Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, Emekliler Haftası nedeniyle  dernek binasında basın açıklaması düzenleyerek, İntibak Yasası'nın en kısa sürede çıkması gerektiği söyledi. Başkan Memiş, her sene 30 Haziran'ı Emekliler Haftası olarak kutlandığını belirterek şunları kaydetti:
"İNSANCA YAŞAMAYA YETECEK BİR GELİR GÜVENCESİNE SAHİP DEĞİLİZ"
 "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 30 Haziran 1927 emekli olduğu günü biz Türkiye Emekliler Derneği olarak Emekliler Haftası anlamıyla kutluyoruz. Emeklilik, sosyal güvenliğin en temel koruma amacıdır. Ancak aylık alanların da insanca yaşamaya yetecek bir gelir güvencesine sahip olmadığı görülmektedir.  İşçi emeklisi olarak nitelenen 4-A emeklileri, gelir ve aylıklarında yapılamayan intibaklar sonucunda haksızlığa uğramış bir grup olarak tanımlanıyor. İşçi emeklilerinin en temel hakkı olarak intibaklarının en kısa sürede yapılması gerekiyor.
Ulu önder Atatürk'ümüzün dediği gibi, bir milletin yaşlı vatandaşlarını ve emeklilerini karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur."