Kayserispor’un tecrübeli oyuncusu Mehmet Eren Boyraz, gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret ederek gazete sahibi Celal Bozkuş ve köşe yazarı Eyüp Bektaş ile görüştü.

Kdz.Ereğli’nin Türk futboluna kazandırdığı önemli isimlerden biri olan Mehmet Eren Boyraz, ilk yarının tamamlanmasının ardından memleketi Kdz.Ereğli’ye gelerek ailesi, arkadaşları ve sevenleri ile özlem gideriyor.

“TAKİP EDİYORUM”
Gazeteniz Önder’in merkez bürosunu Op. Doktor Hüseyin Uysal ile birlikte ziyaret eden Mehmet Eren Boyraz, gazeteniz Önder’in imtiyaz sahibi Celal Bozkuş ve köşe yazarı Eyüp Bektaş ile görüştü. Önder’in internet sitesini yakınen takip ettiğini ve bölgede olup bitenlerden bilgisi olduğunu belirten Mehmet Eren Boyraz, Kdz.Ereğli’de futbolun geriye gitmesini ise Zonguldak’ta profesyonel takım olmamasına bağladı.

GRUP ZONGULDAK TAKIMLARI İLE DOLUYDU
Daha önceki süreçte 3. ligde Zonguldak il genelinde ve çevre İl’lerden çok sayıda takım bulunduğunu hatta bir grupta 7-8 Zonguldak takımının profesyonel anlamda mücadele ettiğini alt yapının da aynı oranda canlı olduğunu belirterek, “Maalesef profesyonel takımların sayısı düştükçe alt yapıda bitti. Benim zamanımda da Zonguldak il genelinde olsun çevre il’lerde olsun profesyonel takımlar vardı. Hedefim alt yapıdan çıkıp profesyonel bir takımda futbol oynamak istiyordum. Şimdi gelinen noktada ne Ereğli’de ne Zonguldak’ta ne de Alaplı’da profesyonel takım yok bırakın onu Akçakoca’da Kilimli’de de yok.

ALT YAPILAR YETERSİZ
Bu yüzden alt yapıların da olmayışı bölgemizden sporcu çıkarmıyor. Kaldı ki televizyonlarda gösterildiği gibi yazılıp çizildiği gibi olmuyor her şey. Alt yapıda oynuyorsan bir hedefin olmalı bu bölgede alt yapıda oynayanların İl’inde profesyonel takım olmadığı için ne gibi bir hedefi olabilir? Eskiden Erdemir vardı şimdi o da elini ayağını çekti. Kdz.Ereğli uzun bir süre bu umutsuzluğu yaşar diye düşünüyorum. İnşallah futbol konusunda güzel oluşumlar olur ve Kdz.Ereğli hak ettiği noktaya el birliği ile getirilir. Benden sonra ve benimle çıkan Orhan Şam arkadaşımız oldu.

NEREDEN NEREYE?
Benim dönemimde dediğim gibi profesyonel takım vardı İl’imizi temsil eden, ben tam futbolcu olacağım diye başlamadım. Doktor bir babanın oğlusunuz kolejde okuyorsunuz, üniversite sınavına girip kazanıyorsunuz böyle bir durumum vardı. Hobi olsun diye oynarken belirli noktalara geldim. Genç arkadaşlarımıza tavsiyem ne olursa olsun çalışsınlar, hem de çok çalışsınlar.

MEHMET EREN BOYRAZ KİMDİR?
Mehmet Eren Boyraz futbol kariyerine Erdemirspor'da başlamıştır. Erdemirspor'da 3 sezon futbol oynadıktan sonra (1999-2000) sezonunda Karadeniz Ereğlispor'a transfer olmuştur.(2000-2001) sezonunda Antalyaspor forması giymiştir. Profesyonel kariyerine 2001 yılında Sidespor'da geçmiştir. 2005-2006 sezonunda Eskişehirspor'a transfer olmuştur. Bu kulüpteki güzel futbolu ile göz doldurmuştur. Bu dönemde “Rüzgarın Oğlu” lakabını almıştır. 2006-2007 sezonunda Kayseri Erciyesspor forması giymiştir.
Kayseri Erciyesspor'da Cenk İşler, Zdravko Lazarov, Radomir Djaloviç gibi futbolcuların arkasında 4. forvet durumuna düşmüştür.
Werner Lorant döneminde sezonun ilk yarısında kadroda yer bulamamıştır. Sezonun ikinci yarısında takımın teknik direktörlüğüne Bülent Korkmaz'ın getirilmesiyle kadroda şans bulmuştur. Sol ve sağ kanatta etkili futbolu, sürati ve seri çalımlarıyla dikkat çekmiştir.Kayseri Erciyesspor'un sezonun ikinci yarısındaki büyük çıkışında en önemli isimlerden birisi olmuştur. Takımının Fortis Türkiye Kupası'nda final oynamasında büyük payı vardır. Sezon sonunda Kayseri Erciyesspor Bank Asya 1.Lig'e düşünce 2007-2008 sezonunda Kayserispor'a transfer olmuştur. Kayserispor'da sol kanatta oynamaktadır. Takımı adına 4 gole imzasını koymuştur. 2007-2008 sezonunda takımı ile Fortis Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamıştır, 2008-2009 sezonunda UEFA Kupası'nda oynama hakkı kazanmıştır. Bu sezon ise ligin güçlü isimlerinden biridir. Kdz.Ereğlili Mehmet Eren Boyraz’ı başarılarından ötürü Önder Gazetesi olarak kutluyoruz.