Vergi Haftası kutlanıyor. Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Gülmez, yıllarca düzenli bir şekilde vergisini ödeyen mükellefin dara düşmesine neden olmamak temel ilkeleri olduğunu belirterek, "Ödenmesi gereken vergiyi tahsil etmek elbette ki asıl hedefimizdir" dedi.

Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Ergun Gülmez beraberindeki bazı vergi dairesi çalışanları ile birlikte 22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koydu. Bu yıl 21'ncisi kutlanacak olan Vergi Haftası nedeniyle Kutlama Komitesi Başkanı Vergi Dairesi Müdürü Ergun Gülmez, Komite Üyeleri Kirman Aydemir, Bahri Öztürk, Tuncay Davulcu, Serap Kutlu, Hacıbey Ateş ile bazı vergi dairesi çalışanları Atatürk Anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından ilk etkinlik sona erdi. Hafta nedeniyle Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ziyaret edildi.

KRİZİN ETKİLERİ
Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Ergun Gülmez yaptığı açıklamasında, "Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl kutlanmakta olan vergi haftasının 21'ncisini kutlamaktayız. Dünya çapında etkilerini hissettiren ekonomik krizin mükelleflerimizi de etkilediğinin farkındayız. Vergi idaresi olarak, yıllarca düzenli bir şekilde vergisini ödeyen mükelleflerimizin dara düşmesine neden olmamak temel ilkelerimiz. Ödenmesi gereken vergiyi tahsil etmek elbette ki asıl hedefimizdir.
Ancak bu hedefimizi gerçekleştirmek için yapmamız gereken ilk iş de mükelleflerimize yardımcı olarak onların ayakta kalmalarını sağlamaktır.
Hedeflerimizi, "mükelleflerimizin her türlü ekonomik yapı ve aktivitelerini izlemenin yanı sıra vergi de adaletin sağlanması amacıyla kayıt dışılığı ve onun yarattığı rekabet bozucu etkileri asgariye indirmek ve maksimum mükellef memnuniyetini sağlayacak hizmet sunumu" şeklinde ifade edebiliriz. Mükelleflerimizden, ülkemizin geleceği ve refahı açısından son derece önemli olan vergi konusunda azami duyarlılık ve bilinçli hareket etmeleri, vergilerini gönüllü ödeme alışkanlıklarını bir vatandaşlık göreve olarak görmelerini beklemekteyiz. 21. Vergi Haftasının mükelleflerimize, personelimize ve tüm maliye camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da ziyaretlerde yaptıkları konuşmalarında ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek 21. Vergi Haftasını kutladılar.