Kdz.Ereğli'de Elektrik ve Elektronikçiler Derneği tarafından elektrik ve elektronikçilerin sorunlarının tartışıldığı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya; Zonguldak Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı İbrahim Artikar, Kdz. Ereğli Elektrik ve Elektronikçiler Derneği Başkanı Mehmet Özçiçek, BEDAŞ Zonguldak Bartın Bölge Müdürü Selman Nair, oda ve dernek yönetimi katıldı. Toplantıda konuşan Zonguldak Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı İbrahim Artikar, oda olarak yaşadıkları sıkıntılara değindi. En büyük sıkıntılarının elektrikçiler olarak bir araya gelememeleri, birlikte olamamaları olduğunu belirten Artikar, “Yaklaşık bir yıldır görev yapıyorum. 21 yıldır bu odanın üyesi olarak yönetiminde bulundum. 20 yıl içerisinde elektrikçi esnafımızın yetkilerinin sorumluluklarının nereden nereye geldiğini çok iyi bilen birisiyim. Bu mesleğe başladığımda 10 katlı bir binanın elektrik tesisatına rahatlıkla imza atıp sorumluğunu alabildiğim zamanlarda bu zamanlara gelene kadar birçok sıkıntılar ve zorluklar yaşadım. Gördüm ki bu sıkıntıların sebeplerin en başında biz elektrikçiler olarak bir araya gelemememiz birlikte olamamamızdan ve çözemememizden kaynaklanıyor. Elektrikçiler Odasının şöyle bir özelliği var. Bugün akıllı binalar diye tabir edilen binalar ülkemizin her yerinde yapılmakta, ama hiç düşündünüz mü bu binaların akıllı olmasının sebebi nedir? Bu binaları akıllı yapanlar bizim meslektaşlarımız. Bizim elektrikçimiz, bizim elektronikçimiz, bizim iklimlendiricilerimiz yani klimacılarımız, bizim Telekom ve güvenlik sistemi ile uğraşan arkadaşlarımız, bizim yangın sistemleri ile uğraşan arkadaşlarımızdır bu binaların akıllı bina olmasını sağlayan, ama gelin görün ki bizim meslek olarak bir saygınlığımız kalmadı. Her zaman ikinci plana itildik. Bir mühendisler gibi bir olup sorunlarımızı dile getiremedik. Bizim oda olarak amacımız artık Ereğli, Alaplı, Çaycuma ve Devrek hatta Bartın ve Karabük ile neden Bartın, Karabük, çünkü Başkent Elektrik şu anda BKZ adı altında Bartın, Karabük ve Zonguldak yapılaşması içinde artık Bartın, Karabük ve Zonguldak birbirinden ayrılamaz bir parça oldu. Bütün yatırımlar bu üç il üzerinden yapılıyor” dedi.
Kdz. Ereğli Elektrik ve Elektronikçiler Derneği Başkanı Mehmet Özçiçek de, “Biz bir arada beraberliği sağlamak için tanışmak ve iç içe olmak için burada toplanmış bulunmaktayız. BEDAŞ ile devamlı iç içe olmaktayız. BEDAŞ'ın uygulamaları Zonguldak, Ereğli Devrek, Gökçebey ve Alaplı gibi ilçelerimizdeki uygulamaların tek kalemle olması gibi, yani meslek arkadaşlarımızın zorluk çekmeden BEDAŞ ile ilgili meselelerini çabuk bir şekilde yapılması noktasında çalışmalar için BEDAŞ yetkililerinin de bulunduğu bir toplantıda sorunlarımızı tartışıp çözüme kavuşturulması için burada toplanmış bulunmaktayız” dedi.