Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç ve beraberindekilere, gerek gerçekleştirdikleri ziyaret gerekse de bu ziyarette ortaya koydukları fikirler için teşekkür eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 16 Ekim Salı günü Zonguldak'ta gerçekleştirilen ve Vali Erol Ayyıldız'ın başkanlık ettiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın da bir değerlendirmesini yaptı ve konuklarına bilgi verdi.

 

'İLÇENİN DURUMUNU TARTIŞAMIYORUZ'

Başkan Posbıyık, toplantıda yaptığı konuşmada, Karadeniz Ereğli'nin bazı meseleleri hakkında görüşlerini ifade ettiğini hatırlatarak şunları söyledi: Belediye Başkanı olarak Karadeniz Ereğli`nin ekonomik yönden sıkıntı içinde olduğunu anlattım ve Valimizi ilçemize davet ederek ekonomik kurul toplantısı yapılmasını önerdim. Valim'e, görevine başladıktan sonraki süreçte henüz ilçemize gelerek benimle görüşme yapmadığını ve ilçemizin durumunu tartışamadığımızı hatırlattım. Yine konuşmamda özellikle Karadeniz Ereğli'ye ısrarla fakülte istediğimizi ve gerek büyüklüğü gerekse de nüfus yoğunluğu açısından ilçemizin daha fazla üniversite öğrencisini hak ettiğini ifade ettim.

 

ÖZER'İN İFADESİNİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Hatırlanacağı gibi Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer yerel bir gazetede yer alan açıklamasında, 'Ereğli`ye fakülte vermeyeceğim' dedi. Bu ifadeyi anlamak ve kabul edebilmek mümkün değildir. Nüfusu 110 bin olan ilçede sadece 2 bin 650 üniversite öğrencisi varsa burada bir eksiklik vardır. Kentimizin nüfusuna göre Karadeniz Ereğli'de 11 bin öğrenci bulunması gerekir. Ben bu konuşmayı yaptıktan sonra da Sayın Valim, konuyu Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ile görüştüğünü belirtti ve; 'Orada bir yanlış anlaşılma olmuş. Kendisiyle görüştüm. Rektörümüzün söylemek istediği ile gazeteye yansıyan şeyler farklı. Öyle bir şey yok…', diyerek olumlu bir mesaj verdi. Bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğim.

 

HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ

Belediye olarak Ereğli`ye iki fakülte, bir de yurt binası yaptırmak istiyoruz ve başta Sayın Ayyıldız olmak üzere ilgili herkesten destek bekliyoruz. Fakülte binasını belediye olarak ben yaptıracağım. İkinci fakülte için de kampanya başlatacağım. Eğitime yardım etmek istiyorum. Ereğli'de yangın var. Tersanelerde 11 bin kişi çalışıyordu, şimdi 150 kişi belki var belki yok. Özel bir şirket olan Erdemir'de kimin işten çıkarılıp çıkarılmayacağı belli bile değil. Herkes tedirgin. Kente giren para miktarı azalmaya başladı. Ereğli`de sıkıntılar var. Bu kente hiç değilse öğrenci bazında yardımcı olunmalıdır. Zonguldak`ta 25- 30 bin öğrenci var; ama bu öğrenciler barınabilecek kiralık ev bulamıyor. Bizde ise boş ev çok. Hem fakülte yapayım, hem yurt yapayım. Ereğli`yi geliştireyim.