Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Kemer Mevkii?nde yer alan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi içerisinde ?Kanatlı Hayvanlar Bakım Kabini? oluşturulması için de çalışmalar sürüyor.

 

Karadeniz Ereğli?de kimliği bilinmeyen avcı ve avcılar tarafından ateş edilerek yaralanan ve Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü?ne getirilen 5 şahin ve 1 karganın Kemer Mevkiinde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi?ndeki ilk tedavileri yapıldı. Tedavisi yapılan ve sağlığına kavuşan 1 Şahin ve 1 karga yeniden doğaya bırakılırken diğer kuşların ise tedavilerine devam ediliyor.

 

KANATLI BAKIM KABİNİ

 

Bu konuda belediyeden yapılan açıklamada; Belediye Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, kuşların sağlık durumlarının iyi olduğunu ilk müdahalelerinin yapıldığını, koruma ve bakımlarının devam ettiğini belirterek şöyle dediği bildirildi:

?Kuşlara ilk müdahaleyi yaptık. Kuşları, yarın İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerine teslim edeceğiz. Belediye olarak ayrıca; Belediye Başkanımızın da destekleri ile Kanatlı hayvanlara da müdahale edilebilmesi için Kemer Mevkiindeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi bünyesinde Kanatlı Hayvan Bakım Kabini oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaları Mart sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz.?