Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü beraberinde Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yöneticiler ile inşaatı süren Fen Lisesinde incelemelerde bulundu.

 

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, yönetim kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç ve bir bölümünün yapımını üstlenen ve bu parayı da kredi çekerek devlete bağışlayan hayırsever İbrahim İzmirli ile birlikte Fen Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

 

ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Çakır ve beraberindekiler, Kırmacı Mahallesi'nde devam eden okul inşaatı incelemesi sırasında inşaatı yapan firma yetkililerinden bilgi aldılar. Çakır, incelemeler esnasında yaptığı açıklamada, proje teslim tarihinin 29 Temmuz olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Öyle umuyoruz ki bu zaman dilimi içinde her hangi bir olumsuzluk yaşanmadan çevre düzenlemesi ile birlikte inşaat tamamlanır ve yeni eğitim öğretim döneminde faaliyete geçer. Fen Lisesi gibi bir okulun kentimize kazandırılması noktasında gerçekten çaba sarf eden ve destek veren İbrahim İzmirli'ye teşekkür ediyorum. İlçe yönetimi olarak da çalışmaları yakından takip edeceğimizi ve gerekli her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum

 

TERCİH KİTAPÇIĞINDA YER ALACAK

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç da yaptığı konuşmada okulun kapasitesi hakkında açıklamalarda bulundu. Okulun ilk sınavlarda tercih kitapçığında yer alacağını dile getiren Kılıç şunları dedi:

Okulumuzun yaklaşık 16 adet dersliği olacak. Üç adet müdür yardımcısı ve memur odası bulunuyor. Birer adet, bilgisayar odası, fizik laboratuvarı bulunurken, kimya biyoloji laboratuvarı da ikişer tane olacak. Kız öğrenci pansiyonu var, kapasitesi 152 öğrencilik. Erkek öğrenci sayısı 160 olacak. Toplam 312 öğrenciye hitab edecek. İlk açılışta ise 78 öğrenciyi barındıracağız. Yatakhanelerde 76 oda bulunacak. Yemekhanesi, mutfağıyla birlikte gerçekten modern ve kompleks bir bina olacak. Bittiğinde ilimizin de medarı iftiharı olacak. Eğitime başladığımızda 9. sınıflara yapılacak kayıtların yanı sıra şu anda Zonguldak'ta okuyan öğrencilerden ara sınıflara kayıt yaptırmak için başvuranlar var. Yani okulun fen lisesi olup olmaması yönünde bir çelişki yok. Milli Eğitim tarafından resmen fen lisesi olacağı onaylandı ve ilk sınavlarda tercih kitapçıklarında yer alacak

 

O KADAR MUTLU OLURUM

Hayırsever İşadamı Hacı İbrahim İzmirli de özellikle firma yetkililerinden çalışmaları hızlandırmalarını isteyerek, Ben inşaatı sıklıkla ziyaret ediyordum. Ancak son dönemlerde işin yavaş gittiğini görünce moralim bozuldu. Şimdi eksikliklerinizi tamamladığınızı söylediniz. Sizden ricam olanaklarınızı daha da artırarak okulu tamamlamanız. Ben bu okula Ereğli'de okuyan talebe sayımız artsın ve çocuklarımız daha iyi eğitim görsün diye ve birde Ereğli'ye katkısı olur diye destek verdim. Tamamlandığını görmek beni mutlu edecektir şeklinde konuştu.

 

İnşaat firması yetkilileri de 3 bloktan oluşan okulun kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu, çıkılmayan bir katın kaldığını, ondan sonra çatının tamamlanmasıyla çalışmanın çok daha hızlanacağını söylediler.