CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, son altı yıldan bu yana 16 bin 972 kişinin intihar ettiğini açıkladı.

Türkiye'de 2005 yılından bugüne 16 bin 972 kişinin ölümünün intihar olduğunu biliyor muydunuz? Bu rakamların doğru olduğunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in soru önergesine verdiği yanıtla öğrendik.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesine verilen bilgi ile ortaya çıktı bu korkunç gerçek.
Köktürk, bu konuda yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yöneltmiş olduğumuz sorularımız ülkemizdeki sosyal ve ekonomik yaraların korkunç boyutunu gözler önüne sermiştir.
Hepimizin bildiği gibi AKP İktidarı malum medyanın da desteğini alarak, gerçekleri halkımızdan gizleyerek Pembe bir tablo sergilemektedir. Milli Gelirin arttığını, insanlarımızın yaşam standartlarının yükseldiğini ve geniş toplum kesimlerinin mutlu olduğunu iktidar temsilcileri sürekli olarak pompalamaktadır.
Ancak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in önergemize verdiği yanıtı gerçeğin tam tersi olduğunu ortaya koymaktadır.
Hepimizin bildiği gibi sosyal ve ekonomik çöküş öncelikle artan suçluluk ve intihar rakamlarıyla kendini göstermektedir.
Sayın Bakan Fatma Şahin'in verdiği yanıta göre; 2005 yılından bu yana 16.972 yurttaşımızın intihar etmesi ülkemizdeki ekonomik ve sosyal çöküntünün somut yansımasıdır.
AKP İktidarı ve Sayın Başbakan; kendilerini ve halkımızı kandırmayı bırakıp, sadece belli kesimlerin değil, halkın iktidarı olmaya yönelik politikaları yaşama geçirmeye çalışmalıdır.
Yaşamına son veren her yurttaşımızın, geldiği noktada AKP iktidarının ağır sorumluluğu vardır.