İçişleri Bakanı Naim Şahin'in yeni köylerin kurulması için getirilen nüfus zorunluluğu ile ilgili yaptığı açıklaması, Zonguldak'ta köylerin kapanacağı dedikodularına yol açtı.

Ka-radeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, 7-8 Ekim tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşen Batı Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Kurulu'na katılan İçişleri Bakanı İdris Şahin'in konuşmasında, Bundan böyle kurulacak köylerin nüfusu 250 binden aşağıya olmayacak ifadesini kullandığını hatırlattı. Bu ifadelerin Zonguldak'ta köy ve muhtarlıkların kapanacağı söylemlerine yol açtığını belirten Nas, tepkisini şöyle dile getirdi: Esasında gündem çok açık ve net. Birileri bunu kamuoyuna farklı anlattılar. 6-7 Ekim'de Ankara'daki genel kurulda konuşan İçişleri Bakanı Naim Şahin'in konuşmalarını duyan bazı arkadaşlarımız, 'Zonguldak'ta bu kadar köy kapanacak' diye söylentiler yaydı. Yok öyle bir şey. Ben komisyona girip çıkan biriyim. Gece saat 03:00'lere kadar gündemi takip ediyorum.
Dedikoduların her geçen gün daha da yayıldığını ve abartıldığını vurgulayan Nas, son söylemlerde ise 'Devrek ilçesinde, 28-30 köyün kapacağı' iddialarının yer aldığını ifade etti. Bu söylemlerin hiç birinin gerçeği yansıtmadığını belirten Nas, söylem ve iddia sahiplerine tepki gösterdi.
Afaki cümlelerle konuşulmamasını isteyen Nas, şöyle konuştu: Kesinlikle kapanan bir köyümüz yok, Zonguldak'ımız da. Nüfusun altındaymış, 28-30 köy kapanacakmış gibi afaki cümleler kullanılmamalıdır. Eline vermişler yazılı metni, okumuş diğeri de çıkmış, 'Devrek ilçesinde 28 köy kapanıyor' aslı varsa bunları söyleyenler çıksın meydana konuşsun. Biz de takip ediyoruz. Kulaktan duyma bilgilerle konuşulmaz. Varsa vardır, yoksa yoktur. Bizim Zonguldak'ta kapanan köyümüz yok. Kapanan beldemiz var. Beldemizdeki mahalle muhtarları, köye dönüşüyor. Bir de büyükşehir kapsamı içerisindeki köyler de mahalleye dönüşüyor. Kulaktan duyma sözlerle kamuoyunu bilgi kirliliğine sürüklemenin gereği yok.