Zonguldak Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Yılmaz, bursiyer öğrencilerin fişlenmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladı.
Yılmaz, "Gerek iç hukukta gerekse de uluslar arası belgelerde çocuk olarak kabul edilen ve başta eğitim olmak üzere yaşamlarının her sürecinde özen gösterilmesi gereken bu öğrencilerin fişlenme sonucunda yaşayacakları mağduriyet önemli bir çocuk  ve insan hakkı ihlalidir" dedi.
Fişleme uygulamasından derhal vazgeçilmesi ve ÇYDD'den özür dilenmesini gerektiğini belirten Zonguldak Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Yılmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

YAŞAYACAKLARI MAĞDURİYET ÖNEMLİ
"Geçtiğimiz günlerde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden (ÇYDD) burs alan 15 bin öğrencinin "terör örgütü bağlantısı" ile emniyet tarafından araştırmaya tabi tutulduğu gazetelere yansımıştır. Tek amaçları iyi bir eğitim almak olan bu çocukların gizli raporlarla adlarının adli makamların dosyalarına girmesi, onların yaşamları boyunca karşılarına çıkacak bir fişlenmeden başka bir şey değildir.
Gerek iç hukukta gerekse de uluslar arası belgelerde çocuk olarak kabul edilen ve başta eğitim olmak üzere yaşamlarının her sürecinde özen gösterilmesi gereken bu öğrencilerin fişlenme sonucunda yaşayacakları mağduriyet önemli bir çocuk  ve insan hakkı ihlalidir.
ÇELİŞKİ YARATMAKTADIR
Bugün değişik cezaevlerinde yatan binlerce TMK mağduru çocuğun yaşadıkları göz önünde ve bu soruna dair acil bir çözüm üretilmesi gerekirken aynı mağduriyeti yaşatacak değişik uygulamalar yapılması anlaşılır değildir.
Ayrıca hükümet tarafından "Demokratik Açılım" adı altında yürütülen çalışmaların gündemde olduğu ve toplumda umut yarattığı bir süreçte bu çocuklarımızın etnik kimlikleri dayanak alınarak bir fişlenmeye tabi tutulmaları derin bir çelişki yaratmaktadır.
Bir yandan çocuklarımızın kafalarında derin psikolojik tahribatlar yaratacak olan bu uygulamanın diğer yandan ÇYDD gibi ülkemizde özellikle kız çocuklarının okutulması konusunda önemli katkıları olan bir kurumu yıpratma sonucu yaratığı ortadadır.
Çocuklarımızın böylesine çağdışı bir uygulamayla karşı karşıya getirilmesi kabul edilemez bir durumdur. Bursiyer çocuklara yönelik olarak açık bir şekilde yürütülen bu fişleme uygulamasından derhal vazgeçilmeli, çocuklardan ve ÇYDD'den özür dilenmelidir. "