Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, sendika üyeleri ile birlikte dün Madenci Anıtı'nda basın açıklaması yaparak, "Sağlığımızla Oynatmayalım; Bu Oyun Bozulsun" bildirisi dağıttı. Kamu-Sen İl Temsilcisi Alemdar, bildiri dağıtılmadan önce yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:
"Siyasi iktidarın sağlık ve sosyal güvenlik yalanlarına inanmayalım. Sağlık ve sosyal güvenlik hizmetleri her Türk vatandaşının Anayasal hakkı, devletin ise görevidir. AKP iktidarı, Anayasal sorumluluklarından devamlı kaçıyor, kamu hizmetlerinin mali külfetini vatandaşın sırtına yüklüyor. Son yıllarda sosyal devleti ortadan kaldırıp yerine tüccar devlet anlayışını oturtmaya çalışan siyasi iradeye asla müsaade etmeyeceğiz. T.C.Anayasası'nın 2'nci maddesinde, 'Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti' olduğunu, toplumdaki güçsüzleri güçlüler karşısında koruyarak gerçek eşitliği, yani sosyal adaleti ve toplumsal dengeyi sağlamakla yükümlü devlete sosyal devlet denir olduğunu, sosyal devlet, ekonomik dengesizliklerin giderilmesi için mücadele eden, ekonomik bakımdan güçsüz olanları korumak, onlara insan onuruna yaraşır bir hayat sağlamak, emek-sermaye ilişkilerini dengeli olarak düzenleyen devlettir."
"GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİREREK
KARŞI ÇIKALIM"
"Yaşlıların, gençlerin, çocukların, özürlülerin, öğrencilerin ve kadınların korunması sosyal devletin en başta gelen görevlerindendir. Çalışanların hayat seviyesini yükseltmeyi, çalışanları korumayı, işsizliği önlemeyi ve çalışma barışının sağlanması sosyal devletin görevleri arasındadır. Ayrıca işçilerin ve memurların sendika ve grev hakları ekonomik güçsüzlüğü dengeleyici mekanizmalardır. Bu mekanizmaları baskı altında tutmak, tehdit etmek, örgütlenmelerini engellemek sosyal devlet anlayışıyla tamamıyla ters düşüyor. İşte siyasi iktidar sadece ve sadece kendine has bu görevi en iyi şekilde yapıyor. Bugün Türkiye Kamu-Sen, sosyal devlet ve sosyal güvenlik konularındaki yanlış uygulamalarından dolayı siyasi iktidarı uyarmak, yaptığı yanlışlardan vazgeçirtmek ve çalışanları, emeklileri, halkımızı bilinçlendirmek ve daha duyarlı hale getirmek için meydanlardadır.
Çalışanları, emeklileri ve halkımızı uyarıyoruz! 1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı yasa hayatımızdan çok şeyleri alıp götürdüğünü, omuzlarımıza daha ağır yükler yüklediğini hep beraber görüp yaşıyoruz. Daha duyarlı olalım. Siyasi iktidarların yanlışlarına, yanlış uygulamalarına, dayattığı soygun düzenine, tüccar devlet anlayışına, sesimizi, gücümüzü, sayımızı birleştirerek karşı çıkalım. Türkiye Kamu-Sen'in bu gün ülke genelinde dağıttığı, 'Sağlığımızla Oynat-mayalım; Bu Oyun Bozulsun' bildirisiyle siyasi iradeyi halka şikâyet ediyor. Bilinçli halk iradesine inanıyor ve güveniyoruz."