AKP İl Başkanı Uçar, İlçe Başkanı Şahin ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri gazeteniz Önder’i ziyaretinde gündemdeki konuları değerlendirdi.

 

HASTANENİN DURUMU: Kdz.Ereğli kamuoyu bunu çok ama çok iyi bilmelidir ki Sağlık Bakanlığı modern Devlet Hastanesi için ödenek konusunda hiçbir sıkıntı yaratmamış her zaman hazır olduğunu da açıkça ifade etmiştir. Yapılan görüşmelere rağmen bu sürecin bu kadar uzaması açıkçacı Kdz.Ereğli’deki yerel yöneticilerin ayıbıdır. Bir ilçeye hastane yapılacaksa herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.

 

HİZMETİN ÖNÜ KESİLMESİN: Gerek Adliye Sarayı olsun gerek okulların yapımı olsun gerek diğer hizmetler olsun yerel yöneticiler ile merkezi hükümetin uyum içerisinde olması gerekiyor, uyum içerisinde olması gereken yerlerden bir tanesi de Kdz.Ereğli’dir. Bölgeye yapılacak hizmetlerin önünün kesilmemesi lazım, bunların üzerinden politika yapılmaması lazım ne yazık ki Kdz.Ereğli’de bunlar yaşanıyor.

 

ADLİYE SARAYI: Adliye Binasının projesinde bir sıkıntı oldu. Projeye göre Adliye Binası’nın küçük olduğu Kdz.Ereğli’ye yetmeyeceği ifade edildi. Şuan Adliye Sarayı için proje tadilatı yapılıyor, yapım süreci ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Fen Lisesi ile ilgili de herhangi bir sıkıntı yok, inşallah bu hizmetleri Kdz.Ereğli’ye kavuşturacağız.

 

ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ: İl Başkanı aday İlçe Başkanı aday mevcut milletvekili aday biz sıralamada yer bulamayız düşüncesi içerisinde hiç kimse olmasın. Başbakanımızın aday sayısını arttırma ve tabana yayma hedefi vardır. Takıntılı değiliz şu olacak bu olacak demiyoruz. AKP şemsiyesi altında siyaset yapmak isteyen herkese kapımız açıktır, bunu ifade ediyoruz.

 

KANDİLLİ YOLU: Kdz.Ereğli-Kandilli yolunu şöyle açıklayalım, bizim olmazsa olmaz projelerimizden bir tanesi oldu. Bu yol ne karayollarının ne İl Özel İdaresinin yol ağı içerisinde olmadığı için bir kaynak aktaramadık. Bu seneki KÖYDES ödeneklerinden Kdz.Ereğli’ye biraz daha fazla kaynak aktararak çoğunluğun buraya verilmesini isteyeceğiz.

 

BAŞBAKAN GELİYOR: Ocak ayının sonu ya da Şubat ayının ilk haftası çeşitli açılışlara katılmak üzere Başbakanımız Zonguldak’a gelecek, çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Başbakanımız Filyos vadi projesi ile yakından ilgileniyor. Bu projenin bölgesel değil ülke projesi olduğunu o yüzden kendisinin de bizzat görmek istediğini ifade ettiler. İnşallah onun gelişinden sonra Filyos vadisinde büyük yatırımcılara uluslar arası yatırımcılara yer tahsislerine başlayacağız.

 

AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, İl Yönetim Kurulu üyeleri gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştüler ve gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundular. AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, yerel yöneticiler ile merkezi hükümetin uyum içerisinde olması gerektiğini, bölgeye yapılacak hizmetlerin önünün kesilmemesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istediği konuşmasında Kdz.Ereğli’de sıklıkla konuşulan ve “ne zaman temeli atılacak” denilen projeler hakkında da net bilgiler aktardı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Zonguldak’a Ocak ayı sonunda ya da Şubat ayının ilk haftasında gelerek toplu açılış törenlerine katılacağına dikkati çeken İl Başkanı Uçar, Filyos konusunda da müjdeli haberler aktardı.

 

TOPLUM İYİ DEĞERLENDİRSİN

Yapılması planlanan hastanenin bu kadar gecikmesin nedeni yerel yöneticilerdir. Bir ilçeye bir bölgeye hastane yapılacaksa herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Hastane bütün toplumun faydalandığı sağlık kurumlarıdır. Bu anlamda milletvekilimizin Devlet Demir Yolları arazilerinin tahsisinin çıkması için de ciddi çalışmaları oldu. Bu bölgeye hastane yapılacaksa yerel yöneticisi de çıkıp bu fiyata satarım bu fiyattan aşağı olmaz diyorsa dayatmada bulunuyorsa bunu toplumun çok iyi değerlendirmesi gerekir. Kaldı ki Türkiye’de Toplu Konut İdaresi para verip de hiçbir yer almamıştır, Kdz.Ereğli için bu bir ayrıcalık oldu ilk oldu. Söz konusu alan için 5 milyon TL gibi bir para ödenerek yer tahsis edildi. Gelinen noktada belediye bir takım engelleme köstekleme ile süreci geciktirmektedir.

 

ÇOKTAN TEMELİ ATILIRDI…

Kdz.Ereğli kamuoyu bunu çok ama çok iyi bilmelidir. Sağlık Bakanlığı modern Devlet Hastanesi için ödenek konusunda hiçbir sıkıntı yaratmamış her zaman hazır olduğunu da açıkça ifade etmiştir. Yapılan görüşmelere rağmen bu sürecin bu kadar uzaması açıkçacı Kdz.Ereğli’deki yerel yöneticilerin ayıbıdır. İnşallah sıkıntılar çözüme kavuşur ve 2011 yılı içerisinde bölge halkının beklediği modern hastanenin temeli atılır. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim hastanenin yapılması çalışması sırasında milletvekilimizin göstermiş olduğu özverinin yarısını yerel yöneticiler göstermiş olsaydı bu iş çoktan biter, temeli atılmış olurdu. Gerek Adliye Sarayı olsun gerek okulların yapımı olsun gerek diğer hizmetler olsun yerel yöneticiler ile merkezi hükümetin uyum içerisinde olması gerekiyor, uyum içerisinde olması gereken yerlerden bir tanesi de Kdz.Ereğli’dir. Bölgeye yapılacak hizmetlerin önünün kesilmemesi lazım, bunların üzerinden politika yapılmaması lazım ne yazık ki Kdz.Ereğli’de bunlar yaşanıyor.

 

FEN LİSESİ VE ADLİYE SARAYI

Kdz.Ereğli’de Fen Lisesi’nin yapımı ile ilgili herhangi bir problemimiz yok. Adliye Binasının projesinde bir sıkıntı oldu. Projeye göre Adliye Binası’nın küçük olduğu Kdz.Ereğli’ye yetmeyeceği ifade edildi. Şuan Adliye Sarayı için proje tadilatı yapılıyor, yapım süreci ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. İnşallah bu hizmetleri Kdz.Ereğli’ye kavuşturacağız.

 

KANDİLLİ YOLU

Kdz.Ereğli-Kandilli yolunu şöyle açıklayalım, bizim olmazsa olmaz projelerimizden bir tanesi oldu. Bu yol ne karayollarının ne İl Özel İdaresinin yol ağı içerisinde olmadığı için bir kaynak aktaramadık. Bu seneki KÖYDES ödeneklerinden Kdz.Ereğli’ye biraz daha fazla kaynak aktararak çoğunluğun buraya verilmesini isteyeceğiz. Menfez ve köprü problemi var inşallah bu ödeneklerle bu sıkıntıyı çözeceğiz.

 

ADAY ADAYI ÇAĞRISI

Milletvekili adaylığı süreci bu dönem için önemli. Başbakanımızın aday sayısını arttırma ve tabana yayma hedefi vardır. İl Başkanı aday İlçe Başkanı aday mevcut milletvekili aday biz sıralamada yer bulamayız düşüncesi içerisinde hiç kimse olmasın. Bu süreç ile ilgili çok iyi bir etüt yapacağız, anket çalışması yapacağız, aday adaylığı ile ilgili çalışma yapacağız. Sayın Başbakanımızın da istihbarat çalışması oluyor, teşkilat çalışması oluyor, temayül yoklaması yapılıyor komisyonlar toplanacak karar verilecek. Seçim süresince düşüncesi olan hedefi olan kim varsa bunların aday adayı olması konusunda destek vereceğiz. Tabiî ki Zonguldak’ta çok kaliteli bir liste olsun çok verimli bir liste olsun ki süreci sağlıklı bir şekilde getirelim istiyoruz. Takıntılı değiliz şu olacak bu olacak demiyoruz. AKP şemsiyesi altında siyaset yapmak isteyen herkese kapımız açıktır, bunu ifade ediyoruz.

 

BAŞBAKAN GELİYOR

Önümüzdeki günlerde Başbakanımızın ziyareti olacak, toplu açılışlar için törenlerine katılacak. Muhtemelen Ocak ayının sonu Şubat ayının ilk haftası olabilir. Başbakanımız seçim dönemine kadar hafta sonlarını İl’lerde geçiriyor. Zonguldak’taki kamu yatırımları olsun özel sektör yatırımları olsun toplu açılış törenleri olsun Zonguldak’a gelecek. Bunun ile ilgili hazırlıklarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Başbakanımız Filyos vadi projesi ile yakından ilgileniyor. Bu projenin yerinde incelenmesi görülmesi anlamında programının ağırlığı Filyos vadisi olacak. Bu projenin bölgesel değil ülke projesi olduğunu o yüzden kendisinin de bizzat görmek istediğini ifade ettiler. İnşallah onun gelişinden sonra Filyos vadisinde büyük yatırımcılara uluslar arası yatırımcılara yer tahsislerine başlayacağız”