Kdz. Ereğli Eğitim-Sen Temsilciliği, 4+4+4 eğitim sistemine karşı yaptıkları eleştirilerin Başbakan'ı, MEB Bakanını ve hükümeti paniklettiğini belirtti.
Halkın yapılan kandırmacalara artık kanmayacağını belirten Kdz. Ereğli Eğitim Sen Temsilciliği, bu eğitim sisteminin çocukların geleceğini karartacağını ifade ederek, 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmasıyla eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunlar ile öğrenci velilerinin ve halkımızın Eğitim-Sen olarak karşı çıktığımız noktalarda kaygıları artmaktadır denildi.
Kdz. Ereğli Eğitim Sen Temsilciliğinin açıklaması şu şekilde:
4+4+4 gerici, piyasacı eğitim sistemine karşı eleştirilerimiz başbakan, MEB  bakanı  ve  hükümeti panikletmiştir. 4+4+4 sistemini anlatmak halkı bu konuda kandırmak için kendilerine soru soramayan ya da kendilerinin istediği gibi sorular  soran gazetecilerle TV ekranlarına çıkarak bu yasaya karşı olan sendikamız Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyelerini  doğrudan hedef gösteren açıklamalar yapmaktadırlar. Siz ne yaparsanız yapın artık halkımız bu yalan ve kandırmacalarla kanmayacak bizler de bu gerici, piyasacı eğitim sisteminin çocuklarımızın geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz.
4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmasıyla eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunlar ile öğrenci velilerinin ve halkımızın Eğitim-Sen olarak karşı çıktığımız noktalarda kaygıları artmaktadır. Karşı olduğumuz bu noktaları biraz açalım;

ÖĞRETMENLERE SÜRGÜN
4+4+4 düzenlemesi ile okullarda yaşanan dönüşüm nedeniyle birçok öğrenci ve on binlerce öğretmen  zorunlu olarak tayin istemek zorunda bırakılmışlardır. Öğretmen ve öğrencilerin kesinlikle mağdur edilmeyeceğini  okulların dönüşümü yapılırken bu durumu göz önünde bulunduracaklarını iddia edenler gelinen son süreçte bu mağduriyetlerin olacağını belirten Eğitim-Sen'in 4+4+4 eğitim sistemine karşı çıkmakta ne kadar haklı olduğunu göstermiştir.

NORM FAZLASI YAPILDI
Eğitim-Sen'in 4+4+4 sisteminin uygulanması ile birlikte ciddi sayıda öğretmenin norm fazlası duruma düşeceğinde ısrar etmesine rağmen bakanlık uygulamanın norm fazlası yaratmayacağını  iddia etmiştir. Fakat gelinen son süreçte bakanlığın kendi  verilerine göre 29 bini sınıf öğretmeni olmak üzere 68 bin öğretmen okulların açılmasına az bir zaman kala norm fazlası duruma düşürülmüşlerdir. İlçemizde de durum büyük fotoğrafın yansıması gibi . İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yaptığımız görüşmede ilçemizde çoğunluğu sınıf öğretmeni olmak üzere yaklaşık 60 öğretmenin norm fazlası olduğu bilgisini vermiştir. Ülkemizde yüz binlerle ifade edilen öğretmen açığı varken  4+4+4 uygulaması ile öğretmenlerin norm fazlası durumuna düşürülmesinin tek sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı´dır.

OKULA BAŞLAMA YAŞI
Bilimsel verilere ve bilim insanlarına kulaklarını tıkayan AKP hükümeti  ilkokula başlama yaşını 60 aya kadar indirmiştir. 60-66 aylık çocukların ilkokula başlamalarını ailelerin tercihine bırakırken, 66-72 ay arasındaki çocukları otomatik olarak ilkokula kaydederek pedagojik ve fiziksel açıdan gelişimini tamamlamamış yaklaşık 600 bin çocuğumuzun geleceğiyle oynamışlardır. Aileler 66-72 ay arası çocuklarını ilkokula göndermek istememeleri  durumunda hastanelerden rapor almaları gerektiği belirtilerek aileleri hastane kapılarında doktorlarla karşı karşıya getirmiştir. Bu uygulama ile 60 aylık çocuklar ile 81 aylık çocuklar aynı sınıfta eğitim alabilirler. Ancak aralarında 1-1,5 gibi yaş farkı bulunan çocukların aynı müfredatla eğitilmesi pedagojik açıdan ne kadar doğrudur. Fakat MEB bu olumsuzluklara  rağmen bunu dayatmaktan vazgeçmemektedir. Ayrıca bu yaş grubu aslında anaokulu yaş grubudur. Ve de eğitimlerinin anaokulu öğretmenleri tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Fakat bakanlık bu konuda pedagojik formasyon  almadığı halde  sınıf öğretmenlerini  bu sınıflara sokarak çocuklarımızın eğitimine ne derece önem verdiğini de göstermektedir.

MESAİ SAATLERİ
4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte okullarımızın büyük çoğunluğu ikili(sabah-öğlen) eğitim yapılan kurumlar haline getirilmişlerdir. Bu tam anlamıyla bir geriye gidiştir. Sayın Milli Eğitim Bakanı bu yasa çıkmadan öncede ülkemizde ikili eğitim yapan okullar olduğunu belirtse de bakan olarak kendisinin görevinin tüm okulları normal eğitim yapan kurumlar haline getirmesidir. Ancak sayın bakan tam tersini yaparak her zamanki gibi  eğitimde geriye gidişin öncüsü olmuştur. Okulları ikili eğitime geçirdiğiniz yetmezmiş gibi haftalık ders saatlerini de arttırıyorsunuz. Çocuklarımız sabah alaca karanlıkta okul yolunda olurken, eve dönüşü de saat 18.30 ile 19.30 saatlerinde gerçekleşecektir. Yetişkin insanların bile kalkmakta zorlandığı bir saatte çocukların kalkması, o saatte beslenmesi  büyüme ve gelişme çağındaki çocuklarımızı olumsuz etkileyecektir. Eğitimin sabah alacakaranlıkta başlayıp, akşam 19.30´a kadar sürdürülmesi hem öğrencilerimiz için hem de öğretmenlerimiz için bir işkence haline geleceği su götürmez bir gerçektir. Bu yanlışta ısrarcı olunmasını doğru bulmuyor bakanlığın bir an önce çözüm üretmesi gerektiğini söylüyoruz.

ATAMALARDA SKANDAL
İl içi, İl dışı ve özür grubu atamalarda on binlerce eğitim emekçisi ile dalga geçilmiştir. Özür grubu atamalarda il emrini kaldırarak öğretmenlere büyük hayal kırıklığı yaşatmışlardır. Maalesef Milli Eğitim Bakanı öğretmenlerin sorunlarını çözmek şöyle dursun sürekli öğretmenlere yeni sorunlar çıkarmakta, konuşmaları ile öğretmenlik mesleğini itibarsız hale getirmektedir. Bu yüzden sayın bakan bir an önce istifa etmenizi öneririz. Halkımıza sesleniyoruz hep birlikte 4+4+4 eğitim yasasına karşı durursak çocuklarımız ve onların geleceğine sahip çıkabiliriz. Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyelim.