CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tutuklu kalmasını hukuk faciası olarak değerlendirdi.
Kartal, AKP, yargıyı kuşatmaktan, anti- demokratik çifte standartlardan derhal vazgeçmelidir. Tutuklu vekiller serbest bırakılmalıdır. Halkın iradesi özgür olmalıdır dedi.
Kartal'ın konu ile ilgili yazılı açıklaması şu şekilde:
3. Yargı Reformu adıyla yapılan düzenlemelerle, suçları kanıtlanarak hüküm giymiş, siyasi cinayet işlemiş katillerin salıverildiği bir durumda, halk iradesiyle seçilmiş milletvekillerinin tutuklu kalması tam bir hukuk faciasıdır.
Zonguldak milletvekilimiz Sn. Mehmet HABERAL, İzmir Milletvekilimiz Sn. Mustafa BALBAY ve daha birçok aydının  tahliye edilmemesi, Türkiye 'de yargının AKP yargısına dönüştüğünün en açık göstergesi olmuştur.
İstedikleri  davada, istedikleri savcı ve hakimi görevlendiren, Deniz Feneri ve MİT Müsteşarlığı davalarında olduğu gibi istedikleri yasal düzenlemeleri 24 saatte çıkaran AKP yöneticileri, sıra tutuklu vekillere geldiğinde Mahkemenin takdiri diyebiliyorlar.
Anti- demokratik, hukuk dışı bu çifte standartlar, yargıya olan güveni hızla ortadan kaldırıyor.
AKP'nin bu sorumsuz, fütursuz uygulamaları toplum içindeki davranışlarına da yansımaktadır.
AKP'nin belediye başkanları marketçiyi tokatlarken, AKP'li vekillerin çocukları polis memurlarını karşılarında esas duruşta hizaya sokabilme ukalalığına cüret edebiliyor.
AKP, yargıyı kuşatmaktan, anti- demokratik çifte standartlardan derhal vazgeçmelidir.
Tutuklu vekiller serbest bırakılmalıdır. Halkın iradesi özgür olmalıdır.
Siyasal tarihimiz açıkça göstermektedir ki, hukuk ve demokrasi herkese lazımdır.
AKP hukuka ve demokrasiye saygılı olmak zorundadır. Yoksa Türk halkının öz evlatlarından gerekli yanıtı alması kaçınılmazdır.