Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ÇTSO) Başkanı Rıfat Sarsık, Çaycuma'yı eğitim merkezi yapacaklarını belirtti.
Başkan Sarsık, yazılı yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;
"DİĞER KURUMLARI DA GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ"
 "Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine verdiği hizmetlerin yanı sıra Çaycuma'nın ve bölgesinin kalkınması için faaliyet gösteren bir kurum olarak her zaman olduğu gibi ekonomik ve sosyal gelişmeler konusunda üstlendiği görevleri yerine getirmeye devam ediyor.
Çaycuma'nın tüm ihtiyaçlarının ve sorunlarının takibi ile giderilmesi konusunda başta özellikle yönetim kurulu başta olmak üzere Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm organları Çaycuma'ya karşı hissettikleri sorumluluk anlayışıyla hareket etmekte ve oldukça önemli çalışmaların altına imza atmaktadırlar. Bu çalışmalardan sonuncusu olarak Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Öğretmen Lisesi'nin inşaatı da yoğun bir şekilde devam etmektedir. Eğitim konusunda hissedilen ihtiyaçtan yola çıkarak başlattığımız bu çalışmaya başta üyelerimiz olmak üzere Çaycumalıların verdiği destek de oldukça önemlidir. Çaycuma'da faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunun da benzer çalışmalar içinde olmasını beklemekteyiz. Özellikle Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sayın Hayri Kandemir'in basında çıkan demeçlerinin ardından Çaycuma Endüstri Meslek Lisesi'nde ya da kendi uygun gördükleri bir eğitim kurumunda başlatacakları bir çalışmanın müjdesini vereceklerini düşündük. Çünkü Çaycuma esnafının da yetişmiş ara eleman ihtiyacı her geçen gün artıyor ve Çaycuma Endüstri Meslek Lisesi'nin yeni bölümlere ihtiyacı ortaya çıkıyor. Sayın Kandemir de Esnaf ve Sa-natkârlar Odası'nın başkanı olarak bunların takibini yapması gereken bir kurumunun başındadır. Kendilerinden de bir eğitim yuvası kazandırması bekleniyor. Herkes koltuğunda oturup destek beyanları verebilir. Ama bunun yerine hizmeti sunmak veya verilen bir hizmete ortak olmak daha yerinde bir davranıştır. Çaycuma'nın her geçen gün büyüdüğü, ge-liştiği ve çağdaş bir görünüme sahip, e-konomik sosyal ve kültürel alanlarda tercih edilen bir merkez haline dönüştürebilmek amacıyla çalışıyoruz.
Eğitim kurumlarının çoğalması da bu amaca ulaşmakta önemli bir adım olacaktır. Bu konuda diğer kurumların da aynı amaçla Çaycuma'ya hizmet etme düşüncesinde olduklarını bilmek, ortak amaca birlikte hizmet etmek bizleri daha güçlü kılacaktır."