Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi'ne bağlı 1 No'lu kuyudaki ani gaz boşalmasında (degaj) hayatını kaybeden 8 maden işçisi için Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, başsağlığı mesajı yayımladı.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TTK Kozlu Müessesesi'ne ait kömür ocağında meydana gelen metan gazı patlaması sonucu şehit olan maden işçilerine Allah'tan rahmet diledi. Derin üzüntü içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Akdemir, bir daha bu tür olayların yaşanmaması temennisinde bulunarak, Bir kez daha içimize ateş düştü. Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi'ne ait kömür ocağında meydana gelen patlama sonucu 8 maden işçisi kardeşimizi kaybettik. Acımız büyük. Madenci yakınlarına başsağlığı diler, tedavileri süren maden işçilerimize ise acil şifalar dilerim.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, TTK Kozlu Müessesesi'ne ait maden ocağında meydana gelen iş kazasında şehit olan 8 madenci için ailelerine başsağlığı diledi. Belediye Başkanı Mithat Gülşen, mesajında şunları söyledi:
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi'ne ait maden ocağından meydana gelen elim kazada şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim. Yaralılarımıza ise acil şifalar dilerim. Acımız büyüktür.