Alaplı'da kira borcu ödenmediğinden dolayı kapanan öğretmen evi ile ilgili mülk sahibi CHP'li Belediye Meclis üyesi Serdar Akyol, Öğretmen evinin sorunlarıyla ilgilenmeyen başta Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran ve Şube Müdürü Hüseyin Uysal'ı hedef gösterdi.

Alaplı'da bir süre önce kira borcu ödenmediğinden dolayı kapanan öğretmen evi ile ilgili kamu oyunda çıkan haberlere açıklık getiren mülk sahibi CHP li Belediye Meclis üyesi Serdar Akyol, Öğretmen evinin sorunlarıyla ilgilenmeyen Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran ve Şube Müdürü Hüseyin Uysal'ı hedef gösterdi. Milli Eğitim Müdürünün Öğretmen evi ile ilgili sorunları bilmediğini dile getiren Akyol, 8 aylık dönemde İlçe Milli Eğitim Müdürü  öğretmen evini kaç sever ziyaret ettiğini sordu.
KAÇ KEZ GELDİLER?
Akyol, "Gazetelerde çıkan öğretmen evi ile ilgili haberlerin çok derin üzüntü ile okumuş bulunuyorum. Bu demecleri veren Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, öğretmen evinin sorunlarını acaba bilmekte midir? Müdürümüz öğretmen evinin sorunları benim kadar ilgilenmediğini düşünmekteyim. Öğretmen evinin benim mülküme taşındığı 8 aylık dönemde Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürlerinin kaç defa ziyarette bulunduklarını sormak isterim? Bir elin parmakları kadar bile gelme lütfünde bulunmadıkları aşikârdır" dedi.
BORÇLAR DENETİMSİZLİKTEN OLDU
Kamuoyunda anlaşmasız mal sahibi olarak göstertildiğini ifade eden Akyol, 'suçlu olarak beni göstermeleri beni derinden üzmüştür' dedi. Akyol "Kamuoyunun anlaşmasız bir mal sahibi olarak göstermeye çalışan suçlayıcı bir tavırla beni suçlamaları beni üzmüştür. Ve bu tür suçlamaları kınıyorum. Bundan 8 ay önce takriben 3 sene kaldıkları yerden yaklaşık, 8.5 bin TL bırakarak ayrılmışlardır. Bu borçluların sorumlularını ortaya çıkarmamışlardır. Bu borçlar denetimsizlikten olmuştur. 8 ay önce şube müdür ile kira konusunda anlaşma yapmak için geldiğinde 500 TL fiyat istemiştim. Ama şube müdürü içinde oldukları zor durum konusunda bana rica etmişlerdi. Bende bu durum karşısında duyarsız kalamadığımdan kiranın 300  TL ye kadar geri çekmiştim.    8 ay önce kapanacak olan öğretmen evine kucak açmış bulundum. 6 Ay önce yeni öğretmen evi müdire'si atadılar. Atamasından sonraki, ilk yönetim kurulu toplantısında eski borçların Milli Eğitimin bütçesinden ödeneceğini müdireye  söylenmesi ve karar  defterine alınmasına  rağmen   yeni müdireye bu borçları ödemesi  için baskı yapılmıştır."
ÖĞRETMEN EVİ BENİ TOPLU İĞNE  KADAR İLGİLENDİRMİYOR
Alaplı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysal'ın, "Öğretmen evi beni toplu iğne kadar ilgilendirmez" sözlerini hatırlatan mülk sahibi Akyol, "Öğretmen evi şahsıma olan kira borçlarını veremezler, elektrik suyunu karşılayamaz hale gelmiştir. Öğretmenlerimizden kesilen aidat paralarıyla eski borçlarını ödemişlerdir. Ardından bana yeni bir borç yapacaklarını düşünerek yeni bir anlaşmaya razı gelmediğimden dolayı kendileri çıkmak istediler. Ayrıca Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysalın da Öğretmen evinin kendisini toplu iğne kadar ilgilendirmediğini söylemesinin beni derinden üzmüştür.
İçinde bulunduğumuz 2010 senesinde öğretmenlerimize verdikleri değer  bu olmaması gerekmektedir. Öğretmenlerimiz topluma ışık tutarlar,  onların dinlenme vakit geçirmeye insani yönden ihtiyaçları var. Ama mili eğitimizin başında bulunan insanların ilerici değil tam tersi gerici zihniyetin örneklerini taşımakta dır'lar. Atatürk'ün göstermiş olduğu yolda ilerlemek için beyinlerimizden gerici zihniyeti kaldırmamız gerekmektedir"
(Haber Cem Sürmeneli)