Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, OSB yolundaki ve OSB'deki firmalarda incelemelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AKP Zonguldak İl Kongresine katıldıktan sonra Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesi yolu üzerindeki Ünallar Metal'de incelemelerde bulundu firma sahipleri ile görüştü dayısının oğlu Abdi Karagöz ve ailesi ile hasret giderdi.

Firma sahibi Ünal Bayraktar'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Çelik daha sonra tesis de incelemelerde bulundu çalışan işçilerle sohbet etti. Daha sonra AK Parti Zonguldak önceki Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın ortağı olduğu İttifak Metal'e geçen Bakan Çelik, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan Us Mühendisliği ziyaret etti. Firma sahibi Zeki Us ile görüşen Çelik, işyerinde yeterli önlemlerin alınması kadar işçilerin de bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: Bir örnek vereyim madenciler şu talepte bulunuyorlar gaz ölçüm ve cihazı yok bize müsaade et. Bu işin insan sağlığı yönü çalışma ortamını bozuyor. Yönü önemli. Bu sağlandıktan sonra tehlikeli riskli iş alanlarımız olacak. O tehlikeyi ber taraf edecek önlemleri aldıysak sorun yok. Tuzla'da şeyi açık bırakmışlar gaz doluyor geliyorlar bir sigara içelim diyorlar güm diye gittiler. Yalnız o anlamda işyeri anlamda önlemler yeterli değil işçinin bilinçlendirilmesi malzemeyi kullanacak cihazı kullanacak insanların bilinçli olması çok önemli. Özellikle tehlikeli çok tehlikeli işlerde gerek çalışan gerek işveren gerekse mevzuat açısından yasaklayıcı olmaktan yana değilim, çözümden yanayım, gelin" konuşalım.

 

Kaymakam İbrahim Çay, Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeki Us, AKP Kdz.Ereğli İlçe Yöneticileride ziyarette yeraldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kdz.Ereğlililer Derneği Başkanı Hasan Yılmaz ile de bir süre sohbet etti.

Konuklara iyi bir ev sahipliği yapan Ünallar Metal personeli ve yöneticileri ziyaretin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

TSO Meclis Başkanı Zeki Us'un Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmasını da ziyaret eden Bakan Çelik önümüzdeki günlerde Ankara'da Us ile görüşecek.