Ak Parti Zonguldak Milletvekili adayı Prof. Ercan Candan çalışmalarını sürdürüyor. Candan ekonomik krizde en çok etkilenen tersaneler bölgesinde ziyaretlerde bulundu, tersane sahipleri ve tersane işçileri ile görüştü.

Konuya ilişkin AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Candan ilk olarak Ereğli Gemi İnşaa Tersanesi’ni ziyaret etti. Burada Ereğli Gemi İnşaa Tersanesi Genel Müdürü Fevzi Tüfekçi ile sohbet ettiler. Daha sonra İşçilerin bulundukları yemekhanede Tersane işçileri ne seslenen Candan “Ben bir demir, çelik profesörüyüm, yani o elinize aldığınız sac’ın nasıl yapıldığını, cevher halinden gemi haline nasıl dönüştüğünü adım adım size anlatırım ama buna gerek yok benim öğrencilerim zaten mühendis oluyor buradaki mühendisler benim öğrencilerim yani demir, çelik konusunda birisi ile konuşulacak ise bunlardan biri benim. Ben buraya özellikle geldim, tersanelerin durumunu biliyoruz, nedenlerini de biliyoruz ve bunun içinden nasıl çıkacağımızı gözlemlerimiz ve yöntemlerimiz ile bu işin içinden çıkacağız.Tersaneleri eski haline getirip daha iyi çalışma ortamları hazırlamak için kafamızı yoracağız.Seçimlerden hemen sonra elimize alacağımız acil konu tersanelerdir buna emin olun benim görevim bu.” diyerek sözlerine son verdi.

Candan, Ereğli Gemi İnşaa Tersanesinden ayrıldıktan sonra Med Yılmaz Gemi Tersanesini ziyaret ederek tersane sahibi Hasan Yılmaz ile bir süre sohbet etti ve işçileri selamlayarak tersaneden ayrıldı.