Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, ilçe
gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'nun ilçeye yarı açık bir ceza evi yapılmasını talep etmesini eleştirdi.

Alaplı'da Kaymakamlık tarafından organize edilen Alaplı'nın sorunları ve çözüm önerileri konulu toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekin, Kaymakam Yıldıray Malğaç'ın göreve başladığı 4 ay gibi kısa bir zamanda Alaplı'nın sorunlarına karşı göstermiş olduğu duyarlılığı takdir ettiklerini aynı duyarlığı Belediye Başkanı Dr. Nevzat  Çimenoğlu'ndan görememenin  üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. İlçede çözüm bekleyen birçok sorun olduğunu belirten Tekin, Yeni belediye dükkanlarının yeri yanlış, tüm sivil toplum örgütlerinin bu dükkanların yerinin yanlış olduğunu söylemesine rağmen Belediye Başkanı Çimenoğlu'nun bu konuda ısrar etmesine bir anlam veremiyoruz. Zaten bu dükkanları yeniden aynı yere yapmak başlı başına bir yanlıştı. Yeni belediye dükkanları Tansa binasının devamına yapılıp, eski TEK binasını yıkıp yeni bir çarşı merkezi oluşturulabilirdi. Kapalı spor salonu ve belediye garajı bulundukları yerden kaldırılıp Mollabey istikametine doğru bir yürüyüş bulvarı yapılabilirdi. Otopark terminalin olduğu bölgeye, terminal de Alaplı dışındaki ilk tünelin başladığı alana yapılarak Alaplı'nın hem Mollabey hem de Akçakoca tarafından genişlemesi sağlanabilir, iki alana da bulvar yapılarak Alaplı'nın girişi ışıklandırılarak daha modern bir hale getirebilirdi dedi.
Çimenoğlu'nun sahil dolgu alanına Alaplı'ya yakışmayacak şekilde kamelya tarzı yapılar koyarak halkın gözünü boyamaya çalıştığını belirten Tekin şunları söyledi:
Alaplı dolgu alanın hali ortada, bu alanda yap işlet devret modeliyle balıkçı lokantaları, çay bahçeleri gibi işletmeler yapılabilirdi. BEDAŞ Alaplı'dan gitti, Telekom Alaplı'dan gitti. Tapu Kadosrtro Müdürlüğü Alaplı'dan gitti. Alaplı Devlet Hastanesi'nin yatak kapasitesi düşürüldü. Bir uzman doktor bile atanamadı. Adeta sağlık ocağı halini aldı. Organize Sanayi Bölgesi'nin kamulaştırılması bile tam olarak bitirilemedi. Alaplı'ya yeni bir jenaratör fabrikası kurulması aşamasına gelindiğini ancak iktidarın yatırımcının yer sorununu bile çözemediğini ifade eden Tekin sözlerine şöyle devam etti:
Ahşap Yat Tersanesi'nin ne olacağı belli değil, liman yapılacak denildi, öyle kaldı. Alaplı'nın önünü açacak tek proje belki liman projesiydi ama kimse ilgilenmedi. Aslında buna benzer birçok sorunumuz var. Ereğli Tersanelerinde 8 bin kişi ekmek yiyordu ve bunların yarısı Alaplı'dandı, ama ne yazık ki bu sorunlara kafa yoran ve çözmeye çalışan ne Belediye ne de iktidar temsilcilerini göremiyoruz.
30 yıl önce sineması olan Alaplı'da bugün bir sinema bile olmadığını kaydeden Tekin, sözlerini şöyle tamamladı: İnsanlarımızın sosyal aktivite alanı olarak kullanabilecekleri bir kültür merkezi, bir alış merkezi yok. Ne yazık ki Alaplı halkı güzel vakit geçirebilmek için Ereğli ya da Akçakoca gibi ilçeleri tercih ediyorlar. Alaplı'da en son yapılan toplantıda bir konuşma yapan Çimenoğlu'nun Alaplı'yı kalkındırma projelerini hayretler içinde dinledik, Çimenoğlu Alaplı'yı kalkındırmak için Alaplı'ya yarı açık bir Cezaevi yapılmasını söylüyor. Bu açıklamalara gülmemek elde değil. Alaplı zaten yarı açık ceza evi gibi,  Çimenoğlu'da bu cezaevinin müdürü gibi kafasına göre işler yapıyor.