Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürünün de yeraldığı toplantıda siyasi partilerin ilçe başkanları ile yaklaşan seçim öncesi değerlendirme toplantısında bulundu.

MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı İlkay Özdemir toplantının bir bölümünde bazı imamların bir siyasi partinin propagandasını yaptığını bu anlamda uyarılmaları gerektiğini belirtince Kaymakam Çay, “Devlet memurunun propaganda yapması suçtur, gereği yapılır” dedi.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz. Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul, Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, siyasi partilerin ilçe başkanları ile Kaymakamlık Toplantı Salonunda bir araya geldi, 12 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi Kdz.Ereğli’de alınacak tedbirler başta olmak üzere çeşitli konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Kaymakam Çay, “Burada toplanmamızdaki amaç ilçemizdeki yapılacak olan seçimin adil, tarafsız, objektif şekilde hiç kimse birbirini kırmadan yasalar ne emrediyorsa herkes kendi yetkisini kullanarak, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararları doğrultusunda hareket edilecektir. Bu toplantı ilk defa da yapılmıyor” dedi.
MHP’DEN UYARI
Toplantının bir bölümünde söz alan MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı İlkay Özdemir, bazı imamların bir siyasi partinin seçim sürecinde propagandasına yaptığını belirterek, “Bazı imamlar propaganda yapıyor bir siyasi parti ile ilgili bu konuda uyarılabilirler” sözlerine Kdz.Ereğli Kaymakamı Çay, “Devlet memurunun propaganda gibi bir şey yapması suçtur, gereği yapılır” sözleri ile yanıtladı.