Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak milletvekili adayı İlhami Yılmaz, gazetecilerle bir araya gelerek seçimleri değerlendirdi. Yılmaz, “Hoş bir seda bıraktıysak ne mutlu bize” dedi.

21. Dönem Karabük Milletvekili, Parti Disiplin Kurulu Üyesi ve MHP Zonguldak milletvekili adayı İlhami Yılmaz, Emirgan Otel'de gazetecilerle bir araya gelerek genel seçimleri değerlendirdi. Halkın seçimine saygı duyduklarını belirten Yılmaz, Zonguldak'ın 4 yıl sonra seçmen sayısının 50 bin azalarak 400 bin olacağını kaydetti. Milletin desteğinin bu kadar olduğunu belirten Yılmaz, “Bugün 51. gün. 51 gün önce burada 24. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini tespit emek amacıyla yapılacak olan seçimleriyle ilgili gelmiş ve sizinle hasbi hal etmiştim. O hasbi halde hareket noktamızı düşündüklerimizi sizinle paylaşmıştık. Ulaşabildiğimiz kadar insanlarımıza ulaşmaya gayret ettik. Buruda sizlerinde rolü katkısı inkar edemez. Gayret bizdendi yardım Allah'tan, karar da millettendi. Gayreti gösterdik, yardımı gördük çünkü insanların ayakta durabilmesi Allah'ın yardımıyla olur. Milletten destek bu kadarmış. Desteğini nasıl vermesi gerektiğine karar verdi. O karara da saygı duyuyoruz. Bu karar milletimiz için, devletimiz için hayırlı olur. Çünkü insanlar gelip geçici, devamlı olan devlet ve millet. Kaygılar olabilir düşüncelerdeki esnekliler olabilir, düşünceleri paylaşmamak olabilir. Ama hep söylediğimiz gibi inşallah milletimizin temel değerleriyle ilgili kaynamalar ve esnemeler olmaz. Biz Türk milliyetçileri, Ülkücüler olarak dimdik ayaktayız. Biz kemiyet ve keyfiyet meselesinden ziyade durduğumuz yerdeki söylediğimiz sözdeki, önemi ve yeri her zaman birinci planda alan insanlarız. Bu prensipleri hareket haline getiremeyen insanlar bu hareketin içinde zaten uzun süre barınamazlar. Zaman içinde başka yerlere giderler. Ama bu prensipleri davanın temel prensipleri yerinde tutun insanlarda her şeyden uzak, kaygılardan uzak görevlerine devam ederler. Şu parlamentoda Kürt milliyetçiliği yapan insanlar, Türk milliyetçiliği yapan insanlardan daha itkin bir konumda yer almasını milletimizin taktirine bırakıyorum. İnşallah o parlamentoda şu dönem içinde ifade ettiğimiz kaygıları yaşamayız. Seçim çalışmaları sırasında da bazı kaygıları ifade ederken hep bunu da söyledik. İnşallah biz yanılmış oluruz diye. Gerçekten yanılmış olmayı isteriz” dedi.
Geldiği gün söylediği “Düğmeleri yanlış ilikletmeyin” sözünü hatırlatan Yılmaz, düğmelerin yanlış zaten olduğunu söylediğini kaydetti. Yılmaz, “Geldiğimiz zamanki durumu biliyordum. Ne olabileceği noktasında biliyorum. birkaç tane arkadaşlar, dostlar edindik. Bunu ileriye kadar taşıyabilir miyiz taşıyamaz mıyız bilemeyiz. Karşılıklı ilişkilere bağlı olacak bir şey. İlk gün 'İlk düğmeyi yanlış ilikletmeyin' diye bir söz söylemiştim. Bunu sadece bir kişiye iki kişiye söylediğim söz değildi. Geldiğim günde aslında düğmelerin yanlış olduğunu ifade etmeye çalıştım” diye konuştu. Zonguldak'ın 4 yıl sonra yine aynı şeyleri konuşacağını belirten İlhami Yılmaz ancak, 455 bin seçmene değil 400 bin seçmene konuşacaklarını söyledi. Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı.
“Ben burada bir algı ve zihniyet değişimine ihtiyaç var demiştim. Ne demek istediğimizi 50 günde pek anlatamamışız. Zonguldak 4 yıl sonrada aynı şeyleri konuşacak ama 400 bin seçmene konuşacaklar. Bu yıl 455 bin seçmen vardı, 4 yıl sonra 400 bin seçmene konuşacaklar.
Sözlerin takibiyle ilgi, vatandaş bana 'Sözlerimizi takip et, seni parlamentoya gönderdik' diye bir mesaj vermedi ki, 'Senin misyonun bitti, otur kenara yeni genç arkadaşlar baksın' dedi.”