Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Çaycuma Çarşı Meydanında öğrenci velilerine yönelik stant açarak,  '5 yaş çocuğunu ilkokula değil, anaokuluna gönderin' kampanyası başlattı.   
 5 Yaş Çocuğu İlkokula Değil, Anaokuluna Gönderilmelidir broşürünün yanı sıra,  66 aylık çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler ile okulu dönüştürülen öğrencilerin yeni okuluna gönderilmesini istemeyen veliler için Eğitim Sen tarafından hazırlanan dilekçe örnekleri iki gün boyunca velilere dağıtılacak.                         
4+4+4 yasasının uygulanmaya başlamasıyla birlikte Eğitim Sen'in önceden altını çizdiği birçok sorunun yaşanmaya başladığına dikkat çeken Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, şunları söyledi:
Eğitim Sen'in, 4+4+4 yasasının mecliste görüşüldüğü süreçte diğer eğitim örgütleri, çeşitli eğitim dernekleri, siyasi partiler, meslek ve emek örgütleri, öğrenci-veli dernekleri ile yürütmüş olduğu mücadele hattının dönüşüm süreci ile birlikte bir kez daha önemi ortaya çıkmıştır.
Okulların birleştirilmesi/kapatılması, ya da yeniden İmam Hatip Ortaokullarının açılmasıyla öğrenci ve çalışanlar açısından çeşitli problemler ortaya çıkmıştır.
Okula başlama yaşının öne çekilmesi ile birlikte 5 yaş çocuğunu ilkokul yerine anaokuluna göndermek isteyen veliler açısından da çeşitli sorunlar yaşanacaktır. Çocuğunu ilkokula göndermeyenlere yönelik uygulanacağını söylenen para cezası, 66 ayını dolduranların anaokuluna kayıt edilmemesi, ilkokula göndermek istemeyenlerden rapor talep edilmesi vb. gibi sorunlar Velileri ve eğitim emekçilerini önemli ölçüde etkileyecek belli başlı sorunlar olacaktır.
Eğitim emekçileri açısından ise dönüştürülen okullarda ortaya çıkacak norm fazlalığı öğretmenleri etkileyecek en önemli sorunlar arasında olacaktır. Yeni Norm düzenlemesi ile birlikte öğretmen ve yöneticilerin İl içinde sürgün edilmesi, hatta ilçelere gönderilmesi gibi problemler yaşanacaktır. Önümüzdeki süreçte de ortaya çıkacak norm fazlası öğretmenlerin ve yöneticilerin il içinde yaşayacakları sürgün uygulamalarına karşı sendikamız mücadele edecektir.  Diğer taraftan Sendikamız tarafından Zonguldak Valiliğine sunulmak üzere, 66 aylık çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler ile okulu dönüştürülen öğrencilerin yeni okuluna gönderilmesini istemeyen veliler için dilekçe örnekleri hazırlanmıştır. Hazırlanan dilekçeleri açtığımız bu stantla velilere ulaştıracağız.

5 YAŞ GRUBU NİÇİN İLKOKULA DEĞİL; ANAOKULUNA GÖNDERİLMELİDİR? 
* Çocuğun öğrenme amacıyla mantıklı düşünme, yorum, bir işi başından sonuna kadar bitirebilmesi 6 yaştan sonra başlar,
* 5 yaş çocuğu zihinsel, fiziksel, sosyal ve psikolojik olarak ilkokula hazır değildir; ayrıca 60 ay ile 83 ay çocukları bu gerekçelerle aynı sınıfta olmamalıdır,
* 5 yaş çocuklarında dikkat süresi kısadır. Dikkatlerini derse (40 dakika) vermeleri mümkün değildir. Bu nedenle yaşayacakları dikkat dağınıklığı, dinleme bozukluğu olarak adlandırılacaktır. Bu durum çocuğun ileriki yaşlarda eğitim yaşantısını olumsuz etkileyecektir,
* 5 yaş çocuğunun ilkokula gitmesi okuldan soğumasına neden olacaktır,
* 5 yaş uygulaması 1983-1985 yıllarında ülkemizde denenmiş ve olumsuz sonuçlarından dolayı vazgeçilmiştir,
* Okulöncesi eğitim çocuğun beyin kapasitesini geliştirir. Çocuğun duygusal, zihinsel, dil gelişimine önemli katkı sağlar. Bu durum ileriki eğitim yaşamında başarılı olmasına yardımcı olur.
Tüm bu bilimsel gerekçelerle öğrenci velilerine sesleniyoruz: 5 yaşındaki çocuğunuzu ilkokula değil, anaokuluna gönderin!
Sendikamız Eğitim Sen, eğitim alanında köklü bir değişikliği içeren ve iktidarın siyasi tercihleri doğrultusunda toplumu dönüştürme gücü yüksek olan Sorunlu Eğitim Sistemi 4+4+4' e karşı mücadele etmeye ve yasanın pedagojik değil ideolojik olduğunun bilimsel dayanaklarını anlatmaya, tartıştırmaya devam edecektir.