Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, yazılı bir açıklama yaparak, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ile tüketicilerin soyulduğunu ifade etti. Başkan Topaloğlu, fon artışının daha önce kredi kullanan tüketicilere yansıtılmasının yasaya aykırı olduğunu belirtti. Topaloğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"DESTEKLEME FONU KESİNTİSİ YÜZDE ONDAN YÜZDE ONBEŞE YÜKSELTİLDİ"
"Tüketiciler hakem heyetlerine başvuruda bulunarak ödeme planının  İptalini istesinler. Bankalar ve finansman şirketlerince kullandırılan tüketici kredilerine uygulanan kaynak kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) kesintisi oranı Bakanlar Kurulunun 25.10.2010 tarihli kararıyla yüzde ondan yüzde on beşe yükseltildi. 28 Ekim 2010 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kararın, kredi kullanım tarihine bakılmaksızın bütün tüketici kredilerinde 28 Ekim 2010 tarihinden itibaren uygulanması için Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından Bankalar Birliği'ne talimat verilmiştir. Bu talimat üzerine, bankalar, tüketici kredisi kullanan tüketicilerin cep telefonlarına mesaj gönderip bankaya davet ederek kendilerine yüzde on beş oranında kaynak kullanımı Destekleme Fonu kesintisi uyguladıkları yeni bir ödeme plan veriyorlar."
"TÜDEF TARAFINDAN AÇILAN  DAVA YARGITAYDA DEVAM EDİYOR"
"Söz konusu bu haksız uygulama ile karşı karşıya kalan birçok tüketici, Derneğimizi arayarak ne yapacaklarını soruyorlar. Tüketici kredilerinden kesilen Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) ile Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi ( BSMV) bankalar tarafından devlete ödenmesi gerektiği halde, bu kesintiler tüketicilere yansıtıldığı için 2005 tarihinde TÜDEF tarafından açılan dava şu anda Yargıtay'da devam etmektedir. Tüketici kredilerinden kesilen gerek Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) gerekse Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi ( BSMV), tüketici kredisi kullanan tüketiciler için kalıcı bir soyguna dönüşmüştür." 
"KESİNTİLER SEÇİM YATIRIMI
OLARAK MI KULLANILACAK?"
"2011 Haziran ayında yapılacak genel seçimlerin hemen öncesinde Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu kesintisi oranının yüzde ondan yüzde on beşe arttırılması düşündürücüdür. Aklımıza, "arttırılan kesintiler seçim yatırımı olarak mı kullanılacak? " sorusunu sormayı getiriyor. Kaynak Kullanımı Destekleme Fonuna ilişkin artışın kredi kullanım tarihine bakılmaksızın 28 Ekim 2010 tarihinden itibaren uygulanması ve kredi kullanan tüketicilere yeni ödeme planı çıkartılması, tüketicinin korunması hakkında yasaya aykırıdır. Söz konusu uygulama, Tüketicinin Korunması hakkında yasanın "Tüketici Kredisi" başlıklı 10.maddesinde belirtilen, "Taraflar arasında akdedilen sözleşmede öngörülen kredi şartları, sözleşme süresi içerisinde tüketici aleyhine değiştirilemez." Hükmüne aykırı ve haksız bir şarttır. Haksız şartlar tüketiciler için bağlayıcı değildir."
"YASANIN 10.MADDDESİNE
GÖRE AYKIRI BİR ŞART"
"Bu nedenle, 28 Ekim 2010 tarihinde yürürlüğe konulan Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu artışından önce tüketici kredisi kullanan tüketicilere yeni ödeme planı çıkartılarak fon artışının yansıtılması, Yasa'nın 10.maddesine aykırı haksız bir şart olup, tüketiciler için bağlayıcı değildir. Kendilerine yeni ödeme planıyla fon artışı yansıtılan tüketiciler, ikamet ettikleri yerdeki Kaymakamlıklarda bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine başvuruda bulunarak, haksız yere yansıtılan kesintinin, eğer ödenmişse kendilerine iadesine ve yeni ödeme planının iptaline ilişkin karar alınmasını istesinler. Kendilerine haksız yere, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ( KKDF) artışı yansıtılan tüketicilere, Derneğimize başvuruda bulunmaları durumunda gerekli bilgi desteği verilecek."