Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı'nın şehir şebekesi içme suyunun temiz olduğunu bir kez daha tekrarladı.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı şehir şebekesi içme suyunun temiz olduğunu bir kez daha tekrarlayarak, Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi'nce şehir şebekesi içme sularımızın her ay değişik üç noktasından numuneler alınıyor ve bu numuneler Zonguldak Halk Sağlığı Laboratuarı'nda analiz ediliyor. Biz de bu sonuçları hem basın yoluyla, hem de internet sitemiz vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu tahliller neticesinde şu ana kadar şehir şebekesi içme sularımızda herhangi bir kirlilik tespit edilmedi dedi.
Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz'ın yerel basında yer alan, Alaplı köyleri ve Alaplı merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Alaplı Çayı'nın kirli olduğuna ilişkin açıklamalarına, Ocak ayı Belediye Meclisi toplantısının açılışında değinen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Çevre Koruma Derneği Başkanı Sayın Oktay Türkyılmaz'ın Alaplı Çayı ile ilgili uyarısı, sanıyorum Alaplı Çayı'ndan içme suyunu karşılayan köy içme sularıyla ilgili. Alaplı şehir şebekesi içme suyu Alaplı Çayı'ndan temin edilmiyor. İlçemizin şehir şebekesi içme suyu, Alaplı Çayı vadisinin dereye uzak noktalarından yaklaşık 30-40 metre derinliğe inilerek sondajlanmak suretiyle temin ediliyor. Şehir şebekesi içme ve kullanma sularımız, Toplum Sağlığı Merkezi'nin her ay düzenli olarak değişik noktalardan aldığı numunelerle, Zonguldak Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda tahlil ediliyor. Şu ana kadar herhangi bir kirlilik tespit edilemedi. Biz bununla da yetinmedik, geçen yıl içme sularımızı Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'nde de tahlil ettirdik. Oradan da sonuçlar temiz geldi. Biz Alaplı Belediyesi olarak, bu tahlil sonuçlarını basın ve internet sitemiz vasıtasıyla da kamuoyuyla paylaşıyoruz. En son Aralık ayında alınan su numunelerinin tahlilinde de 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olduğu tespit edildi. Alaplı Çayı'nın kirli oluşu elbette önemli bir sorundur. Biz bu sorunu çözmek için, ilçemizde inşaatı devam eden Derin Deniz Deşarj Sistemi hattına köy kanalizasyon atıklarının da bağlanmasına onay verdik. Derin Deniz Deşarj Sistemi hizmete girdiğinde, Alaplı Çayı, hem şehir merkezinin hem de köylerin kanalizasyon atıklarından arındırılmış olunacak dedi.