Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, ülkenin etnik bileşenleriyle bir bütün olduğunu belirterek, resmi dilinin Türkçe olduğunu ve değiştirilemeyeceğini vurguladı.
Ülkenin yapısını bozmak isteyenler için idam cezasının tekrar geri gelmesi gerektiğine dikkat çeken Demirköse, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“ADALET SİSTEMİ
CAYDIRICI DEĞİL”
“Bu milletin bayrağı, ‘ay yıldızlı al bayrak’, dili, doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde ‘Türkçe’dir; bunun üzerine rüya görenlerin rüyasını da bu millet kâbusa çevirir. Resmi dilimiz Türkçe, egemenliğimizin sembolü, hatta kendisidir! Bir ülkede, o ülkenin resmi dili, o ülkedeki egemenliğin kendisidir. Birden fazla dili ana dil olarak resmi nitelik kazandırmak, o memlekette birden fazla egemenlik ihdas etmek, egemenliğin parçalanmasını meşrulaştırmak demektir. Bu da bölücülüktür, vatana-millete ihanettir. Bu gaflet ve ihanet içerisinde olan odaklara sesleniyoruz; Bu milletin adı, Kürdü, Türkmeni, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi’yle büyük Türk milletidir. Bu milletin bayrağı ay yıldızlı al bayraktır ve bu milletin dili, doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde Türkçedir. Bunun üzerine başka rüya görenlerin rüyasını da bu millet kabusa çevirir. Bugün yaşananlar şu gerçeği göstermektedir: Adalet sistemi ve cezalar caydırıcı değildir.
Artık idam cezası gelmeli ve küçük kız çocuklarına tecavüz edip kuyuya atıp öldürenler ile vatana ve millete ihanet edenler, bölücülük yapanlar idamla yargılanmalı, infaz da yapılmalıdır. Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığı bir dünyada iktidar ve muhalefet milletimizin menfaati, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü çalışmalarında bir ve bütün olmalıdır. Milletimiz, meclisten ve milletvekillerinden birbirleri ile sokak ağzı ile tartışma yapmalarını değil, medeni bir şekilde siyasi adaba uygun çalışma bekliyor.”