Hakkari'nin Çukurca ilçesinde karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Metin Çevik için basın açıklaması yapan Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Biz idam istiyoruz. Kim ne derse desin devletin asker ve polisine kurşun atanların idamını istiyoruz dedi.
Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, idamın bir an önce halk oylamasına sunulmasını isteyerek, Başören Doğancılar köyünden bir askerimiz şehit oldu. Metin Çevik şu an cenazesi yıkanmak üzeredir. Ama gerçekten üzüntülüyüz. Çünkü 80'li 90'lı yıllara döndük. Şu an hükümetimizden bizim beklediğimiz idamın kaldırılmasıdır. Eğer 550 milletvekilimizin mecliste vicdanı varsa bir an evvel idamın çıkarılmasını istiyoruz. Şehit aileleri olarak artık yeter diyoruz. Ülkemizin savaşa ihtiyacı varsa buna da gireriz. Bizde savaşa gideriz. Ne hale geldiğimizi herkes görsün. Çocuklarımızı düşünsünler. 20 sene evvelde böyleydi, şu an 30 sene olmuş terör başlayalı."
Terörü önlemek için meclisten başlamak gerektiğini anlatan Yorulmaz, şunları söyledi: "Eğer bu ülkede özgürlük arıyorlarsa var, beğenmiyorlarsa başka bir devlete gitsinler. Vatandaşa halk oylaması yaptırsınlar. Bizim sorunumuz PPK ile eğer bu ülkede devletin askerine ve polisine kurşun atanlar varsa, idam cezası geri gelsin. Bu milleti ağlatmasınlar perişan etmesinler. Biz sabahtan beri perişanız.
Böyle olduğumuza bakmayın belki 50 yerden telefon geldi. Yazık değil mi şimdi 20 yaşındaki çocuğun annesine haber vermeye gideceğiz. Nasıl haber vereceğiz. Nasıl diyeceğiz çocuğuna şu oldu diye. Ortada savaş yok, varsa savaşa girelim. Bir an evvel bitmesini istiyoruz. Fakat buranın çocuğu şehit olur gelir. İşte 'Yanınızdayız. Başınız sağolsun' bu başsağlığıyla olmuyor. Biz bunu çekiyoruz. Birde çeken aileleri toplasınlar. Onları da dinlesinler. Biz idamı istiyoruz. Kim ne derse desin devletin asker polisine kurşun atanların idamını istiyoruz. Bu konuda halk oylaması yapsınlar.