1970'li yıllarda Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerinde verem hastalığının kol
gezdiğini belirten Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, Büyük mücadelelerle verem hastalığını yok denilecek duruma getirdik dedi.

Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, son yıllarda sadece Ereğli'de değil Zonguldak il genelinde verem taraması gerçekleştirdiklerini söyledi. 1970'li yıllarda Ereğli ve Alaplı ilçelerinde verem vakasının çok sayıda olduğunu belirten Erdoğan yapılan titiz çalışmalar sonucu yok denilecek duruma getirdiklerini belirtti. Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Kdz.Ereğli Verem Savaş Derneği olarak görevimiz sadece verem ile mücadele değildir. 1970'li yıllarda Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerinde verem kol geziyordu. Büyük mücadelelerle Ereğli ve Alaplı'da biz bunu yok denilecek duruma getirdik. Son 4-5 yıl içerisinde Çaycuma, Devrek, Zonguldak, Filyos'a doğru İl genelinde hizmet vermeye başladık. Bunun yanında kırsal kesimdeki hastalara yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Alaplı'nın yüzde 70'ini verem taramasından geçirdik.
Çok az da olsa veremli hastalarımızı tespit edince gıda yardımında bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerini de dinliyor devletimizin desteğini de arkamıza olarak katkı sağlamayı hedefliyoruz. Hizmeti birlik ve beraberlik içerisinde sürdürüyoruz.