Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Devlet Tiyatrosu'nun 15 Ocak Cuma günü açılışının yapılacağını, AKM'de düzenleme çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Kasap, ilk oyunun İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahneleyeceği "Töre" olduğunu da belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, beraberinde Müdür Yardımcısı Yalçın Arslan ve Şube Müdürü Kürşat Coşgun ile birlikte Devlet Tiyatrosu ile ilgili verdiler. İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, açıklamasında şöyle konuştu: "Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce ilimizde kalıcı Devlet Tiyatrosu oluşturulması için ilk adımların atıldığı bugünlerde, bu çabanın Zonguldak için ne anlama geldiğini çok iyi bilen Müdürlüğümüz de, gerek personel, gerekse lojistik anlamda her türlü destek ve katkıyı sunuyor. Bugüne kadar Bakanlığımızın, Sayın Valimizin ve Milletvekillerimizin destekleriyle ilimizde hep ilkleri yapmaya gayret ettik ve bunu da büyük ölçüde başardık. Filyos arkeolojik kazısı ve maden müzesi bu anlamda ilk akla gelen projelerimiz. Her ikisini de bu şehrin gündemine getirdik ve başlattık. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmalarımızın sonucunu hem kültürel hem de turizm alanında göreceğiz."
"GECELİ-GÜNDÜZLÜ BİR
ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ"
"Bugün de bir ilki gerçekleştirmek için hummalı bir çalışma içindeyiz. İlimize kalıcı bir Devlet Tiyatrosu kazandırmak için geceli-gündüzlü bir çalışma içindeyiz. Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz elemanları ile inşaat, elektrik, marangozluk, vb. birçok alanda faaliyet gösteren onlarca personel, salonumuzu uygun bir tiyatro salonu haline getirmek için var gücüyle çabalıyor. Binamıza dışarıdan gelen her insanın bunu rahatlıkla görebileceğini düşünüyoruz. Güzel Sanatlar Galerisi'nin onarım ve restorasyonuna ilişkin çalışmamızın proje safhası tamamlandı, uygulama aşamasına gelindi. Bir-iki hafta içinde buranın da ihalesi yapılacak ve çalışmaya başlayacağız. Bu konuda yaşanan gecikmenin Müdürlüğümüzle hiçbir şekilde ilgisi yok. Konu tamamen bu binanın onarım bütçesinin tahsisi ve ihale usulü ile ilgilidir. Bugün itibarıyla bu her türlü sorun aşılmış ve ihale süreci başlatıldı."
"BAZI SALDIRILAR İLE DE
KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ"
"Tüm bu çalışmalara rağmen, zaman zaman basit ve kişisel kaprislerden kaynaklanan bazı saldırılar ile de karşı karşıya kalıyoruz. Öncelikle belirtmem gerekir ki, bu saldırılar olumsuz da olsa, eleştiri niteliği taşımadığı sürece bunları dikkate almamız mümkün değil. Kalemlerini bir yanlışı ya da eksiği dile getirmek yerine, bir saldırı aracı olarak kullanan, önyargılarını aşamadığı için yapılan hiçbir işi beğenmeyen kişilerin hangi amaca hizmet ettiğini bilmiyorum. Ama bu kentin ve bu kentte yaşayan insanların beklentilerini yansıttığını da düşünmüyorum. Bakanlığımızın bizlere verdiği görev ve yetkiler dahilinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Bizim çalışmalarımızı izleyenler bunun yakından tanıdığıdır. Emrinde çalıştığımız amirlerimiz bizlere 24 saat ulaşabiliyor ve çalışmalarımızı takdir ediyor. Bizler de sadece bize verilen görevleri yerine getirmenin mutluluğunu ve şevkini yaşıyoruz. Açılışımıza Kültür Bakanımız gelip gelmeyeceğini daha belli değil. Açılışımızda bazı sergilerimiz olacak. Hafta da 3 tane ayda ise toplam 12 tiyatromuz olacak. AKM'ye bilet almaya gelemeyenler içinde
www.dtgm.gov.tr'den bilet alabilirler. Bilet fiyatları ise oyun 5 TL, indirimli ise 3 TL. Müzikal 7,5 TL, indirimli 4,5 TL. Çocuk oyunları ise 2 TL'dir."