Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanlığı'nın her ay periyodik olarak düzenlediği divan toplantısı, dün parti binasında gerçekleştirildi.
Toplantıya; SP Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Şahin Kalça, SP İl Başkanı Necdet Sarı, SP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, parti ilçe ve belde temsilcileri ile partililer katıldı.
Divan toplantısının açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, son kongrelerini 2008 yılında yaptıklarını belirterek, 16 Ocak'ta olağan bir genel kurulu yapacaklarını ve seçime hazırlanacaklarını kaydetti. Çetin, "Geçtiğimiz ay Türkiye'nin gündemi suni meselelerle dolduruldu. Şimdi büyük önem taşıyan 2011 yılı bütçesi konuşuluyor. Peki, bu bütçe neden bu kadar önemli? Çünkü 2011 seçim yılı. İktidar partisi AKP 8 yılı geçirdi. Keşke bu zamana kadar düzgün işler yapsalardı da onları alkışlasaydık ama beceremediler. Biz partimizi iktidar yapıp ülkede söz sahibi olacağız" dedi.
SP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
ÇETİN; "İSRAİL'İN NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ"
"Belçika'da özel bir televizyon kanalında düzenlenen yarışmada, parlamento başkanı 'Hangi ülke daha pisliktir' sorusuna, 'Türkiye' cevabını verdi. Ama doğru şık İsrail'di. Başkan doğru şıkkı bilmesine rağmen niye İsrail şıkkını seçmediğini ise, 'İsrail cevabını versem, başıma geleceklerin farkındayım' diye yorumladı. Biz de İsrail'in ne olduğunu biliyoruz. Ama 41 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz."
Ardından kürsüye davet edilen SP İl Başkanı Necdet Sarı, güzel bir kış gününde bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bu toplantılar sayesinde sevap kazanacağız. Hakkı hâkim kılmak izin hiçbir rüzgara kapılmadan mücadele edeceğiz. Milli Görüşü yıllar geçmesine rağmen tüm benliğinizle savunduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Sarı, şunları söyledi;
SARI: "ELİNİ SIKMADIK SEÇMEN BIRAKMAYACAĞIZ"
"Biz şimdiye kadar hep zora talip olduk ve her güçlüğün üstesinden gelmeyi bildik. Şimdi 5 ay sonraki seçime hazırlanıyoruz. Haziran'da yapılacak seçim öncesi insanların aklına ne koyabilirsek bu iki ayda koyabiliriz. Seçime kadar kapısını çalmadık ev, elini sıkmadık seçmen bırakmayacağız. Gençlik ve kadın komisyonlarımız da bu süre zarfında büyük bir özveriyle çalışacak. Parlamentoda 70'e yakın parti olmasına rağmen, 10-15 parti seçime girecek. Hocamızın tabiriyle 'Saadet Partisi iktidar olacak ve hepiniz bunu göreceksiniz' Bunun için çalışıyoruz."
"BİRLİK OLMALIYIZ"
Başkan Sarı, konuşmasının son bölümlerinde önceki gün yaşanan üniversite olaylarında genç bir kız öğrencinin çocuğunu düşürdüğüne dikkat çekerek, "Başörtüsü eylemlerinde bir hanım arkadaş da polis tarafından aynı şiddete maruz kalarak çocuğunu düşürmüştü. Ama karşı taraftan bir destek gelmedi. Bu tür olaylarda düşünceleri bir kenara bırakıp birlik olmalıyız" şeklinde konuştu.
SP Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Şahin Kalça ise, iktidar partisi AKP ve muhalefet partisi CHP'ye yüklenerek şunları söyledi:
KALÇA; "RAKİBİMİZ AKP"
"Biz şuurlanıp, çelikleşerek uzun yıllar daha yolumuza devam edeceğiz. Şu zamana kadar çok kere önümüzü kesmek istediler. Uzun süre bu çatı altında beraber çalıştığımız arkadaşlarımız, çalışmalarını başka parti kurarak sürdürmek istediler. 8 sene önce bölündük, ama kısa sürede toparlandık. Bu ülkede yüzde 25'lik bir dilim Cumhuriyet Halk Partisi taraftarı. Bu parti mühürlenmiş bir partidir. Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi gibi sağ partiler de vatandaşı, 'biz gelemezsek, CHP gelir' deyip korkutarak iktidara geldi. Bizim rakibimiz CHP değil, AKP'dir. İktidar Partisi şimdiye kadar 80 milyar dolarlık borcu, 580 milyar dolara çıkardı. Torumuzun torununa bile borç batağında bir ülke bırakacağız"
Konuşmanın ardından divan toplantısı basına kapalı olarak devam etti.