Zonguldak Şehitler Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Başbakanın Öcalan vatana ihanet suçundan asılabilir, idam tekrar gelebilir sözlerine destek vererek idamın uygulanmasını istedi.

Zonguldak Şehitler Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, yaptığı yazılı basın açıklamasında Abdullah Öcalan asılırsa iç karışıklık çıkar iddialarına Bundan daha kötüsü ne olabilir diyerek set cevap verdi. Yorulmaz, şunları söyledi:
Kuracakları Kürt devletine toprak vermedikçe istekleri bitmeyecek. İstanbul'u da versek bu defa tazminat isteyecekler. Çünkü Türkiye'nin Kürt meselesi değil, dış destekli terör meselesi var. Abdullah Öcalan asılırsa iç karışıklık çıkarmış. Bundan daha kötüsü ne olabilir? Yeni bir İstiklal Harbi yaşayacağız yoksa 2023 hedefine fazla gidilmez. Başkanlık sistemi de olmaz. Kritik noktaya geldik şimdi. Demokrasi ve İnsan Hakları aleyhine kılıf olduğunu savunana göre 40 bin kişiyi öldürdüğünü söyleyen PKK toprak koparmadan silah bırakmaz. Öcalan asılırsa bütün Kürt vatandaşlarımızı kaybetmez miyiz? Bunları geçelim. Böyle bir şey olmaz. Bütün Kürtler PKK'yı desteklemiyor. Türkiye sadece dış destekli bir saldırıya muhatap, yeter artık.30 senedir giden canlara Sayın Başbakanımız 'Öcalan vatana ihanet suçundan asılabilir, idam tekrar gelebilir' demiştir. Biz de geriye gelmesini, Meclisteki milletvekillerinden talebimizi bekliyoruz. Yoksa isteklerini vere vere bitmeyecek. Dünyada her devletin gizli ajanı vardır. Bizim de ülkeyi bölenlere, bir an evvel suçlulara idamın çalışmasını istiyoruz. Devletimizden çok bir şey beklemiyoruz. Otobüslere taş atanlara, can yakanlara bu idamın geriye gelmesini bekliyoruz.