Türk Diyanet Vakıf-Sen Zonguldak Şube Başkanı Nabi Ayyıldız, sendika binasında yaptığı açıklamada, minarelerin insanları yaratan Allah'ın birliğini ifade eden estetik görüntülerinden başka bir mana taşımadığını belirtti.
Ayyıldız, "İsviçre'de yaşayan Müslüman topluluğun ibadet etme ve inancını yaşamak üzere cami inşası ve cami mimarisi ile ilgili minare yapımı hakkının referanduma tabi tutulması ve bunun minare yasağı ile sonuçlanması, Avrupa'nın insan hakları ve din-vicdan özgürlüğü alanındaki gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Bu tavır, bir insanlık ayıbı ve kara bir leke olarak tarihe geçmiştir." dedi.
Toplantıda, İnsan hakları evrensel beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin konuyla ilgili maddelerini hatırlatan Ayyıldız, şunları söyledi:
"Biz Avrupa gibi yapmayacağız ve yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevip saymaya devam edeceğiz. Türkiye'ye her vesileyle inan hakları dersi vermeye yeltenen, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak gören, Ermeni yalanlarına sahip çıkarak şerefli tarihimizi karalamaya yeltenen İsviçre, din ve kültür farklılıklarını bir kırılma ve çatışma hattına dönüştüren bu yaklaşımıyla insanlık onurunu çiğnemiştir. Dün Bosna'da Müslüman olmaktan başka suçu olmayan Boşnaklar'a işlenen vahşete seyirci kalan sözde medeni Avrupa'nın Türk ve İslam düşmanlığı tavırlarını ibret ve dikkatle izliyoruz. İsviçre'nin bu iki yüzlü tavrını ve ayıbını şiddetle kınıyoruz. Bu ayıbından dönmeye davet ediyoruz."