Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yaşar Topçu "TÜİK, açlık sınırının 934 TL olduğunu söylüyor. Yoksulluk sınırını da 2 bin 445 TL olduğunu söylüyor. Bir memlekette 30 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor. Bu böyleyse 'bu ülkede her şey güllük gülistanlık demenin ne alemi var" dedi.
Zonguldak ziyaretinde vatandaşlarla buluşan BBP Genel Başkanı Yaşar Topçu, hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Topçu, "Başbakan ile toplantılarda görüşüyoruz. Bunlar genelde 5 yıldızlı otel toplantıları oluyor. Başbakan geliyor. Önce ona söz veriyorlar. O da yeni çıkmış bir usul üslup. Halbuki muhalefetin olduğu yerde nezaket icabı önce muhalefete söz verilir. Başbakan oturur, 'Muhalefet benim hakkımda neler söylüyor? Hangi eksik var? Yapamadığımız neler? Hatalar neler', bunları derece eder. Ondan sonra kürsüye çıkar. Ne yazık ki böyle olmuyor. Başbakan büyük bir kalabalıkla geliyor. Hemen kürsüye çıkıyor. Konuştuğu zaman adeta ağzından bal damlıyor. İnsan şaşırıyor. 'Allah Allah ben Türkiye'de yaşamıyor muyum, bu Türkiye'nin gerçeğini ben mi bilmiyorum, Bu memlekette 20 milyon insan 577 lira asgari ücretle çalışıyor mu' diyor" ifadelerini kaydetti.
TÜİK'in açıklamalarına göre açlık sınırının 934 TL olduğunu söyleyen Topçu, "TÜİK, açlık sınırının 934 TL olduğunu söylüyor. Yoksulluk sınırını da 2 bin 445 TL olduğunu söylüyor. Bir memlekette 30 milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor. Bu böyleyse 'bu ülkede her şey güllük gülistanlık demenin ne alemi var" diye konuştu. Emekli maaşlarına değinen Yaşar Topçu, şöyle devam etti: "Meclistekilere de sesleniyorum. Emeklilerin 20 katı maaş alırken, vicdanlarınız rahat mı diye soruyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin resmi kurumu olan engellilerimizin meseleleri ile ilgilenmesi gereken kurumun kapısında 'Özürlüler Daire Başkanlığı' yazanları, özürlü ilan ediyorum. Asıl özürlü onlar. Anayasa değişikliği yapılıyor. 9 milyona yakın engellimizle ilgili olarak devlet ivedilikle ileri devletler seviyesinde kurallar almalıdır. Şu günlerde meşhur küresel krizden bahsettiler. Dünyada bir çok bankanın kar marjları sıfırlanırken, Türkiye'de bütün bankaların kar marjları süper şekilde arttı. Hiçbir ülkenin borsasının yüzde 70'i yabancıların elinde değil. Bu iktidarları büyük Türk milleti adına kınıyorum. Terörü meşrulaştırdılar, legalleştirdiler. Mecliste terör üzerinden siyaset yapan partiler var. Bunların bu kadar sesine çıkmasına vesile olan bugünkü iktidarı şehitlerimiz adına kınıyorum. Ve bunun hesabını soracağımızı ilan ediyorum." 
KAYBOLAN ÇOCUKLAR
Türkiye'nin bir Afrika ülkesi olmadığını söyleyen BBP Genel Başkanı Yaşar Topçu, hükümetin kaybolan çocuklarla ilgili çalışma yapmasını söyledi. Topçu, "Kayseri'de üç yavru kayboldu. Geçen bayramdan bu yana üç yavrudan haber yok. Ben altı aydır bağırıyorum. Kaybolan çocuklarla alakalı hükümet ve devlet çok ehemmiyetli baksın. Burası Afrika'nın kaçıncı sınıf ülkesi mi ki senede 6 bin çocuğumuz kayboluyor. Bizimkiler mışıl mışıl vicdanı rahat yatıyor. Bunları kınıyorum. 6 bin çocuğun kaybolması hayra alamet değil. Bu siyonist anlayış, İsrail hükümetleri, Filistin ve diğer yerlere yaptıkları saldırılarda çocukları hedef alıyorlar. 'Siz bizim için hiçsiniz. Sizin geleceğinizi yok ederiz. Sizin de sesiniz çıkmaz' diyorlar. Kayseri'den Cumhurbaşkanı çıkmış. 3 yavru geçen bayramdan bu yana kayıp. Kimse de ses seda yok. Bunun hesabını bu hükümet vermelidir. Terörist çocuğun eline molotofu veriyor. Çocuğa taşlattırıyor. Senin gücün çocuğa yetiyor. Gözaltına alıyorsun, tutukluyorsun. Yaşından büyük cezaları yüklüyorsun. Eşkıyanın ekmeğine yağ çalıyorsun. Eşkıyaya adeta fedai hazırlıyorsun. Sen eğer devletsen 8-15 yaş arasında çocuğu cezalandırma, senin yapman gereken çocuğun eline taşı veren eli kökünden kırmak olmalıdır.
Sen onu yapacaksın. Bunlar onu da yapamadılar" şeklinde konuştu. BBP Genel Başkanı Yaşar Topçu, Kozlu ve Zonguldak Belediyesi ziyaretlerinin ardından kentten ayrıldı.