Diyarbakır Silvan'da, geçen yıl 13 askerin şehit düştüğü saldırıda oğlu Noyan Aydın'ı şehit veren Anne Ayşe Aydın, Kdz. Ereğli Adliyesi'nde komutanlardan davacı oldu. Anne Aydın'ın tek isteği, 13 şehidin ölümünde ihmali olanların cezalandırılması.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit düşen 13 askerle ilgili olarak Diyarbakır'daki askeri mahkemede yargılanan komutanlar, helikopterin çatışmadan 1,5 saat sonra geldiğini iddia etmişti. Kullandıkları Çin malı Bixi'lerin tutukluk yaptığı, askerin operasyona aç, susuz ve yorgun şekilde gönderildiği, insansız hava aracı ve özel kuvvetlerden yardım alınmadığı ve bölgenin riskli olduğu söylenmesine rağmen, operasyonda ısrar edildiği iddialarında bulunulmuştu. Bu iddialar, şehit ailelerini harekete geçirdi.
Şehit Noyan Aydın'ın abisi Orhan Aydın da verilen ifadeler sonrasında olayda ihmal ve art niyet olduğunun ortaya çıktığını söyledi.
Saldırının ardından tim komutanının, kardeşi vurulduktan sonra ayakta gezdiğini ve ondan dolayı ateş edemediğini söylediğini kaydeden Ağabey Orhan Aydın, Komutanların aldıkları istihbarat sonrasında bu saldırıyı bile bile yorgun, aç ve susuz olan şehit askerlerin bu bölgeye gönderilmesi, kesinlikle art niyetli ve ihmal olan bir olaydır. Bizim askerlerimizi yem etliler.
Bölük komutanı da aynı sözleri söylüyor. Mahkemede niçin ve neden sorularının iyi analiz edilmesi lazım. Silvan saldırısının perde arkası aydınlatılmalı. dedi.
Şehit Noyan Aydın'ın, Kdz. Ereğli'de yaşayan annesi Ayşe Aydın, davaya müdahil olmuş, Ereğli Adliyesi'nde de verdiği ifadesinde komutanlardan davacı olmuştu.
Davacı olduğu belgeyi imzalayan ve geçtiğimiz hafta yapılan ilk mahkemeye katılan Anne Aydın, Benim oğlumun ölümünde ihmal varsa, bu ihmali göz ardı edenlerin cezalandırılmasını istiyorum.
O bölgenin tehlikeli olduğunu bile bile, istihbarat almalarına rağmen çocukları yem ettilerse, bu komutanların en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. diye konuştu.
Noyan Aydın'ın acısını her zaman hissettiklerini kaydeden anne ve ağabey, son olarak baba İsmail Aydın'ın mezarının yanına defnedilen Noyan Aydın'ın mezarı başında Fatiha okuyarak dua etti.