Çeşitli ziyaret ve açılışlar için geldiği Zonguldak'ta iktidarın politikalarını eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Zonguldak'a iktidarın gerekli önemi vermediğini söyledi.

Karaelmas ve emeğin başkenti denilen Zonguldak'a yeterli önem vermeyen iktidara halkın sandıkta gerekli dersi vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın 4 yıldır tutuklu tutulduğunu hatırlattı.

Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin taşında toprağında gözyaşında sevincinde tasasında kıvancında her şeyinde Cumhuriyet Halk Partisinin imzası vardır. Demokrasiyi getirdik cumhuriyeti kurduk halkın iradesine saygı gösterdik biz hiçbir zaman bu ülkenin çıkarları neyi gerektiriyorsa onun arkasında durduk hiçbir zaman karşı çıkmadık çünkü bizim çocuklarımıza karşı güzel bir Türkiye bırakma görevimiz var. Bu bizim görevimiz bunun mücadelesini yapacağız

Kılıçdaroğlu'na övgü dolu sözler söyleyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'de, Zonguldak halkına vefa borcu olduğunu belirterek, Son 2 ay içerisinde doğalgazı da kazandıracağız, bu bozuk yolların tamamını asfalt yaparak Zonguldak'a çok daha güzel bir gezme, yaşama imkanı sağlayacağız. Hizmetlerimiz devam edecektir, biz halkımızın hizmetkarıyız sözleri ile konuştu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret ve açılış yapmak üzere Zonguldak'a geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Halil Furat ve beraberindekiler tarafından, Ankara yolu üzerindeki Karaman beldesinde karşılandı. Konvoyla birlikte şehir merkezine giren Kılıçdaroğlu, CHP il binasına geldi. Kendisine takdim edilen çiçeği sokaktan geçen bir kadına hediye eden Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Furat'ın makamına geçti. Partililerle birlikte çay içip sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra 100. Yıl Belediye Terminali'ne geçti.

AKP ZONGULDAK'A ÖNEM VERMİYOR

Terminal alanında vatandaşlar ile tokalaşan Kılıçdaroğlu daha sonra terminal yönetim odasında CHP'li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'den yeni terminal alanı hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu daha sonra terminal alanında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Zonguldak emeğin başkenti, karaelmasın başkenti diyoruz bir yere başkent diyorsanız oraya gerekli önemi vermek zorundasınız. AKP hükümeti Zonguldak'a gerekli önemi vermiyor. Zonguldak'ta da ilk seçimlerde AKP'ye gerekli dersi verirler, dersi sandıkta vereceğiz. Bir kente gelenler önce terminal binasında inerler orası güzelse kentin güzel yüzünü görürler, buradan uğurlanırlar başka yerlere giderken. Hepinize tüm Zonguldak'lılara bu tesis hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

TAKSİCİLER İLE GÖRÜŞTÜ

Genel Başkan Kılıçdaroğlu daha sonra parti yöneticileri ile terminal alanı içerisinde bulunan taksi durağını ziyaret etti ve taksiciler ile görüştü.  Atık su tesisinin açılış töreninde konuşan Genel Başkan Kılıçdaroğlu iktidarı sert bir dille eleştirdi ve Başbakanı halka yalan söylemekle suçladı.

KENTLERE ÖNEM VERİLMELİ

Zonguldak'ta güzel bir tesisin açıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, kentin tüm sorunları ile ilgilenilmesi gerektiğini söyledi. Yaşanabilir bir kent için o kentin yeşilliği, parkları, otoparkları, caddeleri, meydanları ve temiz bir denizi olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, O kentte yaşamanın kent kültürünü geliştirmenin temel yolu kente önem vermekten geçer dedi.

HABERAL 4 YILDIR TUTUKLU

Yeni tesisin tüm Karadeniz'e örnek olacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da 4 yıldır tutuklu tutulduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:  Belediye Başkanımız bütün karadenize emsal olabilecek güzellikle bir tesisi açıyor. Mehmet Haberal, 4 Yıldır hapishanede. Kendisi milletvekili adayı olurken önce Cumhuriyet savcılığına gitti, buradan milletvekili olabilir diye temiz kağıdı alındı. Evraklarını tamamladı CHP'ye başvurdu, 'ben sizden milletvekili olmak istiyorum' diye, aldık dosyalarını gönderdik yüksek seçim kuruluna tamamı hakim yargıçlardan oluşan kurul Mehmet Haberal milletvekili olabilir önünde hiçbir engel yok dedi. Aldık Başbakanlığa gönderdik, Başbakanlık baktı resmi gazetede yayınladı milletvekili olabilir diye. Sizler teveccüh ettiniz Haberal milletvekili oldu. Biz isterdik ki parlamentoya gelip görev yapacak, 4 yıldır hapiste. Demokrasi istiyorsak önce milli iradeye halkın iradesine saygı duymasını bileceğiz. Bir ülkede iktidar partisi milli iradeye saygı göstermiyorsa halkın oyları ile seçilen milletvekilini hapishanelerde tutuyorsa o ülkede demokrasi sağlıklı işlemiyor demektir.

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK SORUNU VAR

Sadece milletvekilleri değil eğer bir ülkede gazeteciler, yazarlar, askerler, avukatlar, üniversite öğrencileri, hapishanelere dolduruluyorsa o ülkede demokrasi ve özgürlük sorunu var demektir. Hep beraber daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük diye bağıracağız bu bizim en temel hakkımızdır. Bir siyasal iktidar milletin değerlerine milli değerlere önem vermiyorsa o siyasi iktidarı halkın yargılama hakkı vardır. Vicdanında yargılama hakkı vardır. Bir ülkenin başbakanı kalkıp da bütün milletin önünde ben bütün milliyetçilik anlayışını ayaklar altına alıyorum derse 74 milyon insan olarak bir dakika sayın başbakan orada bekle sen hiçbir milliyetçiliği ayaklar altına alıp çiğneyemezsin. Benim bildiğim Türk siyasetinin en temel sorunu liderlerin halka doğruları söylememesidir. Siyasete atıldığım günden bugüne her zaman şunu söyledim ne olursa olsun koşullar ne olursa olsun her zaman her ortamda halka doğruları söylemeyi seslendireceğim, doğruları söyleyeceğim. Anayasa uzlaşmanı komisyonu var. Oturuyoruz çağdaş özgürlükçü bir anayasa yapmak için birden bire görüşmelerin ortasında başkanlık sistemini getirdiler Halka sen başkanlık sistemini getireceğim diye söz verdin mi? Hayır! Parlamenter sistemi güçlendireceğim diye söz verdin. Ne söyledim yalan söyleyenden başbakan olmaz yalan söyleyen kişi Türkiye Cumhuriyetine başbakanlık yapmaz. Milli değerlere sahip çıkmak her siyasal iktidarın her yurttaşın her yurtseverin her milliyetçinin görevidir.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Milli değerlerimize sahip çıkacağız. Ben merak ediyorum cumhuriyet diyoruz cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşlarıdır. Kurtuluş savaşını verdiler ve dediler ki bir ülkeye demokrasiyi getireceksek önce halkın iradesine başvurmamız gerekir. Halkın oy kullanması gerekir dediler ve cumhuriyeti kurdular. Gidin hangi ülkeye giderseniz gidin o ülkenin milli değerlerini o ülkenin yurttaşları korurlar biz önce ne yaptık önce milliyetçiliği ayaklar altına aldık sonra Türkiye Cumhuriyetini tabelalardan sildik, Allah aşkına söyler misiniz bana bu iktidar neyin iktidarı ve kimin iktidarı? O cumhuriyet seni Başbakan yaptı o cumhuriyet seni milletvekili yaptı senin o cumhuriyetten alıp veremediğin nedir? Bunların kültürü takiye kültürüdür. Yani yalan üzerine inşa edilmiş bir kültürdür. Amaçlarına ulaşmak için kullanamayacakları hiçbir şey yoktur. En kutsal değerleri istismar etmekte kimse bunların eline su dökemez. Cumhuriyet cumhuriyet dediler geldiler önce Türkiye Cumhuriyetini silmeye kalktılar. Düşünün rahmetli Erbakan vardı arkadan ilk hançerleyen yine bunlar oldu. Bunların kültürü budur bunları iyi tanıyacağız iyi göreceğiz halka iyi anlatacağız. Bizim görevimiz budur. Ya bu ülkede ülkenin çıkarlarını savunursun ülkenin çıkarları için mücadele edersin ya da çekip gidersin. Halkımız huzur barış istiyor.

BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ

Bu ülkede hepimiz barış içerisinde yaşamak istiyoruz hiçbir zaman hiç kimse bu ülkede çatışma olsun demedi barışı nasıl sağlayacağız önemli olan bu sorunun cevabını bulmak. Recep Tayyip Erdoğan konuşmuyor barış diyor aksini söyleyen mi var huzur diyor aksini söyleyen mi var analar ağlamasın diyor aksini söyleyen mi var sorum şu sana Recep Tayyip Erdoğan neyin karşılığında barış neyin karşılığında huzur, neyin karşılığında analar ağlamasın millete söyle. Bana söylemiyorsan millete söyle. Millete saygın varsa çık millete söyle. Kapalı kapılar ardında Türkiye'nin çıkarlarını kimse pazarlayamaz buna asla izin vermeyeceğiz. CHP olarak bu bizim görevimiz. Bu ülkenin taşında toprağında gözyaşında sevincinde tasasında kıvancında her şeyinde Cumhuriyet Halk Partisinin imzası vardır. Demokrasiyi getirdik cumhuriyeti kurduk halkın iradesine saygı gösterdik biz hiçbir zaman bu ülkenin çıkarları neyi gerektiriyorsa onun arkasında durduk hiçbir zaman karşı çıkmadık çünkü bizim çocuklarımıza karşı güzel bir Türkiye bırakma görevimiz var. Bu bizim görevimiz bunun mücadelesini yapacağız. Recep Tayyip Erdoğan'a söylüyorum senin milletvekillerin konuşmuyor sen konuşmuyorsun bakanların konuşmuyor neyin karşılığında bu pazarlıkları yapıyorsunuz?

AKİL ADAMLAR TEPKİSİ

Pazarlık yapmıyoruz diyor yalan söylüyorsun sen Recep Tayyip Erdoğan, millete yalan söylüyorsun. Hadi millet duymasın diyorsan parlamentoda kapalı oturum yaparsın sen gelirsin milletvekillerin gelir oturur tartışırlar ne yapıyorsunuz siz? Akil adam tayin etmiş 63 kişi. Başka bir ülkede böyle bir saçmalık olabilir mi? Akil adam aklını kiraya vermeyen adam demektir. Akil adam siyasi otoriteyi emrine girmeyen adam demektir akil adam vatandaşın dertlerini özgürce dile getiren adam demektir akil adam papağanın yaptığını yapmaz birisinin söylediğini aynı tekrar etmek için Türkiye'yi gezmez. Akil adammış sevsinler sizin akil adamlığınızı. Son günlerde sistemli olarak CHP'ye karşı bir kampanyanın açıldığını bilmenizi isterim, sistemli olarak çünkü biliyorlar ki cumhuriyetin önünde demokrasinin önünde özgürlüklerin önünde hukukun üstünlüğüne inanan bir anlayışın önünde en kararlı duruşu sergileyen CHP'dir bunu her yurttaşımın bilmesini isterim. Parlamentoda görevimizi yapıyoruz buraya geldim bütün genel başkan yardımcısı arkadaşlarım Türkiye'nin değişik coğrafyalarında görev yapıyor hep birlikte çalışıyoruz benim kadar sizin de sorumluluğunuz var çocuklarınıza karşı sorumluluğunuz var. Türkiye iyi yönetilmiyor altını çizerek bir kez daha söylüyorum bir başbakan çıkıp halkına yalan söylüyorsa onu başbakanlık koltuğundan indirmek halkın görevidir. Çağdaş demokrasilerde uygar demokrasilerde başbakan halkına yalan söylemez. Ya adam gibi çıkacaksın millete ne görüşmeler yaptığını anlatacaksın ya da o koltuktan ayrılacaksın. Bu işin kuralı budur demokrasinin özü de budur.

HANGİ MAHKEME HANGİ ADALET

Mahkemelere bakın hangi mahkeme hangi adalet. Onlarda akil adamların bir başka versiyonu Recep Tayyip Erdoğan söylüyor ertesi gün fezleke düzenleniyor söylüyor ertesi gün hapis cezaları veriliyor böyle yargı mı olur? Hepimiz çok iyi düşenceğiz hepimizin görevleri var. Küçük ayrıntılarda asla bölünmeyeceğiz. Bildiğimiz bir şey var o da Türkiye iyi yönetilmediğidir. Suriye'ye İran'a, Irak'a bakın değerli Zonguldaklı kardeşlerim bütün duyarlılıkları biliyoruz. Küreciye kurulan radar istasyonunun hangi amaçla kurulduğunu biliyoruz Türkiye'ye getirilen patriot füzelerinin de hangi amaçla getirildiğini biliyoruz. Hiçbir komşumuz ile kavga etmek savaşmak istemiyoruz biz Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi yurtta da dünyada da barış istiyoruz. Bunu hayata geçirmek için bu idealin arkasında duruyoruz

GENEL BAŞKANA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'de Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözünden hareket ederek ülkeler arasındaki yakınlaşmayı yöneticiler olarak sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da övgüler ile bahseden Akdemir, Tarifi imkansız genel başkanımız var. Ben şerefli onurlu duruşu kibar nazik her zaman örnek kişiliği ile şahsında aldığım ve bundan da her zaman saygı duyduğum saygı duyacağım bir kişiliğe sahip olan genel başkanım özellikle Zonguldak halkının gönlünde taht kurduğunu ve Türkiye'nin tüm doğusundan batısına kuzeyinden güneyine kadar yaşayan tüm insanların gönlünde taht kuran genel başkanımızı burada görmekten büyük mutluluk duyduk dedi.

İLK VİLAYET ZONGULDAK

Zonguldak'ın yeşil ve mavinin birleştiği ender İl'lerden biri olduğunu hatırlatan Akdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Emeğin başkentinde yaşayan Zonguldaklılar ruhunda yüreğinde çok iyi besleyebilen ve çok iyi yansıtabilen insanlardır. Kömürün ve madencinin kenti emeğin başkenti Karaelmas diyarında mega projemiz olan kanalizasyon sistemi ve arıtma tesisinin açılışına hoşgeldiniz. Cumhuriyetin ilanından sonra Türkiye'nin ilk İl'i Zonguldak 1 Nisan 1924 Nisan tarihinde yüce Atatürk Zonguldak'a önemini ne kadar verdiğini yenilemiş oluyoruz. İlimizi ilk vilayet yaptı.

İLK PROJE 98'DE BAŞLADI

İlimizin en acil ihtiyaçlarının başında gelen çevreyi korumaya yönelik alt yapı tesislerinin biran önce kurulması için 1998 yılında başlayan proje çalışmalarımız Kasım 2012 yılı itibariyle gerçekleştirilmiş bugün burada siz değerli halkın katılımı ile de bu projenin açılışını yapıyoruz. Bu anlamda ben bir Zonguldaklı olarak ve şimdi bir Belediye Başkanı olarak bundan çok büyük onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ancak bu anlamda burada bizden önce belediye başkanlarımı da yürekten kutluyorum zira onlar bu işin adımını atmışlar projeyi uygulamayı koymak için girişimci yapıları ile oluşmuş bir konu bize de devletteki devamlılık esası itibariyle bitirmek nasip oldu.

KOZLU İLÇESİNİ DE DAHİL ETTİK

Proje 155 bin nüfusa yetecek miktarda bir kapasiteye sahiptir. Bu anlamda yeni ilçemiz olan Kozlu ilçemizi de bu projenin içerisine dahil ettik. Ortak imzalarımız ile bunu da sağlayarak Kozlu halkımızın da giderlerini de burada bağlantılar yapılmıştır orada tesisler devam etmektedir onlarda bittiğinde bu sisteme dahil olacaktır. Tesisimiz Karadeniz bölgesinin en modern ve enerji ihtiyacını karşılayabilecek tek tesis. Bu anlamda Zonguldak böyle bir tesise kavuşturulduğu için mutluluğumu ifade etmek istiyorum. 2 Ay içerisinde elektriğini de kendi üretir hale gelir.

O PİS KOKU GİTTİ

Çevreyi korumaya yönelik tesislerin hizmete girmesiyle şehrimiz deniz ve derelerinde eğer fark ettiyseniz deremizin o pis kokusu gittiğini zannediyorum. İnşallah bu iyileşme derenin islahı ile çevresel düzenleme ile de sağlamış olacağız. Onu da hizmete koyarak geliştirerek çok daha yanaşabilir bir Zonguldak'ı halkımıza kavuşturacağız. Hizmetlerimiz devam edecek. Bunları yaparken bir hayli sıkıntılar çekildi. Bu sıkıntıyı verdik ama şimdi bu tesisi kazandırmak ile çok büyük bir güzelliği halkımıza sunmuş bulunuyoruz. Doğalgazımız biliyorsunuz kömür kentindeyiz kömür yakıyoruz. Bu kirlilikten rahatsızız. Üstüne basa basa söylüyorum son 2 ay içerisinde sizlere doğalgazı da kazandırarak ve bu bozuk yollarımızı asfaltının tamamını yaparak Zonguldak'a çok daha güzel bir gezme yaşama çoluk çocuğunuz misafirleriniz ile imkanınızı vereceğiz. Hizmetlerimiz devam edecektir. Biz halkımızın hizmetkarıyız. Zonguldak'a bir vefa borcum olduğunu düşünüyorum bu vefa borcumu da gece gündüz demeden çalışarak ödemek istiyorum."

HABERAL'A ALKIŞLI DESTEK

Törende CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın mektubu okundu. Mektubun sonunda tören alanını dolduran vatandaşlar tarafından Haberal alkışlandı. Akdemir tarafından çeşitli hediyeler verildiği törende açılış birlikte gerçekleştirildi.