazır, sunumunu yaptım. Projelere başlamadan da açıklamak istemiyorum. İşçilerin 11 yıllık maaş sorununu Akdemir nasıl çözdüyse, bunu da çözeceğiz. Biz oturmuyoruz, gece-gündüz Zonguldak halkımızın hangi ihtiyaçları var onu düşünüyoruz. Cumartesi-Pazar hiç kimseye haber vermeden mahalleleri geziyorum. Ben siyasi kimliğimden çok, halk hizmetine yapacağım işleri daha çok önemsiyorum. Halk hizmet bekliyor, laf üretmek kolay, ben de laf üretebilirim.”