Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısında Kaymakam Osman Ekşi'ye köylerdeki camilerde uygulanan merkezi ezan sistemi nedeniyle imamların yerinde durmadığını şikayet etti.

Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kdz.Ereğli Müftülük Toplantı Salonunda Kaymakam Osman Ekşi Başkanlığında gerçekleştirilen Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında yaptığı konuşmasında, merkezi ezan sistemi nedeniyle köylerde imamların yerinde durmadığını bu sıkıntının çözümü için merkezi sistemin kaldırılması için talepte bulunacaklarını söyledi.
Başkan Başol, "Merkezi ezan sistemi nedeniyle köylerimizde imamların yerinde durmadığına dönük muhtarlarımızdan şikayetler geliyor ve bu merkezi sistemin kaldırılması isteniyor. Biz bunu gerekli tüm yerlere götüreceğiz. Köylerimizde imamlar camilerinde durmuyor"
Kaymakam Osman Ekşi, imamlar yerinde duracak, imamlar imamlık muhtarlarda muhtarlık yapacak. Zaman zaman muhtarlar ile imamlar bir yarış içerisine giriyor sanki birbirinin rakibiymiş gibi, böyle bir şey yok. İmamlar devlet memurudur, sizinde yapmanız gerekenler vardır. İşini yapmayan imamı bize ilgililere bildireceksiniz, bu merkezi sistem konusunu da inceleyeceğiz" dedi.