Alaplı Kent Konseyi Başkanı Mustafa Öztürk, Kent konseyi olarak Belediyeye yardımcı olmak için kurulmuş 2. bir belediye meclisiyiz dedi.
Öztürk, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında yaptığı konuşmada, BEÜ Alaplı MYO' unda okuyan 2500 öğrencini İlçeden en iyi şekilde faydalanması gerektiğini söyledi.
Alaplı'da yaşayan insanların Kenti'ne sahip çıkması gerektiğini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu;
Alaplı'da yaşayan insanların nezih bir ortamda nefes alıp vermesi, eğitimin biraz daha kaliteli hale gelmesi ve engelli öğrencilerimizin rahat bir ortamda daha güzel bir eğitim alabilmeleri için kent konseyi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
İlçemizde bulunan BEÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulunda okuyan 2500 öğrencimizin Alaplı'da n en iyi şekilde faydalanmasını istiyoruz. Bunun içinde İlçede sosyal aktivitelerin ve sosyal donatıların çoğaltılması gerekiyor. Ayrıca TÜİK verilerine göre İlçemizden 3 bine yakın insanımız göç etmiş durumdadır.
Göçün sebepleri ise, başta sanayi istisnamın yetersiz oluşu ve yerel kaynakların yeteri kadar olmamasından kaynaklanmaktadır. Kent konseyi olarak Belediyelere yardımcı olmak için kuruluş 2. Bir belediye meclisiyiz.
Amacımız vatandaşlarımızın yolu ne şekilde değil, Tek derdimiz kentimize sahip çıkmak ve eğitim kalitesini artırmaktır.