Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, dün parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, 14 Ağustos 2010 Cumartesi günü Zonguldak'a miting için gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programını açıkladı. Başkan Yayla, Cumartesi günü saat 14.00'da Madenci Anıtı'ndaki mitinge bütün Zonguldak halkını davet etti.
CHP İl Başkanı Osman Yayla, partisinin iktidar olmasına 11 ay gibi kısa bir sürenin kaldığını öne sürerek, şunları söyledi;
"HER TÜRLÜ PLATFORMDA
TARTIŞMAYA HAZIRIM"
"Kılıçdaroğlu, Türkiye'mizin ve Zonguldak'ımızın sorunlarını Zonguldak halkı ile beraber incelemek üzere geliyor. Genel Başkanımız sırasıyla Alaplı, Ereğli, Zonguldak ve Çaycuma'da mitingler yapacak. Başkanımız, ağırlıklı olarak referandum için geliyor. Kesinlikle referanduma 'hayır' diyoruz. 'Hayır' dememiz için yüzlerce sebep sayabilirim. Ben Zonguldak'tan sorumluyum. İktidar partisinden birileri çıkıp, 'Bu anayasa vatandaşın yararına şunu getiriyor' dese onunla her türlü platformda tartışmaya hazırım. Bu cümleyi yıllardır ilk defa kullanıyorum. Mevcut anayasada insan hak ve özgürlükleri var. Hepsi sıralanmış, haberleşme hürriyetinden tutun da mülk edinme hürriyetine kadar, iş bulma hürriyetinden tutun da çalışma hürriyetine kadar somutta gerçek hayatta bunlar uygulanıyor mu? Biz daha haberleşme hürriyetini uygulayamıyoruz. Telefonlarımız ellerimizden alındı. Herkes eline telefonu alınca 'acaba dinleniyor muyuz?' diye endişe içerisine giriyor. Böyle somut bir gerçek varken, böyle bir yaşam tarzı varken şimdiki anayasayı beğenmeyip değiştirmek istemek hiç samimi değil. İşte bu konularda Genel Başkanımız halkın Kemal'i, memur Kemal, işçi Kemal ne derseniz deyin bütün Zonguldak halkını sorununa sahip çıkmaya çağrıda bulunacak."
"ARTIK BUNLARIN GİDERAYAK
AYAK SESLERİNİ DUYACAĞIZ"
"CHP bir halk partisi, halk yoksa, biz de yoğuz. Biz meseleyi böyle algılıyoruz, böyle düşünüyoruz. Ben 30 yılı aşkın bir hukukçuyum. Bugün elimizde anayasa kitabı var. İçerisinde insan hak ve özgürlükleri ile ilgili maddeler var. Bunu eğer tartışacakları yürek varsa gelsinler tartışalım. Ben hazırım. Önce mevcudu bir uygulayın, ben sizi bir takdir edeyim. Değişiklikteki tuzak iki maddeyi de ayrıca tartışırım. Bunların tek amacı; İktidarın yargıyı ele geçirme projesi ve niyetidir. Maalesef gerçekler söylenmiyor, gerçekler saptırılıyor. Biz bu 12 Eylül'e kadar olan süreçte de bütün partililer olarak, bazı göremeyen vatandaşlarımıza somut gerçekleri bire bir anlatacağız. Bu anayasa değişikliği kesinlikle 'hayır' cevabını almalıdır.
Önümüzdeki 32 gün içinde Anayasa Değişikliği Referandumu ile yatıp kalkacağız. Asıl sorunlarımız 8 senedir bir gün halkın gündemine sunup konuştular mı? Halk mutlaka yeter diyecektir. İnşallah bu günleri birlikte göreceğiz. Hatta çifte bayramı birlikte kutlayacağız. Artık bunların giderayak ayak seslerini duymuş olacağız."